Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Ebeveynlerin Kaygıları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hırçınlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHırçınlık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
arda07 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Konu: Hırçınlık
    Gönderim Zamanı: 15 Eki 2009 Saat 15:06

Özlem hnm merhaba,

Oğlum 27 aylık. Sakin bir yapıya sahip, kendi kendine oyun yaratabilen, oynayabilen, beni bile oyunlarına katan bir cocuk. Fakat oğlum 1.5 yaşındayken sanırım ben bir hata yaptım. Kendi akranı cocuklar ona vurduğunda kaçar, ağlar, kendi kendine vururdu. Ben de bu durumdan çok rahatsız olduğumdan sana vurana sende vur derdim. Şimdi ise yaşıtları ile oynarken oyuncak fırlatmalar , vurmalar gibi davranışlar sergiliyor. Görüştüğümüz bir arkadaşın oğlundan kötü kelimeler öğrenmiş onları söylüyor. Acı biber yöntemini denedim ufak ufak onları yeniyoruz. şu vurma huyundan nasıl vazgeçiricem sıkılgan olmasınıda istemiyorum çünkü öyle davrandığında ona kızıyorum biraz fazlamı tepki veriyorum bilmiyorum. 2 yaş sendromumu bu ? banada agresifleşiyor çünkü yoksa ne ekersen onu biçersin mi? Cry
Teşekkürler
Yukarı Dön
vurusman Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2009 Saat 00:49
ıyı geceler benımde oglum 27 aylık ve benımde oglum arda sorunumuz hemen hemen aynı acaba bu arda.lar hep boylemıdır arkadaslarımız cocukları mazlum gıbı oldular bıze kım gelse dayak yemeden gıtmıyolar:)Tongue
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2009 Saat 17:05
kendini savunmayı elbette öğretmek durumundasınız. ama bu sürekli çocuklara vurmak şeklinde de olmamalı elbette.  ancak sizin söylemlernizden, cezalarınızdan dah etkili olacak şey öbür çocukların uzaklaşması. bu tür davranışlar yaptığında mahrum etmek, ceza vermek daha büyük yaşlarda mümkün. ama buınlar oluyor diye çocuklardan da uzak tutmayın. diğer çocukların kendini savunmayı oüğullarınızın da vurmnak dışı yollarla oyun oynamayı öğrenmesi zaman içinde mümkün olacaktır
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.