|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zuhalgeler ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şub 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 18 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zuhalgeler
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2015 Saat 18:16 |
Kadir bey iyi günler,
4 yaş, 101 cm 15 kg oğlum var. yapılan bir kan tahlilinde anti hbs 10 IU/L olması gerek değer <2 çıktı. Doktorumuz aşıyı tekrarlamak gerekir dedi.bizde yaptırdık(engerix B). bu konuda 2 yaklaşım var dedi, daha önceki gibi 3 aşı ( 1 ay ve 5 ay sonra olmak üzere) yapmak ya da tahlil yapıp, duruma göre 2. hepatit aşınızı yapmak. Sizin görüşünüzü almak istedim. bir de zymaflour hiç kullanmadık. Artık çok mu geç. Bu arada bir arkadaşıma diş doktoru demiş ki bu tür tabletler kullanmıyoruz çünkü kemikleri çok sertleştirip, kırılganlığını arttırıyor. bilginiz olsun :) |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120528 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Eger, ilk asilar, omuz adalesi yerine bacaktan yapildilar ise, hicbir anlamlari yoktur, tekrardan sanki ilk defa asi oluyorcasina, 3 asi yaptirin ve asilari "Deltoid adele" denilen omuzdan yaptirin..
Hepatit-B asilari butun diger asilardan farkli olup, sadece DNA zinciri ihtiva eden, "Genetik" bir asidir.. Mutlaka kucuk adeleye yapilmalari sarttir. Bacaktan yapilanlar, igne kucuk oldugundan, adele icine bile gitmezler, gitse bile adele buyuk oldugundan asi etkisini gosteremez. Bu konulari, degil;Turk doktorlari, Universite Hocalari bile bilmezler.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Eyl 2015 Saat 19:40 |
|
![]() |
|
zeynep.ipek ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şub 2010 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Puanlar: 265 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeynep.ipek
çocuklarımız boşuna aşılanıyor yani.bizede her aşı verem hariç hep bacaktan yapıldı.
bişey de söylenmiyorki hemşirelere hemen atarlanıyorlar. ne olacak halimiz bilmiyorum. ![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120528 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
O hemsirelerin Asilama konusunda hicbir egitimleri yoktur... Turkiye'de, asilar; emir-komuta zinciri ile yapilir.
|
|
![]() |
|
zuhalgeler ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şub 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 18 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zuhalgeler
bizim doktor dedi ki; Hepatit B aşısı kalçadan- gluteal bölge yani bacağın arka kısmından yapılmaz . Doğumda 1. Ay ve 6.ay rutin olarak her bebeğe bacak ÖN YÜZ ORTA bölgeden yapılır.
doğru mu hocam?? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yanlis. Daha hala mekanizmayi anlayamamislar.. Buda dogal bir hadise cunku bu konuyu bilen bir Universite hocasi yok... Kitap da okumazlar, nasil ve nereden ogrenecekler???
Ben 20 sene sene evvel, bu asilar ciktiginda; "DNA Vaccines" diye bir kitabi disardan getirtip okumasa idim, nereden ogrenecektim?? DNA asilari daima, "Kucuk adeleye" Deltoid adeleye(Omuz adelesi) yapilir... Kalca veya on bacak olmasi farketmez, her iki yerde, Hepatit-B asilari icin uygun degillerdir.. O doktora bir sorun bakalim elinde Ingilizce bir "Asi" kitabi varmi imis? Asi ile ilgili bilgileri nereden ogrenmis?? Kitaptan mi, yoksa her Turk doktorunun yaptigi gibi kulaktanmi ogrenmis??? Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Eyl 2015 Saat 18:40 |
|
![]() |
|
özüdoğru ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 May 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 539 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sayın Hocam size sorulan bu mesajdan sonra bende tereddüt yaşadım ve Sağlık Ocağında çalışan hemşire komşumuz. Tabi kızımın aşılarını o yapmadı ama Hepatid B aşılarının bebeklere omuzdan mı yoksa bacaktan mı yapıldığını sordum koldan yapıyoruz dedi . Sizin yanıtınızı söyledim bacaktan yapılmaz koldan olması gerekiyormuş yoksa tutmuyormuş dedim yok biz hepatid aşısını hep koldan yapıyoruz dedi sağlık ocağına gittiğimde aile hekiminede soracağım ama ya bacaktan yapıldıysa ben bunu en kestirme yoldan nasıl anlarım aşıların tutup tutmadığını kızım 15.11.2011 doğumlu teşekkür ederim saygılarımla.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
AntiHbS baktirin...
Ayricada, "koldan yapiyoruz" dedigine bakmayin. Deri altina yaparlarsa gene tutmaz. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|