Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hocam nedir bu doktorlardan çektiğimiz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhocam nedir bu doktorlardan çektiğimiz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ilaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesajın Direkt Linki Konu: hocam nedir bu doktorlardan çektiğimiz
    Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2012 Saat 23:27
hocam iyiki varsınız iyiki sizi tanıdım size nekadar dua etsem azdır . kızım 17 aylık 10.300 ağırlığında 3 gündür ateşleniyordu. 39.3 kadar ateşi cıktı iştahsız iç bişey yemiyor sadece uyurken sütünü içiyor
doktora götürelim dedik. götürdük iyimi ettik bilmiyorum sadece bogazına kulağına bakıp göğsünü dinleyerek bir çuval ilaç yazdı
iesef 1 g (700 mg vurulacak 3 adet)
corxilex-BİD 200/28
dolven şurup ve paranox fitil
 neden ateşleniyor diye sordum hava çarpmış dedi. peki bu ilaçları kullanmazsam ne olur diye sorunca birsürü fırça yedim neden doktora getirmişim 30 yıllık doktormuş vss. neyse bişeey demedim diyemedim. teşhisi ne dedeim boğaz enfeksiyonuymuş
 işte ilaçları hemen alıp bir buçuk fitili verip hemen iğneye başlayacakmış bu ilaçlarla geçerse yatıp dua etmeliymşiz iğne muahakak vurdurmalıymışız. tamam çıkarken sizin dediğiniz aklıma geldi wbc değeri  tahlil istedim (istemeseydim asla yaptırmazdı ). tahlili yapıp eve döndük iğneyi yaptırmadan evde ateşi  var diye bir fitil yaptım ateşi düştü ertesi gün akşama kadar. keyfi yerinde koşuyor oynuyor dün yine ateşlenince ikinci fitilide yaptım yine düştü suan ateşli 37.5- 38 arası ne yapayım hocam fitil verip müdahele edeyimmi kendi haline mi bırakayım
 bide şurupmu öneriyorsunuz yoksa fitilimi neden olmuş olabilir. tahlil sonuçlarımız aşağıda

MON%  15.2
HCT  35.8
MCV  71.6
MCH   23.1
RDW-SD 34.9 
 NORMAL OLMAYAN DEĞERLERİMİZ  BUNLAR

DİĞER SONUÇLAR
WBC 5.7
HGB 11.6
SEDİMANTASYON (SEDİM 1h ESR ) 2
CRP  0.31
GLUKOZ 84

bu şekilde hocam ne öneriyorsunuz
Yukarı Dön
ilaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2012 Saat 23:34
unuttum yazmayı antibiyotiğin ishal yaptığını söyledim cehalet dönemimde vermiştim 1 defa(sizi tanımadan önce yazılarınızı okumadan önce) bana dediği şimdiden muz ve şeftaliye başla. bunlar nasıl doktor inanamıyorum bazı şeyleri öğrenmeseydim (sizin sayenizde tabi) çocuğumu mafedecektim o ilaçlarla hiç bir ilaç kullanmıyorum ateş düşürücü dışında teşekkür ederim hocam iyiki varsınızKizBebek
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119528
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2012 Saat 23:44
WBC düşük. Gripal bir enfeksiyon geçiriyor. Doktorunki, tam bir "atmasyon" teşhis. Hadi, WBC den anlamıyor, Sedimantasyon dan nasıl anlamaz. Daha Grip teşhis etmekten aciz. Değil iğne, ağızdan antibiyotik bile gerekmez. Fitilmi, şurupmu? Hangisini siz daha rahat kullanıyorsanız onu kullanın. Ateşi çok şart olmadıkça düşürmeyin, ateşin faydası var. Bu tip doktorları "gıcık etmek" için, "-Ateş vücut savunması değilmidir?-"  diye sorun; hop oturup- hop kalksınlar.
Dikkatimi çeken bir diğer husus, MON% çok yüksek, bu biraz gene virütik bir enfeksiyon olan ; "Enfeksiyöz Mononükleoz" hastalığının işareti olabilir, tek farklı tarafı ateşi 1 hafta kadar sürebilir. Özel bir tedavisi filan da yoktur.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Ağu 2012 Saat 23:45
Yukarı Dön
ilaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2012 Saat 23:54
hocam ilaçları sonuçları görmeden yazdı. tam çıkarken tahlil istedim öyle yaptı sonuçları göstermeye gitmedim zaten  bu ilaçları yazan doktora birdaha gitmeyi düşünmüyorum. :)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.