Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Ve babalar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hangi Babalar Sevilir?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuHangi Babalar Sevilir?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bıdık Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 588
Mesajın Direkt Linki Konu: Hangi Babalar Sevilir?
    Gönderim Zamanı: 15 May 2008 Saat 19:04
Hangi Babalar Sevilir?
Başlığı şöyle de ifade edebilirdik: Siz olsanız, babanızın nasıl olmasını isterdiniz?
 Haydi beraberce düşünelim:
 “Hoşgörülü”olmasını isterdik. Bizi, hatalarımız sebebiyle durmadan azarlamayan, eksiklerimizi yüzümüze vurmayan, bazen alttan alan, görmezden gelen, ama bizi ciddi yanlışlara sürükleyebilen hatalarımızda ise müsamahasız ve dikkatli…
 Bu kadar hoşgörülü olması için “bizi anlamasını”, “dünyanın gerçeklerine, hayatın gidişâtına vâkıf olmasını” ve “çocukların ve gençlerin psikolojisinden haberdar olmasını” isterdik. Mesela başkasıyla bizi kıyaslamamasını isterdik. Çünkü biz, tek başımıza bir ferdiz. Her insanın bir benzeri daha olmadığı gibi, biz de başkasıyla kıyaslanamayacak kadar “tek”iz; bizim de üstün yönlerimiz olabileceği gibi eksik ve hatalarımız var. Bizi, biz olarak tanısın, bilsin. Bizi anlasın ve bizimle iftihar etsin.  
"Fedâkâr”olmasını isterdik. Evini, âilesini, çocuklarını her şeyin üstünde tutsun; bize ekmek getirmek için gösterdiği fedakârlığı bize vakit ayırarak da göstersin. Bizimle gezsin, oynasın, eğlensin. Bizimle bazen çocuk olsun.
 “Âilesini kanatları altına alıp onu kötülüklerden korusun.”isterdik. Sırtımızı verdiğimizde bir dağa dayandığımız hissedelim, isterdik. Başkasına yukarıdan bakmak için değil, güvende olduğumuzu hissetmek için… Onun sevgi ve büyüklüğünün bizi, sokakta uluyan köpekten, semadaki gök gürültüsünden, sınıftaki haşarı çocuktan, kötülerin musallat olmasından, aç kalmaktan, kimsesiz kalmaktan koruduğunu hissetmek isterdiz. O varsa bize bir şey olmaz duygusuydu bu… Korkusuz, güçlü ve yiğit bir babaya sahip olmak gibi bir şey işte…
 Babamızın bizi “sevmesini, ancak sevdiğini göstermesini” isterdik. Eski babalar gibi, çocuğu uyuduktan sonra yanına gidip öpen değil de, aynı Peygamber Efendimiz gibi kucağına alıp öpen, bineğine bindirip gezdiren bir baba isterdik. Bizi sahiplenen, seven, sevdiğini göstermekten utanmayan bir baba…
 Sonra babamızın “muzip” olmasını isterdik, ciddî, ama muzip… Zaman zaman espriler yapan, fıkralar anlatan, bilmeceler soran bir baba… Çocukla çocuk olmasını bilen bir baba… Hep somurtan, hep kurum satan bir baba değil asla!.. Gülen, gülümseten bir baba!..
 “Çocuklarına karşı eşit davranan”bir baba olması da şarttır, birine aldığını diğerinden esirgeyen, birini sevip diğerine durmadan kızan baba istemeyiz biz… O zaten “sevmeyi de kızmayı da iyi bilir”. Sevgisiyle şımartmaz, kızmasıyla küstürmez.  
Biz, “hayatı bizimle paylaşan” bir babamız olmasını isterdik; ufuk açan, güzel bir muallim olan, dertlerimizi dinleyen, bizimle birlikte çözümler üreten, hayata hazırlayan, ama her şeyden önce gerçek hayatı, ebedî hayatı öğreten baba…
 Biz, “sözünde duran” bir baba isterdik; geçiştirme vaatlerle çocuğunu avutmak yerine, söz verdiğinde onda çakılı kalan babalar isterdik.
 Sonra “içkisi, kumarı, uyuşturucusu, çalması-çırpması olmayan tertemiz babalar” isterdik bir de… Temiz olmak, temiz kalmak için…
 “Allah’ı bilen, âhireti bilen”bir baba isterdik; çünkü onları bilen kendisini de, bizi de bilirdi. Ona yaklaşmak için gayret eder, kulluğunu unutmaz ve bize de unutturmazdı.
 Bilmiyorum, çok şeyler mi istedik?!
 Peki, siz babanızdan neler isterdiniz?

Şebnem Dergisinden alıntıdır...
Yukarı Dön
oğuzkağan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2959
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2008 Saat 22:38
ClapClap
[
Yukarı Dön
şevvalim Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1081
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2008 Saat 11:35
gerçekten ancak bukadar guzel anlatılırdı.çok tesekkurler.
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!

Puanlar: 8306
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2008 Saat 12:45
Allaha çok şükürki bana böyle bir baba nasip etti...fazlası var,eksiği yok..İnş. Kızımda babasına ,benim babama duyduğum aşkla bağlanır ileride...Sana herzaman söylüyorum babacım,ama birkez de burdan söylemek istedim...Allah seni başımızdan eksik etmesin,kötü gün göstermesin sizlere,iyiki benim babamsın ve iyiki varsın...Sen benim moral kaynağımsın,kötü günlerimde Bak gör zaman çok hızlı geçiyor,herşey geçmişte kalır,bak ileride bu yaşadıklarına güleceksin deyip,hep haklı çıkansın..Dışarı çıkmak istediğim zamanlarda baba yardım etsene annemden izin alalım dediğimsin..Evlenip,anne olmuş olsamda hala saçımı oksayan,kocaman sarılansın bana...Hala hastayım dediğimde portakal suyu sıkansın bana,bekarken saabahın o kör saatinde hiç üşenmeden uyanıp tostumu çantama atansın...kızımın 40 gezmelerinde baba araba var,şöfor yok dediğimde,bütün işini bırakıp yanımda olan,benim gezmem bitinceye kadar kendine dışardan oyalancak bişeyler bulansın...ben senin hakkını ödeyemem babam...Cry Cry yazamıycam...SENİ ÇOK SEVİYORUM...Allah her evlada senin gibi bir baba nasip etsin...2 hafta oldu görüşeli ama çok özledim ben seni...Cry
Pamuk Prensesin Annesi...
Yukarı Dön
superisi Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3387
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2008 Saat 13:35
Allah herkese böyle babalar nasip etsin. Çok şükür babamdan yana çok şanslıyım. Ve aynı şası kızımda yaşıyor.
ZÜLAL(Bookworm)
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 12040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2008 Saat 13:37
CryBen bu konuda çok dertliyim CryCry Asker kızıyım ben, babam dışarıdan bir melek bize gelince çok sert bir babaydı. Ben ilkokula başladım üniersiteye gidene kadar sadece cuma akşamları ve cumartesi tam gün tv izleme günümüzdü. Hiç okul gezisine gitmedim, hiç arkadaşımın doğumgününe evine gitmedim hep onlar gelirdi, hiç ............................ bu hiçleri yazmaya kalsam yer kalmaz burda. Babama aldığı hiçbirşleyin fiyatını soramazdık niye parasını mı vercen derdi, çok yaşa derdik sana ne derdi. Confused çok şüphe etmiştim acaba bu benim babam öz değil mi diyeCry evlendim , çocuğum oldu aramadı, ömürlü olsun demedi, evime gelmedi 5 -6 senede bir kafası esecekte gelecek babam benim evime Confused çocuğum 1 hafta hastanede yattı dışarı çıkarmak yasaktı odadaki bebeklerin dedesini dede diye sevdi onlarla konuştu gelmediiiiiiiii CryCryCryCryCryCry içim acıdı yandı , irmenin yazdıklarını okuyunca daha kötü oldum. Tv de babakızlı bir reklam var ya gelemiyorum diyor sonra babası sarılıyor işte o reklam benim bittiğim andır CryCryCry çocuklar baba annem yine başladı ağlamaya diyorlar...sadece geçen mesaj çekti doğumgünümde deryam doğumgünün kutlu olsun nice yıllara diye.. şükrettim babam bana deryam dedi diye sattlerce ağladımmmmmmmm daha yazamayacağımmmm CryCryCryCryCryCryCryCry

babası varken baba sevgisi görmeyen bennnnnnnn Cry
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!

Puanlar: 8306
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2008 Saat 13:43
Orjinalini yazan: ALPELLA ALPELLA Yazdı:

CryBen bu konuda çok dertliyim CryCry Asker kızıyım ben, babam dışarıdan bir melek bize gelince çok sert bir babaydı. Ben ilkokula başladım üniersiteye gidene kadar sadece cuma akşamları ve cumartesi tam gün tv izleme günümüzdü. Hiç okul gezisine gitmedim, hiç arkadaşımın doğumgününe evine gitmedim hep onlar gelirdi, hiç ............................ bu hiçleri yazmaya kalsam yer kalmaz burda. Babama aldığı hiçbirşleyin fiyatını soramazdık niye parasını mı vercen derdi, çok yaşa derdik sana ne derdi. Confused çok şüphe etmiştim acaba bu benim babam öz değil mi diyeCry evlendim , çocuğum oldu aramadı, ömürlü olsun demedi, evime gelmedi 5 -6 senede bir kafası esecekte gelecek babam benim evime Confused çocuğum 1 hafta hastanede yattı dışarı çıkarmak yasaktı odadaki bebeklerin dedesini dede diye sevdi onlarla konuştu gelmediiiiiiiii CryCryCryCryCryCry içim acıdı yandı , irmenin yazdıklarını okuyunca daha kötü oldum. Tv de babakızlı bir reklam var ya gelemiyorum diyor sonra babası sarılıyor işte o reklam benim bittiğim andır CryCryCry çocuklar baba annem yine başladı ağlamaya diyorlar...sadece geçen mesaj çekti doğumgünümde deryam doğumgünün kutlu olsun nice yıllara diye.. şükrettim babam bana deryam dedi diye sattlerce ağladımmmmmmmm daha yazamayacağımmmm CryCryCryCryCryCryCryCry

babası varken baba sevgisi görmeyen bennnnnnnn Cry

ne desem bilemedim...Unhappy herkesin yapısı farklı canım..belliki babanda yapısı ve işi gereği sevgisini gösterebilen biri değil...Gerçi ne desen haklısın bu çok zor tahmin ediyorum,anlıyorum seni,heleki senin gibi insan canlısı biri için...Ama sende babanı böyle kabul edicen..kaç yaşında adam değişmesi beklenmez..Ama sen yılma her fırsatta aç kucağını ona,her fırsatta göster sevgini babacığına..emin ol oda sana koşabilmek için can atıyordur ama duvarlarını yıkması zor geliyordur...
Pamuk Prensesin Annesi...
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 12040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2008 Saat 13:48
ConfusedConfused BİLEMİYECEM ORASINI ARTIK HİÇ İNANCIM YOK

BENİM SEVGİ DOLU OLMAM BABAMDAN GÖRMEDİĞİM SEVGİYİ ANNEMDEN FAZLASIYLA GÖRMEMDEN KAYNAKLANIYOR. CANIM ANNEM BENİMMMMMMMM Star
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.