Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Deniz Ürünleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hamsili Pilav
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuHamsili Pilav

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Kayıt Tarihi: 03 Ağu 2008
Konum: SılayaHasret :(
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8182
Mesajın Direkt Linki Konu: Hamsili Pilav
    Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 10:33

2 kg hamsi
2 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı su
2 baş soğan
2-3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Arzuya bağlı olarak kuş üzümü ve dolmalık fıstık.

Hamsileri kılçıklarından ayırarak temizleyin. Temizlediğiniz hamsileri teker teker yıkayın. Parlak tarafı alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Küçük küçük doğradığınız soğanları biraz yağda pembeleştirin. Pirincinizi ekleyin, biraz kavurduktan sonra maydanozu, dövdüğünüz sarımsakları, baharatları ve tuzunu ilave edin. Son olarak suyunu katıp kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakın. Pişen pilavınız biraz soğuduktan sonra tepsiye dizdiğiniz hamsilerin üzerine yayın. Kaşık yardımıyla düzeltin. Kalan hamsileri de pilavın üzerine sıkı bir şekilde yine dizin. 250 derecede 40 dk kadar pişirin. (Fırın ayarlarınız değişik olabilir).

Afiyet olsun...
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 10:34
ellerine saglikkkkkkkkk ClapClapClap

Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Kayıt Tarihi: 03 Ağu 2008
Konum: SılayaHasret :(
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8182
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 10:42
Approve Sagooll
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Kayıt Tarihi: 23 Eki 2007
Konum: Tekirdağ
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8349
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 11:50
eline sağlık canım.. ya ben hamsiyi hiç sevmem ama şu hamsili pilavı çok merak ediyorum yaf.. kime gelsem de yesem acabaaaaBig smileBig smile
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
Esra Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 08 Eyl 2009
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4224
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 11:57
ellerine sağlık nesibeciğim...işin acı tarafı ben balık yemiyorum,ve evede sokmuyorum...eşim ve çocuklar haftada iki kere dışarda yiyiyolar...simaya hamileyken bi tiksindim kokusundan...bi dahada yiyemedim...
güzel görünüyor canım...Clap
BİN SENE OKUSAM...NE BİLİYORSUN DİYE SORSALAR..SADECE....HADDİMİ...DERİM..!!!!
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Kayıt Tarihi: 03 Ağu 2008
Konum: SılayaHasret :(
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8182
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 12:17
Orjinalini yazan: burcu burcu Yazdı:

eline sağlık canım.. ya ben hamsiyi hiç sevmem ama şu hamsili pilavı çok merak ediyorum yaf.. kime gelsem de yesem acabaaaaBig smileBig smile
 
Gel bana gel bana gel LOLLOL
 
Hamsiyi de sevmeyen olur mu yaTongue LOL
 
Esra, bazı tiksintiler kalıyor maalesef... Confused 
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Kayıt Tarihi: 23 Eki 2007
Konum: Tekirdağ
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8349
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 12:24
olmaz mı LOLLOLLOL
palamut ve hamsi harici bütün balıklar için herşeyi verebilirim ama ben hamsinin kokusunu sevmiyorummmDeadDead ne biliim o farklı kokuyoo.. ama başkası yapınca arada yiyorum. babam süper yumurtalı hamsi yapar mesela.. onun ucundan alırım azıcık.. zaten onlar da onu sadece ben direk yemeğe gidiyorsam yapıyrlar pişme esnasında olmuyrumLOLLOLLOL
huy işteLOLLOL
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Kayıt Tarihi: 03 Ağu 2008
Konum: SılayaHasret :(
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8182
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 12:29
Ben de hamsi dışında kılçıklı balıkları yiyemiyorum. Başka balık olursa da tamamen kılçıksız olmalı ve yerken uğraştırmamalı kıçlıklarıyla... Tongue
 
YUmurtalı hamsi mi? Confused Nasıl yapılıyor biliyor musun?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.