Hamsili Pilav |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
Elif Hansa
Elmas Üye Hansa ve Tevhid'in Annesi Kayıt Tarihi: 03 Ağu 2008 Konum: SılayaHasret :( Durum: Aktif Değil Puanlar: 8182 |
Konu: Hamsili Pilav Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 10:33 |
2 kg hamsi
2 su bardağı pirinç 3,5 su bardağı su 2 baş soğan 2-3 diş sarımsak Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber, kırmızı biber Arzuya bağlı olarak kuş üzümü ve dolmalık fıstık. Hamsileri kılçıklarından ayırarak temizleyin. Temizlediğiniz hamsileri teker teker yıkayın. Parlak tarafı alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Küçük küçük doğradığınız soğanları biraz yağda pembeleştirin. Pirincinizi ekleyin, biraz kavurduktan sonra maydanozu, dövdüğünüz sarımsakları, baharatları ve tuzunu ilave edin. Son olarak suyunu katıp kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakın. Pişen pilavınız biraz soğuduktan sonra tepsiye dizdiğiniz hamsilerin üzerine yayın. Kaşık yardımıyla düzeltin. Kalan hamsileri de pilavın üzerine sıkı bir şekilde yine dizin. 250 derecede 40 dk kadar pişirin. (Fırın ayarlarınız değişik olabilir). Afiyet olsun... |
|
yasemin
Kıdemli Moderatör Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007 Konum: zehraninvillasi Durum: Aktif Değil Puanlar: 107177 |
Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 10:34 |
ellerine saglikkkkkkkkk
|
|
|
|
Elif Hansa
Elmas Üye Hansa ve Tevhid'in Annesi Kayıt Tarihi: 03 Ağu 2008 Konum: SılayaHasret :( Durum: Aktif Değil Puanlar: 8182 |
Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 10:42 |
Sagooll
|
|
burcu
Elmas Üye Çınar'ın annesi, Forumun neşesi Kayıt Tarihi: 23 Eki 2007 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Puanlar: 8349 |
Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 11:50 |
eline sağlık canım.. ya ben hamsiyi hiç sevmem ama şu hamsili pilavı çok merak ediyorum yaf.. kime gelsem de yesem acabaaaa
|
|
Esra
Altın Üye Kayıt Tarihi: 08 Eyl 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 4224 |
Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 11:57 |
ellerine sağlık nesibeciğim...işin acı tarafı ben balık yemiyorum,ve evede sokmuyorum...eşim ve çocuklar haftada iki kere dışarda yiyiyolar...simaya hamileyken bi tiksindim kokusundan...bi dahada yiyemedim...
güzel görünüyor canım...
|
|
Elif Hansa
Elmas Üye Hansa ve Tevhid'in Annesi Kayıt Tarihi: 03 Ağu 2008 Konum: SılayaHasret :( Durum: Aktif Değil Puanlar: 8182 |
Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 12:17 |
Gel bana gel bana gel
Hamsiyi de sevmeyen olur mu ya
Esra, bazı tiksintiler kalıyor maalesef...
|
|
burcu
Elmas Üye Çınar'ın annesi, Forumun neşesi Kayıt Tarihi: 23 Eki 2007 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Puanlar: 8349 |
Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 12:24 |
olmaz mı
palamut ve hamsi harici bütün balıklar için herşeyi verebilirim ama ben hamsinin kokusunu sevmiyorummm ne biliim o farklı kokuyoo.. ama başkası yapınca arada yiyorum. babam süper yumurtalı hamsi yapar mesela.. onun ucundan alırım azıcık.. zaten onlar da onu sadece ben direk yemeğe gidiyorsam yapıyrlar pişme esnasında olmuyrum
huy işte
|
|
Elif Hansa
Elmas Üye Hansa ve Tevhid'in Annesi Kayıt Tarihi: 03 Ağu 2008 Konum: SılayaHasret :( Durum: Aktif Değil Puanlar: 8182 |
Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 12:29 |
Ben de hamsi dışında kılçıklı balıkları yiyemiyorum. Başka balık olursa da tamamen kılçıksız olmalı ve yerken uğraştırmamalı kıçlıklarıyla...
YUmurtalı hamsi mi? Nasıl yapılıyor biliyor musun?
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|