Kızlar ben bu yemek yapma işine fena sardım,yavaş yavaş öğreniyorum sanırım,elimde ansiklopedi gibi 3 tane kitap var seçip beğenip yapıyorum.Hünkar beğendi de bunlardan biri.İlk kez yaptım ben bile beğendim
Yasemincim senin için foto çektim.Ezan okunalı 15 dakika olmuştu piştiğinde o yüzden pek süsleyemedim.Haydi başlayalım.Önce patlıcanları 200 derece fırında 1 saat pişirdim.
Sonra teflon tavada yarım kilo kuzu etini suyunu çekene kadar pişirdim,sonra iri bir soğanı doğrayıp tavaya ilave ettim,biraz sıvı yağ koydum,ardından biber ve rendelenmiş domatesimi koydum,biraz suyunu çekince su ilave edip kapağını kapadım böylece 1 saate yakın daha pişirdim,tuzunu koydum ve ateşi kapattım.
Ayrı bir tavada 2 kaşık tereyağ ile 1 kaşık unu kavurdum,ardından ince ince kıyılmış patlıcanlarımı ilave ettim,ardından 1 bardak sütü ilave edip hızlı hızlı karıştırdım,tuz ve karabiberi de ekleyip ocağı kapattım.
Bende ismi değişik olan yemeklerin zor olduğu kanısı vardı,ama bu yemekle bu düşüncemi değiştirmiş bulunuyorum,herkese afiyet olsun,ha bu arada iftar menümde mercimek çorbası,hünkar beğendi ve salata vardı...
Düzenleyen münevver - 20 Ara 2009 Saat 21:58