Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hocam delırdık artık yeter
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhocam delırdık artık yeter

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sofialoren Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 423
Mesajın Direkt Linki Konu: hocam delırdık artık yeter
    Gönderim Zamanı: 24 Tem 2012 Saat 00:19
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Tem 2012 Saat 00:22
hocam teshısı sız koyun cocugumun akcıgerlerınde ne var?Tongue
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119528
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Tem 2012 Saat 09:58
Esasında hiçbir şey yok. Ayakta çekilmiş bir akciğer filmi. Teknik olarak hatalı, duruş pozisyonu hatalı ve  tam nefes alıp tuttuğunda değil, nefes verdiğinde çekilmiş. Bu sebeple, acemiler; Akciğerlerde "dolgunluk" var gibi sözler söyleyebilir. Aşırı miktarda mide-barsak gazı var. Bu gazın yukarıya baskısı sonucu nefes alması sıkıntılı olabilir. Birazda; Karaciğer "Sağ alt lobu" biraz büyük gibi. Elle muayenede ele gelmiyorsa, önemli değildir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Tem 2012 Saat 10:08
hocam cocuk 3 gundur hısırtılı nefes alıyor boguk boguk oksuruyordu aksamda krız gıbı kesıntısız oksurunce gıttık.cocuga akcıger enfeksıyonu dedıler AKcıgerın sag altında pnomonımı nedır oyle bısı var dedı.3 adet ıgne verdı nevakson ısmınde.bırde parol surup verdı agrı kesıcı ates dusurucu.cocugun atesı yok.hocam cocuk gecıtıgımız kısında 2 kez boyle olmustu ozamanda astım demıslerdı yıne sıze cıger fotosu gondermıstım.cocugun reflusu var daha once endoskopı vs yapıldı zantac motılıum ılaclar kullandık buyudukce mıde kapagı olgunlasır demıstı E.Mahır Gulcan.kusması o ılaclarla hemen gecınde bıttı sandık ama halen devam edıyor olabılırmı?mahır beyı aradım kesınlıkle devam edıyor cıgerlerındekı sorun reflu eylemıdır hısırtılı oksurukte dedı.oglum yemek yemıyor ıyıce zayıfladı:(elım ayagıma dolasık napıcam bılemıyorum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Tem 2012 Saat 10:57
Ciğerleri temiz. Dediğim gibi "teknik" olarak hatalı çekilmiş bir film.  Zaten ateşinin olmamasıda onu gösteriyor. Bu ne biçim "Reflü" ki, o kadar biriken gaz çıkamıyorda alttaki sıvı çıkabiliyor? Tarifiniz daha ziyade; Akut larenjit veya Krup denilen hastalığa benziyor. Eğer öyle ise, bu hastalık ses tellerini tutar, akciğerlerde bir hastalık yapmaz, 3 gece sıkıntılı geçer. Eğer bu gece de sıkışır ise, çocuğu açık-soğuk havaya çıkarın, açılır. Decort ampul ( yarım ampul, i.m.) yapılması ile çocuk rahatlar.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Tem 2012 Saat 11:04
hocam Allah sızden razı olsun.benı aksam delırttıler dr lar degıl aılem.cocugun cıgerlerınde bısı yok bılmıyorlar anlamıyorlar dedım ukalaymısım herseyıde ben bılıyomusum dr bılmıyomus gece saat 1 sınır krızı gecırdım soyledıklerı seylerden.ıgneyıde vurdurmamıssındır sen falan cocugu aptala cevırmısmısım.cocugu onlar aptala cevırdı kısın astım dedıler takıp etmedıler cocuk astım olsaydı ılacsız takıpsız sımdıye neler gorurduk yanlıs teshısler yanlıs muamele yanlıs ılaclar dıyorum saldırıyolar hocam dayanamıyorum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Tem 2012 Saat 11:09
Ben '82 den beri hem bunlarla hem doktorlarla uğraşıyorum. Birde Devlet bizlerle uğraşmaya başlayınca ben işi bırakıp, Amerika ya göçtüm. Şekerim, kolesterolüm, tansiyonum düzeldi. İlaçlarım yarıya indi. Ama sizin  direnmeniz lazım. Zaten bizim doktorların bu hale gelmesindeki en büyük etken, bu cahil halk. Bunlar böyle tedavi istiyorlar diye, bile bile o abuk-sabuk tedavileri veriyorlar.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Tem 2012 Saat 11:12
:)))hocam ılahı sızde gulun hep gulun ...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.