|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
fzktu ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Haz 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 38 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Haz 2015 Saat 21:54 |
![]() ![]() oğlum 7 aylık doğduğunda hastanenin cerrahı hipospadias olduğunu 1 yaşından sonra sünnetle beraber küçük bir estetik yapılacağını az miktarda kayma olduğunu söyledi... geçen hafta kontrole götürdüğümde başka bir doktor hemen sünnet edilmesi gerektiğini böyle çocuklarda idrar yolu enfersiyonu olduğunu ve her ay tahlil yapılması gerektiğini söyledi... ![]() sorularım; 1) her hipospadias düzeltilmeli mi (doktor sadece estetik acıdan demişti).. 2) eğer gerekmiyorsa oğlumu sünnet ettirmek istemiyorum..sizin sünnet konusundaki fikrinizi bilmek isterim.. sünnet sağlık açısından yararlı mı ? 3) eğer gerekiyorsa istanbul (tercihen avrupa yakasında) sünnet için önereceğiniz doktor var mı.. teşekkürler.... oğlumun fotoğraflarını gönderiyorumm... ![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117930 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Hypospadias; Penis ucundaki delik, one aciliyorsa, ameliyat gerekmez.VEYA: Isediginde, idrari one dogru yapabiliyorsa, ameliyat gerekmiyor.
2- Idarini karsiya dogru degilde, asagi dogru yapiyorsa, ameliyat gerekir. 3- Sunnet yapilacaksa, sadece; Cocuk Cerrahi yapar. 4- Idrar yolu enfeksiyonu filan olmaz. Atiyor. 7 aydan beri; hic IYE oldumu?? 5- Sunnet, dini bir vecibe degildir, veya; islamin SARTI hele hic degildir. Arap adetidir. Erkeklerin, cocukluktan, erkeklik donemine gecislerinin imtahanidir. Peygamber efendimiz dahil, amcasi ve diger ilk musluman erkeklerinin tamami, Muslumanligi kabul ettiklerinde, zaten sunnetli idiler. Yoksa, koskoca Hazreti Hamza, o geckin yasinda mi sunnet oldu? Eski mailleri okuyun. Bu konu cok anlatildi. |
|
![]() |
|
fzktu ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Haz 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 38 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
karşıya doğru idrarını yapıyor hocam... bir haftalıkken idrar tahlili yapılmıştı temiz çıktı... doktorum her ay yaptır,İYE olursa belirti vermez dedi ama ![]() takip ettim; *idrarını yaparken zorlanma,yanma yok (ağlamıyor,yüzünü buruşturmuyor) *idrar rengi koyu değil su gibi koku da yok *7 aylık oldu hiç hastalanmadı ateş falan olmadı hiç.. *3.6 kg dogdu şimdi 8.3 kg 68cm anne sütü ve isterse ek gıda veriyorum *genel durumu iyi ağlamaz sızlanmaz neşeli bir bebektir oğlum *uykusu doğduğundan beri düzenli gece uyur yaklaşık 10 saat, öğle uykusu 2 saat... tüm bunları düşünerek tahlil falan yaptırmadım hypospadias için de sağlık açısından ameliyat gerekiyorsa yaptırırım.. estetik açıdan isterse büyüyünce sünnetinide ameliyatınıda kendisi yaptırsın ![]() tamir edim derken daha kötü yaparlar aman!!! |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117930 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Acil ameliyat gerekmiyor!! SAKIN, Erkek cocuklarindaki IYE palavralarina kanmayin. Erkek cocuklarinda, kizlardaki gibi Sistit OLMAZ!! Idrarda 8-10 Lokosit goruldu diye; IYE teshis edilmez. Bu sahtekarligi bir tek TURK doktorlari yaparlar. Zaten, her ay "Idrar Tahlili" istemeside bu yuzden, bir punduna getirip sizi sogusleyecek..
Sunneti DAIMA, bir Cocuk Cerrahinin (kac yasinda olursa olsun) yapmasi SARTTIR.. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam "acil ameliyat gerekmiyor" yazmışsınız ben sağlık açısından sorun yoksa ameliyat yaptırmak istemiyorum zaten sizce sağlık açısından gerekli olurmu ilerleyen yaşlarda... İstanbul da önerebileceğiniz bir çocuk cerrahı varmı? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bizim Devreden, Dr. Tansu Salman'i bulun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|