Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hocam acil boğaz enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhocam acil boğaz enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
MiNiK PrEnSeSiM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 59
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MiNiK PrEnSeSiM Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: hocam acil boğaz enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 18 May 2015 Saat 17:38
hocam 25.05.2013 doğumlu kızım 3 gün önce yediklerini kusmaya çıkarmaya çalışıyodu yemeği verince öğürüyodu akşamda ateşi çıkıp hareketleride halsizleşince çocuk acile götürdük orda boğazı enfeksiyon kapmış denildi ve bize cefaks antibiyotik pedifen burnisol genta yazdı doktor antibiyotiği mecburen 2 gün verdim fakat kızım daha kötü oldu 2 gün boyunca çok ağladı hocam bugünde üniversite hastanesine götürdük sabahki doktor kan tahlili falan istemedi idrar tahlili istedi hocam boğazına kulağına baktı boğazı enfeksiyon kulağıda iltihaplı dedi idrar tahlili sonucu şöyle hocam görünüm clear                                dansite 1.026                                                         ph       <=5.0                                                         hemoglobin +++                                                         lökosit    negatif                                                      glukoz     negatif                                                      protein negatif                                                         bilirubin negatif                                                      ürobilinojen normal                                                     keton     +                                                             nitrit negatif                                                         eritrosit 27                                                            lokosit 6                                                               yassı epitel 2                                                         bu durumda hocam                                                        1.ben doktora nitrit negatif enfeksiyon yok dedim oda lökosit falan var dedi nasıl yok enfeksiyon var birde idrar kültürü alalım dedi           2.ultrason çekelim bakalım böbreklerinde kum falan varmı dedi           3.augmentin antibiyotik yazdı boğazı çok kötü birde boğazdan kültür alalım dedi hocam                                                        fakat kızım ağlamaktan perişan oldu ikide bir boğazına baktılar çocuk kuscak gibi oldu bizde bunların hiçbirini aldırmadık 2 gün sonra tekrar gelin bakalım dedi kulağı içinde iliadin damla kullaniyimmi dedim doktor bana daha kaliteli bişey kullan diyip sterimar sprey yazdı hocam ya anlıycağınız sabahtan beri mahvolduk kızım bizle birlikte perişan oldu napalım hocam bana yol gösterin birde kızımın burnunu silmekten hep yara oldu burnu hocam bunun için ne önerirsiniz kilosu 10.55 kg boyu 87.5 cm iyi günler kolay gelsin...

Düzenleyen MiNiK PrEnSeSiM - 18 May 2015 Saat 17:41
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119671
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2015 Saat 18:54
Goruyorsunuz degilmi uc-kagidi!!! Birde Universite Hastanesi olacak, namussuz!! Idrarda KESINLIKLE hicbir sey yok. Ahlaksiz herif, idrarda 6 Lokositin; Normal oldugundan bile haberi yok veya resmen isin namussuzlugunu yapiyor, daha fazla tahlil yapip. "performans" almanin pesinde.. Kulakta iltihap olsa idi; cocuk "yeri-gogu" yikardi!Kulaklarda hicbir sey yok!
Iliadin; Kulak agrisi olursa kullanin...
Iliadin baska sey, Sterimar, baska sey. Sterimar, pahali bir "tuzlu su".
Cocugunuz; ya; Domuz Gribi geciriyor, yada; bildigin Grip.... Her iki durumda da. SAKIN; Ilac/Antibiyotik kullanmayin. Sadece; Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin.
Bir daha da;o NAMUSSUZ UNIVERSITE HASTANESININ semtine bile ugramayin, resmen batakhane olmuslar.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 May 2015 Saat 18:56
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MiNiK PrEnSeSiM Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 May 2015 Saat 13:56
Hocam dun bizi perisan ettiler resmen ustelik idrar tahlili verdik bi saat sonra cikacak dediler meger tahlili hic gondermemisler bizde bunu ogrenince tartistik tabi islerine gelmeyince bahane uyduruyolar yarim saat sonrs hemen cikacak dediler esimde sikayet etti fakat dekanliga yada hastane bashekimligine dilekce yazmaniz gerekir denildi en kisa zamanda laborantin ismini ogrenip dilekcede sikayet etcez hocam kizima ilaclari dunden beri vermedim o sahtekar doktorun yazdiklarinida almadik bidahada oraya asla gitmiycez hocam kizimin gozleri cok kotu oldu gentayida damlatmamiza izin vermiyo sabah capaktan gozu kapanmisti biraz bayat cayla kompres yaptim banyoda yaptirdim hocam yastigina surekli cold mix damlatiyorum gozu icin baska ne yapabiliriz birde hocam boyu ve kilosunu degerlendirirmisiniz istah sifir geceleride duzenli uykusu yok sipraktini doktora sordum o ilaci pek onermiyoruz dedi onun yerine day night ve ferb complex diye surup varmis onlarida kagitta yaziliydi ordan bakip verdi fakat almadik hocam

Düzenleyen MiNiK PrEnSeSiM - 19 May 2015 Saat 13:58
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119671
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 May 2015 Saat 18:35
1- Idrari TEMIZ!!! Daha kac kere soylemem lazim!! Idrar kulturu; zaten oyle; "yarim saatte veya 1 saatte" cikmaz, en az 3 gun gerekir. Bunlar neyin pesindeler! Idrar Tahlili zaten yapilmisti.
2- Cocuklarda; Goz damlasi olarak; "Genta" kullanilmaz, zira cocuklarda gorulen goz iltihaplari genellikle; Clamydia turleridir ve bunlarin tamami; Genta'ya DIRENCLIDIR.
Siz; Tobrased goz damlasi, gunde:4x1 her iki goze, 5 gun damlatin. Damlatirken, kiziniz gozlerini yumsun, kapali gozun pinarlarina damlatin, gozunu acinca, damla iceri girer. Oyle; Torkish usul, gozu zorla elle ayirip, damla yapilmaz!!!
3- "Bayat cay" da nereden cikti!!! "Cay ile temizlik veya kompres yapin" denmiyor... "Cay suyu" deniliyor... Yani, cay demlemek icin kullanilan, KAYNAMIS(ilimis) SU denmek isteniyor.. Ne yani, "abdest suyu" deselerde, abdest aldiktan sonraki kirli suyumu kullanacaktiniz!!!
Kim veya kimler uyduruyor bu "Cay" meselesini!!
4- SAKIN: Bu ilaclari, " day night ve ferb complex diye surup varmis " kullanmayin. Basiniza is acilacak.
Cok okumaniz gerek cok... Kafanizda baya bilgi kirliligi var...
5- Sipraktin'i tabiiki onermiyorlar, zira bir daha doktorlara ihtiyaciniz olmuyor.. Onlarin istedigi; surumcemede kalmaniz ve devamli doktorlara tasinmaniz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 May 2015 Saat 18:40
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MiNiK PrEnSeSiM Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 May 2015 Saat 23:10
Tamam hocam cok sagolun tsk ederiz bilgi kirliligini sizin sayenizde yok etmeye calisiyorum ins hocam 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.