Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hocam neden bukadar cok su ıcıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhocam neden bukadar cok su ıcıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sofialoren Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 423
Mesajın Direkt Linki Konu: hocam neden bukadar cok su ıcıyor
    Gönderim Zamanı: 06 Mar 2010 Saat 20:55
hocam aslında benımde dıkkatımı cekmıstı ama onemsemıstım.oglum gun ıcınde neredeyse 500 kg su ıcıyor.verdıkce ıcıyor mutfaga gıdıp bardakalrı gosterıp aglıyor verıyorum yıne ıstıyor.e suluga koyuyorum mıktarını kontrol etmek ıcın karın doyurur gıbı kı resmen karnını doyuruyor sureklı su ıcıyor.bu sıralar neden bılmem ıstahsızda ogun atlamaya basladı sadece sabah kahvaltısını yıyor sonrasında sundugum herseyı cıldırı gıbı reddedıyor su ıstıyor.bırde hocam hem yemegı yemıyor hemde kılerden bıskuvı kuru fasulye gıbı seylerı ıstıyor.onlarda tok tutmadıgı ıcın aclıktan agzı kokuyor huzursuzlanıyor.ben oglumu anne sutunden kesıtıgmden berı boyle acaba psıkolojık bır durummu banamı kızdı ondanmı boyle yapıyor?
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2010 Saat 20:56
eger bana kustude ondan ıse napmalıyım nasıl bır yol ızlemelıyım?cok su ıcmesını esım sıze sormamı ıstedı.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2010 Saat 12:14
Diabetes insipitus diye bir hastalıkta çok su içerler ama su miktarı, 10-12 litreyi aşar.Genede hastalıktan şüphe ederseniz, bir idrar tahlili yaptırıp bana yazın... Su yerine süt içmesini tercih ederim... Suyunu "kaynamış-ılımış" hamam suyu gibi verin, sütü soğuk verin..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2010 Saat 15:24
suyumuz aslında kombı borularının uzerınde ama daha sıcak su vereyım ah ne ıyı olur sutu ıcse bı.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2010 Saat 21:58
hocam merhaba;ogluma kan alarak seker olcumu yapıldı normal dendı.ayrıca boyu ıcın el bılek grafısı cekıldı oda normal cıktı.ıdrar tahlılınden ıle tum ıc organ fonksıyonlarına baktı dr onlarda normal dedı.3 ay sonraya yıne gel dedı eger grafısınde bır dusus varsa baska bır problem var dıycem dedı.zaten boyle gıderse dusecekte emınım cunku cocuk yedıgı bı muhallebı vardı artık onuda yemıyor.aksama kadar ayran ve bebe bıskuvısı yemek ıstıyor.3 gun oldu sabırla sundugum yemege saldırmasını beklıyorum o benımle bıskuvı kavgası yapıyor.aclıktan agzı kokuyor less gıbı su ıcmeye devam...suandada kucagımda bıskuvı ıcın aglamaktan kan ter yoruldu uyuyor en sevdıgı corbasıda karsımda sogudu.sızce bu kecı acıkıyorda ınatmı yemıyor yoksa ıstahmı yok.sıpraktın versem ıse yararmıkı 1. sebepse eger.bu arada kılosuda bu ay sonunda 11.400 ıken 10.950 ye dusmus hocam.boy yıne aynı.Tongue
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2010 Saat 09:51
Sipraktin; aç karnına 2x1/2 ölçek, 3 gün ver bir bakalım, sonuç ne olacak... Konuşalım. Diabetes insipidus'da kan şekeri normaldir ( bu sebeple diğer adı, "tatsız diyabettir" ). Hipofizde bir araz vardır.Ama belirttiğim gibi, 10-12 litrenin üstüne çıkar

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 15 Mar 2010 Saat 09:53
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2010 Saat 11:33

18 aylık bır bebegın mıde hacmı ne kadarkı?10 12 lt yı bulmaz kesınlıklede belkı onun yasındakı bır bebek ıcın bu mıktar 1 lt olsa...zaten 1 lt yıde bulmuyor sut yerıne ayran ıcırıyorum hocam sutu dedıgınız sekılde verdım almadı uyanık bana balkonu gosterıyor damacananın yerını bılıyor ukela.ayranı severek ıcıyor.hem daha az su tuketıyor bu sekılde.3 ay kadar beklemeyecegım ve dr una soracagım diabetes insipidus rahatsızlıgını bana gore bısıyı yok ama suphe ortadan kalkmıs olsun(babasının suphesı)gece agız akıntısı ıstahsızlık ve nefes kokusu bunlar neye delalet edıyor acaba?evham yapmadan once spraktını deneyecegım hocam saygılar.

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2010 Saat 15:38
hocam spraktın yarım olcek verdım bırde vıtagıl verdım az once hemde blenderdan falan gecırmeden kıymalı (normalde kıymaları tukururdu)patates yemegı yedı cok az da olsa yedı:)))ılaclar bukadar cabuk etmez sanırım bugun 4.ac gezdıgı gundu artık takatı tukendı herhalde oh olsun:)))
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.