Eşim kocaeli üniversitesinde mba yapıordu akşam iş çıkışı gidiyodu ben de 6 aylık hamileydim bu olay olduğunda,
Hani geçen yıl(2007 kışı) deli gibi karın yağdığı bi dönem vardı , işte o gün
Eşimin iş yeri zincirlikuyu benimkisi ise akaretlerdeydi.Eşim akşam giderken izmite beni de aldı işimden, bizim ev kartalda, aslında benim düşüncem izmite giderken beni eve bıraksın şeklindeydi ama eşim ısrar etti gel benimle yoldaş olursun, ya derse girersin benimle ya da kantinde oturursun dedi. Benim de çok fazla işim var yapılacak lap top ı almışım çalışcam diye, iyi hadi bakalım dedim , kantinde otururum diye düşünüyorum.
Derken çıktık yola, aman Alllahım nasıl bir kar nasıl bir tipi anlatamam...
Bir de izmiti bilenelr bilir, yeni yapılan umuttepe kampüsü tam tepede yani cidden dağ başı,neyse temde en azından araç var tipi feci şekilde ama biz bi gayret gidicez diye inat edioz, umuttepe ye çıkan yol kilit ...tüm araçlar kayıyo, bizde kar lastiği var bastık çıktık orası sorun değil ama kampüse bi girdik millet “gelmeyin gelmeyiiin geri dönnüüüün “ diye bağırıyo( tabi tüm bunlara bakıp sakın eşimi dersleri takip eden deli gibi çalışkan biri diye düşünmeyinJ zaten o sömestr 2 yada 3 derse gitmiştir, biri de bu anlatacağım gündürJ bu arada bu sene bıraktı kayıt bile kaptırmadı) derken biz arabayı park ettik, yerlerde resmen 30 cm falan kar var. Bi baktım kantin falan bomboş in cin cirit atıyo, yok dedim eşime işim çok ama çlışmayım bari kantinde senle derse giriim dedim. Yarım saat falan gecikmiştik zaten , tamam dedi eşim de hadi acele et falan dedi. Koştur koştur derse girdik. 3 ders ama adam 2 blok ders yapıp 21:30 gibi bitirdi dersi, hadi hemen gidelim diye dışarı bi çıktık
Allllaaaaah tipi durmamış aynı hızla devam ediyor, yerdeki karlar da yükseldikçe yükselmiş....
Ayyyy arabanın yanına bi geldik...şokkkk resmen şokkk...
Arabanın ön yolcu koltuğu kapısı hangar gibi açık...
Unutmuşum inince kapatmayıJ
Tabi şimdi böyle gülebiliyorum ama o akşam üşümekten ve stresten erken doğurucam diye de düşünmüştüm.
Neyse gelelim bizim gariban arabaya, kar yağa yağa, tipi üfüre üfüre bizim arabanın ön koltuklarına ve ön konsola toptan kar birikmişti....
Yazık eşim bana da kızamıo , bilio ki kızsa oturup tepinerek ağlıycam, (zaten duygusalım, hamilelikte daha beter olmuştum)
Adamcağız kıyamıo da bana oturttu arka koltuğa beni ,eldivenini falan a evde bırakmış, çıplak elle o karalrı temizlemişti, tabi arabayı ısıtmak hiç de kolay olmamıştı.
Tabi o yokuştan inmek de ... yokuş çıkarken rahattı araba ama gece buza çekince kar alstiği de fayda etmedi , kaya kaya indik aşağı eve geldiğimiz gecenin 3üydü ama resmen 3,5 atmıştım ....
Okuyun da gülün diye yazdım size, onun için hamile olduğunuzda herşeyi 2 kere kontrol edin