Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Havale
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHavale

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Zorannelik Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 266
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zorannelik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Havale
    Gönderim Zamanı: 12 Şub 2017 Saat 00:39
Merhaba hocam. " Ateşle uğraşmayın ateşli havaleden korkmayın " dediğinizi biliyorum. Çok safça ve saçma olabilir belki bilmiyorum ama aklıma takıldığı için size danışmak istedim. Ateşli havale geçmişimiz oldugu için calpol ve dolven gibi hatta sizin de onerinizle paronax gibi ateş dusuruculeri kullanıyoruz. 
1. Bir kere ateşlendiğinde dönüşümlü olarak calpol ve dolven kullanıyorduk . Dolven- calpol-dolven verdik 4er saat arayla. Bu sırada kizimizin kıyafetlerini çıkardık eklem yerlerine alnına ılık suyla ıslatılmış havlular koyuyoruz bir kere de ılık banyo yaptırdık. En son dolvenin üzerinden yarım saat geçmişti ateş düşmeyince doktoru aradık tekrar calpol verin dedi. En son calpol üzerinden 4bucuk saat dolvenin üzerinden yarım saat geçmesine rağmen calpol verdik 1 saat filan bekledik yine dusmedi. Bu kadar ateş düşürücüye rağmen ateş neden düşmez? Ateş+dilde pas+ağızda pis koku olmadığı sürece inatçı ateşe kulak asmayip grip için onerilerinizi uygulamaya devam mı edelim?
2. Havalenin çocuktan çocuğa farklılık gösterdiğini, kiminde sadece bacaklarda sarsıntı olurken kiminde sadece gözlerin bir bölgeye sabitlenmesi şeklinde olduğunu vs biliyorum. İnternetten ateşli havale geçiren bebek ve çocuklarin bircok videosunu izledim. Tamamında çocukların gözleri bir bölgeye sabit kollar bacaklar hatta tüm vücut sarsıntılı içinde dudakta morluk yok. Bizim kizimizda ilk 5 saniye filan gözler bir bölgeye sabit sonrasında kapanıyor. Vücutta sarsıntı yok tamamen kaskatı ve dudaklar mor. Bu farklılıklar yüzünden çocuk norologuna gorunmemizi tavsiye eder misiniz yoksa oturun oturduğunuz yerde mi dersiniz? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117976
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2017 Saat 00:48
1- Ates'in bir VAZIFESI vardir..  Hastalik ne kadar ciddi ise, ates de o kadar inatci olur.
2- Ates bir defa ciktiktan sonra, bir daha havale ( kolay kolay)  olmaz. O yuzden, siz her atesi 36,5
dereceye indirdiginizde, havale gelme ihtimalini de arttiriyorsunuz.
3-  24 saat icinde, Dolven: 3x1, Calpol 120 (veya ParaNox120): 4x1 den fazla vermeyin.
4- Ates ile ugrasmayin.. Ancak cocuk ates yaninda asiri bas agrisindan sikayet ederse, o zaman kullanin..
5- dogrudur, her cocukta, havale sekli farklidir, bir onemi yoktur.
Havale ile Beyin kendini oksijensizlikten koruyor.

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zorannelik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2017 Saat 18:30
Cevabınız için teşekkürler hocam. Paronax kullansak ve ilk dozdan sonra 8 saati de geçirmiş olsak yine de havale geçirme ihtimali var mıdır bu ilacın etkili olduğu 36 saat boyunca?

Bir de Eski maillerde 1 yaşından sonra her sene 1 ampul öneriyorsunuz. X bacak olanlarda durum biraz daha farklı. Bir anneye cocuguna 6 ayda 2 ampul verdiği için her şahısta d vitamini deviniminin aynı olmayacağını tehlikeli sınırlara ulaşılabileceğini de yazmissiniz. 

D vitamini makalenizde haftada 1 ampul d vitaminin 1-2 yıl alinmasi ile toksik seviyelere ulaşılacağını yazmissiniz. 

Makalenize göre 3 ay boyunca 15 günde bir yarım ampul yani ayda bir ampul 3 ayda toplam 3 ampul dvit3 vermemiz toksit seviyelere ulastirmaz gibi görünüyor. D vitamini seviyesi 100 civarlarına hatta 100un ustune çıkması amacımız. 180i geçmemek kaydıyla. Vaktinizi ayırıp yorumlarsaniz,  yanlis anladığımız bir sey varsa düzeltip bizi aydinlatirsaniz çok seviniriz sayın hocam...

Düzenleyen Zorannelik - 14 Şub 2017 Saat 18:48
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2017 Saat 19:28
1- Normal sahislarda bile; Dvit3 ihtiyaci farklidir..
2- Rasitizmde ise,  cok farkli Rasitizm turleri vardir..
Hepsinde tedavi farklidir..
Normal sahislar icin, en emniyetli olan; Senede 1 defa icmektir.
Rasitizm durumlarinda, ya yukleme dozundan sonra, uzunca bir ara verilir, yada Dvit3 seviyesi olculur.
Haftada bir alim; Normal sahislarda uygulanmaz... Rasitizm de cok nadiren, oda kontrollu bir sekilde
uygulanir. Ben uygulamam..

Gene emniyetli olmasi bakimindan, "Her ay" verdiginizde, 3 aydan fazla vermeyin.

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zorannelik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2017 Saat 19:30
Cevabınız için teşekkürler hocam. Paronax kullansak ve ilk dozdan sonra 8 saati de geçirmiş olsak yine de havale geçirme ihtimali var mıdır bu ilacın etkili olduğu 36 saat boyunca? Bir de bunu sormuştum ama 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2017 Saat 19:41
Her cocuk bir degil.. Bazilari havaleye daha yatkin olabiliyor ve ParaNox120(ParaNoxS degil!) vermenize
ragmen havale olabiliyor. Elimizdeki  TEK silah bu!! Kullanin, gerisi Allaha kalmis..
Ayrica da; Havaleden korkmaniz gerekmiyor..
Ates ve Havale ile ilgili makaleyi ;  Yazarlar kismindan mutlaka okuyun..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zorannelik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2017 Saat 20:48
Okudum hocam tüm makalelerinizi. Elimden geldiğince arşivi de okudum ve hergun size gelen soruları ve verdiğiniz cevapları da okuyor notlar almaya çalışıyorum. Normal zamanda havale korkulacak birşey değil havale olunca şunları şunları yapacağız diye konuşuyoruz ama havale olduğu anda insan çocuğunu o vaziyette görünce hayat duruyor resmen. Tekrardan teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun. Para verip gittiğimiz hastanelerde bile doktorlardan cevap alamıyoruz elimize reçeteyi yapıştırıp gönderiyorlar ya da serumu takip gözetim altında tutacağız diyorlar maalesef.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zorannelik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2017 Saat 22:47
Hocam kısa bir aradan sonra tekrar hastalandı kızımız. Dün burun tıkanıklığı vardı uyurken belli oluyordu bugün öğlen de ateş cikti.  Ağızda pis koku var ama dili temiz gibi boğazini anlayamadım yarın uyanınca fotoğraf gönderirim insallah. Havalesen korkmayın dediğinizi biliyorum ama havale geçmişinden ötürü paranox 120 verdik 6 saat sonra ikinciyi verdik gece 2de 3.yu verecegiz. şimdi uyuyor ve su gibi terliyor. Burun tıkanıklığı olduğu için nefes alamıyor. Hızlı nefes alış verişi yok ama arada bir 4 5 saniye hiç nefes almıyor. Yastığını yukselttik evde cold mix kalmamış onu yapamadık ballı limonu bırakıp 10 damla filan limon verdik. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.