Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Et Yemekleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hünkar Beğendi syf 5-syf 8
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuHünkar Beğendi syf 5-syf 8

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 10>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1971
Mesajın Direkt Linki Konu: Hünkar Beğendi syf 5-syf 8
    Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2008 Saat 22:32
Kızlar ben bu yemek yapma işine fena sardım,yavaş yavaş öğreniyorum sanırım,elimde ansiklopedi gibi 3 tane kitap var seçip beğenip yapıyorum.Hünkar beğendi de bunlardan biri.İlk kez yaptım ben bile beğendim LOLYasemincim senin için foto çektim.Ezan okunalı 15 dakika olmuştu piştiğinde o yüzden pek süsleyemedim.Haydi başlayalım.Önce patlıcanları 200 derece fırında 1 saat pişirdim.
Sonra teflon tavada yarım kilo kuzu etini suyunu çekene kadar pişirdim,sonra iri bir soğanı doğrayıp tavaya ilave ettim,biraz sıvı yağ koydum,ardından biber ve rendelenmiş domatesimi koydum,biraz suyunu çekince su ilave edip kapağını kapadım böylece 1 saate yakın daha pişirdim,tuzunu koydum ve ateşi kapattım.

Ayrı bir tavada 2 kaşık tereyağ ile 1 kaşık unu kavurdum,ardından ince ince kıyılmış patlıcanlarımı ilave ettim,ardından 1 bardak sütü ilave edip hızlı hızlı karıştırdım,tuz ve karabiberi de ekleyip ocağı kapattım.

Bende ismi değişik olan yemeklerin zor olduğu kanısı vardı,ama bu yemekle bu düşüncemi değiştirmiş bulunuyorum,herkese afiyet olsun,ha bu arada iftar menümde mercimek çorbası,hünkar beğendi ve salata vardı...

Düzenleyen münevver - 20 Ara 2009 Saat 21:58
Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2008 Saat 23:05
ClapClapellerine sağlıkClapClapharika görünüyorClapşunu bilki senden acemilerde varLOLLOLumarım birgün bende yapabilirimEmbarrassed
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2008 Saat 23:46
Ellerine sağlık canım sen beğendiğine göre bende beğendimLOLClapBen bayılırım beğendiyeeeBir dahaki seferede ali nazik yapBig%20smileoda güzel oluyoWackoLOLThumbs%20Up
Yukarı Dön
iremnur Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1054
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2008 Saat 23:47
bende bundan yaptım bugünSmile çok güzel oluyo bayılırım zaten patlıcana
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2008 Saat 08:51
Orjinalini yazan: emine emine Yazdı:

Ellerine sağlık canım sen beğendiğine göre bende beğendimLOLClapBen bayılırım beğendiyeeeBir dahaki seferede ali nazik yapBig%20smileoda güzel oluyoWackoLOLThumbs%20Up

Eminecim bravo valla,dün akşam Ali Nazik mi Hünkar Beğendi mi hangisini yapayım derken bunu yapmaya karar verdim,bir sonraki patlıcan yemeğim Ali Nazik olacak,hoş o da ilk olacak LOL
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2008 Saat 08:55
Orjinalini yazan: iremnur iremnur Yazdı:

bende bundan yaptım bugünSmile çok güzel oluyo bayılırım zaten patlıcana

Ayşegül sen nasıl yaptın,benzetebilmiş miyim?Big%20smile
Yukarı Dön
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Puanlar: 10949
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2008 Saat 09:04
ay ne güzel bir yemek . bilgecim çok hamarat gördüm seniiLOLLOL ClapClapClapClapClapellerine sağlık çok güzel görünüyorr ..annem hep bi bilmyorum diyenden bide aç değilim diyenden kork derLOLLOLsLOLende iyiki acemiydin mıtfakta ama bakıyorumdaa şaheserler çıkmış ortayaClap
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2008 Saat 09:07
Orjinalini yazan: zehra zehra Yazdı:

ay ne güzel bir yemek . bilgecim çok hamarat gördüm seniiLOLLOL ClapClapClapClapClapellerine sağlık çok güzel görünüyorr ..annem hep bi bilmyorum diyenden bide aç değilim diyenden kork derLOLLOLsLOLende iyiki acemiydin mıtfakta ama bakıyorumdaa şaheserler çıkmış ortayaClap

Korkun benden ben geliyorum he heeyyt,yok be Zehracım daha korkulacak şeyler yapamıyorum,al işte sana gül böreği,sen içini kuru kuru koy at buzluğa,sonra da bunler neden olmadı Zehra koş yardımaLOL
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 10>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.