Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Sünnet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hipospadias
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhipospadias

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fzktu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 38
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fzktu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: hipospadias
    Gönderim Zamanı: 05 Haz 2015 Saat 21:54
Merhaba Kadir Bey,
oğlum 7 aylık doğduğunda hastanenin cerrahı hipospadias olduğunu 1 yaşından sonra sünnetle beraber küçük bir estetik yapılacağını az miktarda kayma olduğunu söyledi...
  geçen hafta kontrole götürdüğümde başka bir doktor hemen sünnet edilmesi gerektiğini böyle çocuklarda idrar yolu enfersiyonu olduğunu ve her ay tahlil yapılması gerektiğini söyledi...Smile inammadığım için yaptırmadım...
sorularım;
 1) her hipospadias düzeltilmeli mi (doktor sadece estetik acıdan demişti)..
 2) eğer gerekmiyorsa oğlumu sünnet ettirmek istemiyorum..sizin sünnet konusundaki fikrinizi bilmek isterim.. sünnet sağlık açısından yararlı mı ?
 3) eğer gerekiyorsa istanbul (tercihen avrupa yakasında) sünnet için önereceğiniz doktor var mı..
 teşekkürler....
 oğlumun fotoğraflarını gönderiyorumm...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117930
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2015 Saat 07:35
1- Hypospadias; Penis ucundaki delik, one aciliyorsa, ameliyat gerekmez.VEYA: Isediginde, idrari one dogru yapabiliyorsa, ameliyat gerekmiyor.
2- Idarini karsiya dogru degilde, asagi dogru yapiyorsa, ameliyat gerekir.
3- Sunnet yapilacaksa, sadece; Cocuk Cerrahi yapar.
4- Idrar yolu enfeksiyonu filan olmaz. Atiyor. 7 aydan beri; hic IYE oldumu??
5- Sunnet, dini bir vecibe degildir, veya; islamin SARTI hele hic degildir. Arap adetidir. Erkeklerin, cocukluktan, erkeklik donemine gecislerinin imtahanidir. Peygamber efendimiz dahil, amcasi ve diger ilk musluman erkeklerinin tamami, Muslumanligi kabul ettiklerinde, zaten sunnetli idiler. Yoksa, koskoca Hazreti Hamza, o geckin yasinda mi sunnet oldu? Eski mailleri okuyun. Bu konu cok anlatildi.
Yukarı Dön
fzktu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fzktu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2015 Saat 16:50

karşıya doğru idrarını yapıyor hocam...
bir haftalıkken idrar tahlili yapılmıştı temiz çıktı...
doktorum her ay yaptır,İYE olursa belirti vermez dedi ama
takip ettim;
*idrarını yaparken zorlanma,yanma yok (ağlamıyor,yüzünü buruşturmuyor)
*idrar rengi koyu değil su gibi koku da yok
*7 aylık oldu hiç hastalanmadı ateş falan olmadı hiç..
*3.6 kg dogdu şimdi 8.3 kg 68cm anne sütü ve isterse ek gıda veriyorum
*genel durumu iyi ağlamaz sızlanmaz neşeli bir bebektir oğlum
*uykusu doğduğundan beri düzenli gece uyur yaklaşık 10 saat, öğle uykusu 2 saat...
tüm bunları düşünerek tahlil falan yaptırmadım
hypospadias için de sağlık açısından ameliyat gerekiyorsa yaptırırım..
estetik açıdan isterse büyüyünce sünnetinide ameliyatınıda kendisi yaptırsın
tamir edim derken daha kötü yaparlar aman!!!    
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2015 Saat 19:45
Acil ameliyat gerekmiyor!! SAKIN, Erkek cocuklarindaki IYE palavralarina kanmayin. Erkek cocuklarinda, kizlardaki gibi Sistit OLMAZ!! Idrarda 8-10 Lokosit goruldu diye; IYE teshis edilmez. Bu sahtekarligi bir tek TURK doktorlari yaparlar. Zaten, her ay "Idrar Tahlili" istemeside bu yuzden, bir punduna getirip sizi sogusleyecek..
Sunneti DAIMA, bir Cocuk Cerrahinin (kac yasinda olursa olsun) yapmasi SARTTIR..
Yukarı Dön
fzktu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fzktu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haz 2015 Saat 00:13

Hocam "acil ameliyat gerekmiyor" yazmışsınız ben sağlık açısından sorun yoksa ameliyat yaptırmak istemiyorum zaten sizce sağlık açısından gerekli olurmu ilerleyen yaşlarda...
İstanbul da önerebileceğiniz bir çocuk cerrahı varmı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haz 2015 Saat 07:53
Bizim Devreden, Dr. Tansu Salman'i bulun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.