Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Hiperaktivite
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hiperaktiflik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhiperaktiflik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özge Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
Mesajın Direkt Linki Konu: hiperaktiflik
    Gönderim Zamanı: 23 Ara 2008 Saat 16:28
iyi akşamlar özlem hanım.oğlum 16 aylık anne,düştü gitti attı mama meme den başka  anlamlı birşey söyleyemiyor.anlamsız şeyler söylüyor anlatıyorda anlatıyor devamlı.çok hareketli,bazı şeyleri öğretmeye çalıştığımda beni dinlemiyor.hemen bişeylerle oynamaya başlıyor.merklı,herşeyi ellemek istiyor.kucağı öpülmeyi sevmiyor.evdeyen karıştırıyor dağıtıyor idare ediyorum ama babası geldiğinde yada bi yere gittiğimzde zapt edemiyorum.hiç yerine oturmuyor devamlı karıştırıyor ve koşuşturuyor.uykusu düzenli ve çok çok iyi.yemesi çok güzel.bir arkadaş dikkat eksikliği olabilir dedi.söylediği kelime sayısı azmı?gözümün içine bakmıyor, kaçmaya çalışıyor dedi.evdeyken benimle öyle değil yani bazen bu şekilde.onun ayında ağzını burnunu gösteren çoçuklar var çevremde bizimki hiç birini yapamıyor.çünkü öğretemiyorum .zekasında bir sorun olabilirmi.hırçınlığı yok.devamlı ilgi istiyor.beni taklit ediyor kendi dökerekte olsa yiyebiliyor.hiperaktif yada  dikkat dağınıklığı olabilirmi.teşekkürler.nereye götürmeliyim

Yukarı Dön
özge Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 15
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2008 Saat 23:16
oğlum 16 aylık.dikkat eksikliği teşhisi şimdiden konulabilirmi.yada belli edermi kendini.oyunlardan ve oyuncaklardan çabuk sıkılıyor,hareketli ama daha çok bir yere gittiğimizde özellikle çocuklar varsa çıldırıyor.hırçınlığı hiç yok ama oradan oraya koşturup herşeyi ellemek istiyor.karıştırıyor.evde dvamlı oyuncak değiştirip onunla oynayıp konuşmazsam sıkılıyor kendi kendine oynamıyor odadan odaya geziyor. dağıtıyor.uykusu çok iyi hep öyleydi bebekken sakindi huysuz diyemem ama yanlız kalmak istemezdi.iştahıda iyi.yanlız birşeyler öğretmekte zorlanıyoruz.çünkü karşıma alıp oturtup kunuşmak istediğimizde ya kafasını çevirip eliyle bişeyler gösteriyor ya kalkıyor başka şeylere bakıyor.göz teması bazen var bazen yok.10 sn. aralıksız gözümün içine bişeyler anlatırken anca bakıyor.yaşına göre anne baba mama gitti düştü attı havhav cıs bunları anca söylüyor.normalmi bilmiyorum.ağzını burnunu öğretmek istiyorum defalarca söylememe ve göstermeme rağmen öğrenemedi normalmi daha küçükmü bunuda bilmiyorum.insan canlısı korkusuz bi çocuk.nereye götürebiliriz bilmiyorum emin olmak için.nörolojiye gösterin diyenler var hangi branş daha uygun olur.?
Yukarı Dön
özlem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2053
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2008 Saat 15:23

benimde kızım 16 aylık ve benzer sorunlar yaşıyorum.acaba hiperaktif olup olmadığını anlamanın bi yolu varmıdır?

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2008 Saat 20:32
hiperaktivite tanısı bu yaşlarda konulmaz ve çocuklarınız davranışları yaşlarına göre normal sınırlar içinde. bazı çocuklar çok daha hareketlidir. her çocuk daha farklı öğrenir ve farklı şeylere ilgi duyar. vucut organlarını öğrenmek istemeyebilir ama başka şeyleri öğreniyor. konuştuğu kelime sayısı erkek çocuk için az değil. bazı çocuklar önce biriktirir sonra birden konuşurlar. her ikinizin de endişelenmesini gerektiren bir durum yok.
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.