Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hiperaktivite/ Çocukta  Dikkat eksikliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuHiperaktivite/ Çocukta Dikkat eksikliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8271
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2008 Saat 13:19
Deryacım o zor günlerini çok iyi hatırlıyorum,çok şükür ki geçti,ne üzülürdün canım benim..bak şimdi çok daha iyiyimiş Alper ,bende çok sevindim..tavsiyelerin için çok teşekkür ederim,kızımı gözlemliycem..
Pamuk Prensesin Annesi...
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 11988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2008 Saat 14:07
Evet canım ya düşünsene dün derdime derman arıyordum fellik fellik şimdi ise tecrübelerimi paylaşıyorum sizlerle Wink

derin de yoktur hiperaktivite erkek çocuklarında yoğun seyrediyor canım Wink
Yukarı Dön
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Puanlar: 3664
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2008 Saat 14:22
Orjinalini yazan: irme irme Yazdı:

Allahım bazen kızımda acaba olabilirmi diye aklıma takılıyo,ama şimdilik çok net karar veremiyorum..umarım olmaz...

Bende Arda için aynı şeyi düşündüm.Çünkü oğlum 2 dk oyuncaklarıyla oynuyor sonra başlıyor öteye beriye dönmeye.Yok canımmmmmm daha neler.Yeni yürümeye ve keşfetmeye başladıya herşeyi ondandır sanırım.

İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
KEREMIM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 100
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2008 Saat 21:59
selam Alpella...paylasimlarin icin tesekkurler...benim oglum 9.5 aylik ve cok hareketli...hiperaktif olmasindan korkuyorum...senin belirtilerinin cogunu oglumda gozlemliyorum....doktorumuz tesbit icin bunun erken oldugunu soyledi....ama simdiden bu hareketliligi beni korkutuyor....oyuncaklariyla dalip uzunca bir sure oynmiyor,...surekli  gozleri bi arayis icinde....mama yerken yada su icerken bile surekli elleri hareket halinde...mamayi bir kerede bitirdigini hatirlamiyorum...yemek yemek istemiyo...oturup yemek yedigini hatirlamiyorum....mama sandalyesinde oturmak istemiyor...bebek arabasi ona iskence geliyor....bu hareketliligi fiziksel ilerlemsinde yasitlarindan one gecmesini sagladi ama....simdiden birkac adim atarak yuruyor....6aylikken emekledi...3 aylikken saga sola donmeye basladi...akkilli bir cocukta...simdiden soylenenei anliyor...insallah korktugum basima gelmez....

Düzenleyen KEREMIM - 20 May 2008 Saat 22:11
Omrum
Yukarı Dön
KEREMIM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 100
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2008 Saat 22:08
selam Alpella...paylasimlarin icin tesekkurler...benim oglum 9.5 aylik ve cok hareketli...hiperaktif olmasindan korkuyorum...senin belirtilerinin cogunu oglumda gozlemliyorum....doktorumuz tesbit icin bunun erken oldugunu soyledi....ama simdiden bu hareketliligi beni korkutuyor....oyuncaklariyla dalip uzunca bir sure oynmiyor,...surekli  gozleri bi arayis icinde....mama yerken yada su icerken bile surekli elleri hareket halinde...mamayi bir kerede bitirdigini hatirlamiyorum...yemek yemek istemiyo...oturup yemek yedigini hatirlamiyorum....mama sandalyesinde oturmak istemiyor...bebek arabasi ona iskence geliyor....bu hareketliligi fiziksel ilerlemsinde yasitlarindan one gecmesini sagladi ama....simdiden birkac adim atarak yuruyor....6aylikken emekledi...3 aylikken saga sola donmeye basladi...akkilli bir cocukta...simdiden soylenenei anliyor...insallah korktugum basima gelmez....
Omrum
Yukarı Dön
superisi Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3384
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2008 Saat 01:26
Deryacığım seni tebrik ediyorum. En azından bilinçli bir annesin ve Allah'a şükür üstesinden gelmişsin. Bende çok korkuyorum. Çünkü benim kızımda çok hareketli. Ele avuca sığmıyor. Ama dikkati çok iyi. Algılama iyi. Öğrenmesi de iyi yani hiperaktiflikle ilgili şeyler pek yok ama çook hareketli. Yorulmak bilmez. Yemesinde hiç problem yok Allaha şükür. Her tür vitamini alıyor. Ablam sağlıkçı  çok vitamin aldığı için enerjisini harcamak zorunda onun için bu kadar harekaetli dedi. Tek tesellim. Öyle bir şey olsa Allah yardımcım olsun. Mahrumiyet bölgesindeyiz. Bir pedegog ve psikiyatri bile yok burda. İnşallah büyüdükçe durulur.
ZÜLAL(Bookworm)
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 11988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2008 Saat 09:08
Sevgili Keremim, sen doktorlara bakma onlar kesin teşhis koymak için 3 yuaşını bekliyorlar ama hiperaktif çocuk belli ediyor kendini bebekten mesela hiperaktif çocuk aynı zamanda uykusuz olur, uykuyu sevmez az mı nöbet tuttum gece 3-4 e kadar Tongue sersem gibi 2 saatlik uykuyla işe giderdim allahhhhhhhhh ne günlerdi çok şükür bugünümüzü aratmasın iyi gözlemle bebeğini tabi ki şu an için yapabilecek bir şey yok çok minik yamrum ama umarım konmazda oldu ki teşhis kondu ilaçları kullanmayı sakın reddetme 4 sene kullanmadım yine kullanıyorum

Gelelim Zülalcim sana;

Hiperaktivite 3 şekilden oluşur:
1- hareketlilik
2-dikkat dağınıklığı
3- hem hareketlilik hem dikkat dağınıklığı

yani kızında dikkatli diye hiperaktifi yok diye düşünmen yanlış. Haaaa umarım yoktur dediğin gibi yaşadığın yer itibariyle zor olmalı. ama çok hareketliyse  izninizde ya da fırsat buldsugunuzda  üniversite hastanesine götürmenizi tavsiye ederim . birkaç soru ve gözlemleriyle anlıyorlar zaten hemen . İstersen sana elimdeki kitapları yolalyabilirim Wink

Umarım faydalı olabilmişimdir.

Sevgiler.....
Yukarı Dön
superisi Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3384
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2008 Saat 16:30
Deryacığım teşekkürler. Ama dediğim gibi dikkat dağınıklığı yok yani sadece çok hareketli. Ama Allah nasip ederse temmuzda memleketime gideceğim. Orda çocuk psikoloğu var.Muhakkak götüreceğim.İlgine teşekkür ederim.
ZÜLAL(Bookworm)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.