Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - havale geçirdi.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhavale geçirdi.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nev13can Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesajın Direkt Linki Konu: havale geçirdi.
    Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 11:01

Doktor bey merhaba

Sizi sürekli takip ediyorum Oğlum Toygar 16. ayında oğlum suçiçeği aşısı oldu o gün gündüz keyfi yerindeydi.gece ateşi çıktı. birazda huzursuz olunca calpol verdim uyudu .sabah ayakta gezindi durdu ateşi vardı ama çok değildi hep 38  38.5 değişip duruyordu.çok fazla ateş olmayınca çokta üstünde durmadım.öğlen uykusu gelince duş aldırdım öyle uyudu.normalde 2 saate yakın uyurdu yarım saat sürmedi kalktı.geldi yanıma tekrar ayağımda uyumak istedi baktım ateşi devam ediyor. O sırada televizyon ada bakıyordu bir baktım gözlerini televizyona doğru sabitlemiş ağzından hırıltı gibi bir ses çıkardı.hemen havaledir diye ılık suya soktum hala kafası sağa çevirmiş gözleri sabit hiç tepki vermiyor konuşmuyor hemen pronax fitil attım o sırada eşimi geldi çocuğu hemen acile götürdük 1.5 saat sonra kendine gelmedi  hiç ağlamadı o kadar iğnelere hiç tepki vermedi.ağzından ses çıkmadı.ömrümden ömür gitti ateş aşıdan değildir artık aşılar ateş yapmıyordur dedim.ben nerde yanlış yaptım acaba düşürmelimiydim ateşini çok yüksekti de ben yanlış mı ölçtüm dedim durdum yedim kendimi.ertesi gün kendi doktorumuz boğaz enfeksiyonu olduğunu söyledi bundan dolayıdır dedi. 10 gün oldu daha sonra yine 40  üstüne çıktı ateşi 1 hafta acillerde koşturduk çocuğun ateşi bir türlü düşmedi kan testinde wbc düşük çıkıyor idrar hiçbir şey yok temiz deniyor sadece kendi doktorumuz GR 78.9 dedi .bactrim şurup ibufen ve birde ignesi vardı ama ismini hatırlayamadım1 hafta ateşiyle uğraştık .önceden bu kadar ateşle uğraşmazdım hele sizi tanıdıktan sonra yazılarınız okuduktan sonra içim çok rahat ama bu geçirdiğimiz neydi havale ise neden oldu.özellikle neden olduğunu bilmek istiyorumbirde 10 gün sonra neden yükseldi bu havaleden sonra çocuk bir türlü toparlanamadı.şimdi devamlı her ateşi çıktığında böyle paniklemi yaşıcam

özürdilerim çok uzun oldu .size sormadan içim rahat etmedi.şimdiden teşekkürler

TOYGAR
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118642
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 12:28
Ateşe bağlı havale kalıcı bir zarar vermez.Benim "Ateş ve Tedavisi" makalemi okuyun... . Bundan sonra her ateşlendiğinde ilk yapacağınız, "Para-Nox 120" fitilini kullanmak olsun. Ateş düşürmeye uğraşmayın, hele soğuk tatbikini asla yapmayın.
Yukarı Dön
nurdan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 1760
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 12:39
hocam bu fitili bizde elimizde bulunduralım mı örneğin zor durumda kalırsak calpol yerine bu fitilimi kullanalım daha mı etkili olur?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 12:48
4 yaşına kadar evde bulundurun ve kullanın.. Ama bir şeyi iyi bilin, ateşe bağlı havalenin bir zararı yoktur, doktorların sizin sırtınızdan haksız kazanç sağlamalarına da müsade etmeyin.
Yukarı Dön
emre Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 4001
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 12:55
ahh hocam hastanelerdeki dr lar sizin gibi olsa keşke.... hastaneye gitmeye korkar olduk....Confused
Yukarı Dön
b.ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 333
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 13:02
hocam her ateşlendiğinde fitil kullanın demişsiniz ya sağlık ocağındaki dr 6 aydan sonra erkek çocuklarda tavsiye etmiyoruz demişti.siz ne diyorsnuz bu konuya.

birde size çok ama çok teşekkür ederim oğlum grip oldu ve ben sizin sayenizde ilaçsız atlatmaz üzereyiz.sizi tanımamış olsaydı pedituslar.antibiyotikler kullanmaya devam edicektik.iyi varsınız...
HERGÜN ŞÜKÜR EDİYORUM ALLAH'IMA SENİ BANA VERDİĞİ İÇİN
Yukarı Dön
nev13can Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 34
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 13:21
hocam ateş ile ilgili makalenizi daha önce okudum ama inannın havale geçirince mafolduk fitili devamlı yanmızda evdede vardı zaten hemen ılık duştan sonra havale sırasında fitil verdim ama çok yüksek değildi diye ilk calpol vermiştim .soğuk suyla asla müdale etmedim .benim yaptığım bir yanlışlık varmı?benim sizden ricam peki ateşe bağlı havele ise kalıcı bir zararı olmağına göre evde hemen ne yapmalıyız fitili verdikten sonra yapmamız gereken nedir. hastaneyemi  hemen götürmeliyiz

bu arada geçmişolsun dilelerinde bulana arkadaşlara teşekkürler allah kimseye yaşatmasını o anı.
TOYGAR
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 14:51
Sizin tek vazifeniz, ateşi çıkaran hastalığın teşhisi... O hastalık tedavi edilir, eğer tedavisi varsa, yoksa grip gibi tedavisi olmayan hastalıklara para harcamayın. Havale geçirmesini önlemek sizin elinizde değilki, devamlı "- ben nerede hata yaptım-" diye dertleniyorsunuz!!!! Havale hiçbir belirti vermez, "pat" diye gelir. Yapabilecğiniz hiçbir şey yok, kendiliğinden açılır, sakın "-oksijen verilmelidir-" saçmalığına inanmayın zira o havale esnasında çocuk nefes almaz...Kasılma devresi geçtikten sonra, çocuk derin nefesler alarak açılır..
Erkek çocuklarda "fitil" meselesine gelince, en komik ve saçma konu budur, zira fitilin ilerde "homoseksüel" liğe sebep olacağını zanneden bazı enayiler vardır... Homoseksüellik, popo ile ilgili değildir, soya çekim vardır, "Dayı'dan" geçer... Dayı normal ise, bir şey olmaz. Beyinde, Hipotalamustaki bir bölgenin farklılığı sonucu oluşur. Bu şahıslardaki "sanatsal" üstünlük te bu bölgenin özelliğindendir.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.