Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hastalikta vitamin surubu???
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHastalikta vitamin surubu???

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
MySons Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1535
Mesajın Direkt Linki Konu: Hastalikta vitamin surubu???
    Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 11:32
Merhaba degerli doktorumuz,

benim size bir sorum olacak! Size bir kere daha yazmistim, ogullarimin ikisininde bagisiklik sistemleri ve bronslari cok hassas diye. En ufak bir nezle veya öksürük hemen bronslarinda horul horul balgam olusmasina neden oluyor ve kesik kesik nefes alip vermeye basliyorlar. (Sanki 200metre kosmuslar ve soluk soluga kalmislar gibi...)
Benim size sorum, böyle bir durumda benim onlara hasta iken vitamin surubu vermem ne kadar dogru...ben vücutlari vitaminle güclensin ve hastaliklarini atsinlar diye veriyorum ama belkide hastaliklarini besliyor olabilirmiyim bu vitamin surubunla? Surubumuzun icerigini size kisaca yazayim burada:

Vitamin A
Vitamin D3
Vitamin B1
Vitamin B2
Vitamin B6
Vitamin C
Vitamin E
Nicotinamid
Dexpanthenol

Su an yine hastalar ve ben bu surubu dün aksam verdim onlara...sonrada endiseye kapildim ve bugün size danismaya karar verdim...bugün daha vermedim surubu...sizin degerli cevabinizi bekliyor olacagim!
Böyle bir hastaliga karsi sizin ne önerileriniz olur bana? Ne yapayim ogullarimin bu hastaliklarinin astima dönüsmemesi icin? (Hasta olduklarinda sprey salbutamol kullaniyoruz!)

Saygilarimla Hug
Nurgül Acar

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118542
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 12:30
O vitaminlerin, sağlıkta veya hastalıkta bir zararı yoktur. Kullanabilirsiniz.
Nezle- grip ilacı diye satılan ilaçları ve öksürük şuruplarını kullanmazsanız kötü bir şey olmaz.
Yukarı Dön
MySons Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 13:37
Simdi doktordan geldik, ikiside bronsit olmuslar...antibiotik verdi doktor(600mg azithromycin iceren bir antibiotik 3 gün boyunca 5ml)!
Cocuklarin dün gündüz biraz burunlari ve gözleri akiyordu, aksam sonra bir öksürüge cevirdi bütün gece nöbetteydim...kusana kadar öksürmeler ve sonrasindada bu sabah bronsti teshisi...ne kadar cabuk iniyor benim cocuklarin bronslarina bu hastaliklar sasiyorum ve caresiz kaliyorum! Bu yaslarina kadar okadar cok antibiotik kullandilar ki, cünkü hastaliklari her seferinde öyle az buz degil, ya bronslara inmis oluyor yada daha kötüsü zatürre oluyorlar!Ben onlarin bukadar cok antibiotik icimelerine cok ama cok üzülüyorum ve aslinda istemiyorum ama dedigim gibi hastaliklari az buz olmuyor!
Siz ne önerebilirsiniz, nasil güclendirebilirim vücutlarini? Belli kür´ler oluyormus, siz ne diyorsunuz böyle bagisiklik sistemini güclendiren kürlere???
Tekrar tesekkür ediyorum, degerli vaktinizi ayirdiginiz icin!!!Hug

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 14:34
Senin çocuklarının ikiside "Grip" olmuş.. Ateşi olmayan bir çocuğa antibiyotik niye verilirki???
Bronşit ise, bu "Astım'ın" öbür adıdır, tedavisi apayrıdır. Yok nezlenin göğüse inmiş şekli ise, ona "Bronşiolit" denir, onada antibiyotik gereksizdir.
Zatürre cinsi bir şey olsa, çocukların suratına baktığınızda siz bile anlarsınız, dakikadaki solunum sayısı 60'ın üstüne çıkar. Anlaşılan sizin her hastalığınıza antibiyotik verilmiş...Halbuki çocukların 10 ateşli hastalığından sadece 1-2 tanesinde antibiyotik gerekir. Sizinki gibi ateşsiz olanlarda hiç gerekmez. Öksürünce limonlu bal, burnuna serum fizyolojik, göğüsüne Vicks sürün, çok daha iyi netice alacaksınız.
Vücutlarını kuvvetlendirmek için, et ve süt verin.
Yukarı Dön
MySons Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 14:39
Eksik yazmisim, ateste vardi gece...gerce okadar yorgun ve bitkindim ki ölcmedim ama atesleri vardi...bu sabah azaldi ama atesli oluyorlar genelde böyle hastalandiklarinda!!! Doktorumuzda pnömolog, maalesef bukadar SIK SIK bu hale geliyor bu benim cocuklar!!! Et ve süte agilik koydum su 1-2haftadir, bakalim önümüzdeki sonbahar ve kis bize ne getirecek??Confused
Cevabiniz icin cok tesekkür ederim tekrar tekrar!!!

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 14:44
Eğer hakikaten antibiyotik kullanılacak bir durum ise, yarın ateşleri düşer. Eğer "Gripal" bir enfeksiyon ise ateşleri 4 gün daha sürecek. Bakalım.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.