Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Fazilet Karakoç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hırıltılı solunum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhırıltılı solunum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aysesinemk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
Mesajın Direkt Linki Konu: hırıltılı solunum
    Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2012 Saat 15:34
Fazilet Hanım öncelikle hoşgeldiniz.
Benim 27 aylık bir oğlum var anne baba olarak alerjik yapılıyız Toprak'ın da hassasiyeti var çok zorlanmadığı süre içinde alerji ilaçları vermek istemiyorum / (ilaç içmekten pek hoşlanmadığı için de ) fakat her hastalandığında nefes almasını zorlayacak şekilde öksürmeye ve hırıltılı nefes almaya başlıyor
hrıltılı nefes almaya neden olan nedir?
 ilaçlarını içmeden hastalığını geçiriyor olması bir sonraki seferde tekrarlamasının sebebi olabilir mi?
ventolin şurubun bir zararı olur mu?(şu ana kadar yazılan ve vermekte sakınca görmediğim tek ilaç, fakat sürekli kullanım önermelerine rağmen ben hasta OLduğu süre vermeyi düşünüyorum)
özellikle doktordan öksürük şurubu vermemesin iistememe rağmen öksürük şrubu yazan doktorlar oluyor prospektüsü okumadan verdiğinin öksürük şrubu olup olmadığını anlamam mümkün olmuyor muayne sonrası olduğu için sebebini soramıyorum verilmesinin özel bir sebebi var mıdır?
şimdiden teşekkürler
Yukarı Dön
aysesinemk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 15
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2012 Saat 15:37

ayrıca bu yaştaki çocuğun haftada 3 gün kreşe gitmesi uygun mudur yoksa beklenmeli midir?

sosyal olarak evde tek başıma yetemiyorum ve kreş ortamında daha iyi gelişim sağlyacağını düşünüyorum fakat bir taraftan da hastalığa daha meyilli hale getirmek istemiyorum

Yukarı Dön
Dr Fazilet Karakoc Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman
Simge

Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2012 Saat 21:15
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun:)
Bir çok çocukta özellikle kış aylarında sizin çocuğunuza benzer bulgular ortaya çıkıyor.
Bu konuda yapılmış bir çok araştırma var acaba neden oluyor bu hastalıklar diye... Genetik ve çevresel ( başta sigara dumanı ) olmak üzere bir çok etkenin rol oynayabileceği düşünülüyor.Sizdeki ve eşinizdeki allerji hikayesi de çok önemli tabiiki...
Gene  yaklaşım özellikle sizin çocuğunuz gibi şikayetleri sık tekrarlayan ve hırıltıya yol açan çocuklarda düzenli bazı ilaçların kullanılması benzeri şikayetlerin tekrarlamasını önlüyor.Bu hem yaşam kalitesi açısından hem de daha ciddi atakların yaşanmasını önlemesi açısından önemli...

Öksürük şuruplar özellikle siizn çocuğunuzn yaşındaki çocuklar için  hem etkili değil hem de bazı olumsuz yan etkilere yol açabilir. benzer şekilde Ventolin şurupta çok önermediğimiz ilaçlar listesinde.

En uygunu uluslararası tedavi rehberlerinin önerdiği etkinliği ve güvenilirliği bilimsel çalışmalar le kanıtlanmış ilaçların kullanılması. Gerekli bazı hastalarda altta yatabilecek ya da eşlik eden diğer hastalıklarım araştırılması uygun olacaktır.
selamlarSmile
Prof Fazilet Karakoç
Yukarı Dön
Dr Fazilet Karakoc Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman
Simge

Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2012 Saat 21:17
Çocuğunuzun hava yolu hassasiyeti uygun tedaviler ile kontrol altına alındığında haftada bir kaç gün oyun grubuna gitmesinde bir sakınca yok. Kreşe gitmese bile eğer hastalığını kontrol altında tutmazsanız kış byu benzeriş olaylara yaşamaya devam edersiniz
slm
Prof Fazilet Karakoç
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.