Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Avukat Begüm Tekin
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hamilelik Sebebiyle İşten Çıkartılma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHamilelik Sebebiyle İşten Çıkartılma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
narsistanbul Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: Hamilelik Sebebiyle İşten Çıkartılma
    Gönderim Zamanı: 14 Ara 2011 Saat 08:21
Merhaba,
Az önce yazdığım mesaj bir anda silindi, kısaca tekrar yazacağım:

2.5 yıldır bir firmada elektronik mühendiisi oalrak çalışıyorum. şu anda 35 haftalık hamileyim.
uzun süredir orada çalışanlar tarafından mobbinge maruz kalıyorum. uzun süredir devam ediyor. 

patronuma herşeyi anlatmama rağmen 'haklısın ama ben onları karşıma alamam, iş hayatı böyle acımasızdır, sen yıpranıyorsun duygusal oalrak en iyisi mi ayrıl sen ' dedi...ben de ayrılmayacağımı söyledim. istiyorsanız siz çıkartın beni dedim.

sigortam tam maaşım üzerinden yatırılmıyor.  bir kısmı patronlarım tarafından eft yapılıyor. tam maaş üzerinden yatmadığı için her türlü tazminat, daha sornasında da işsizlik maaşından çok az yararlanmama sebep olacak. 

Ofiste hamileliğim sırasında sigara içiliyordu, ALO184 ü arayıp sormuştum, yasak demişlerdi. ben de mutfakta sigaraların ve kül tablalarının fotoğraflarını çekmiştim. ve patronuma birkaç mail attım, durumu düzeltmelerini istedim. tamam dedi ama hiçbişey düzelmedi. ben kendi masamda rahatsız olduğum için toplantı odasında çalıştım uzun süre.  

Ayrıca ofisteki bu kişiler benimle konuşmuyor, beni dışlıyorlar... uzun süredir bu durum devam ediyor. patronum da hiç karışmıyor, bu durum mobbing kapsamına girer mi? 

Ayrıca ben bu şirkete 2.5 yıldan fazla süredir canla başla çalışıyorum, gece gündüz uğraşıp  şirketi biryerlere getirmeye çalıştık. karşılığında elime geçen sey, sen burdan ayrıl oldu.

bu işyerinden neler talep edebilirim? Hamileliğimden ötüsü ücretli izne ayrılmak üzereyken beni işten çıkartmak istemeleri (daha doğrusu beni ayrılmaya ikna etmek istemeler) Kötü niyet tazminatı almama yol açabilir mi? 

En en kısa şekliyle durumum böyle, çok üzgünüm, 2-3 gündür moralim bu yüzden çok bozuk. İnternetten araştırdım haklarımı az çok ama bir uzmanın da görüşüne ihtiyacım var.

Yukarı Dön
begümtekin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 156
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2011 Saat 22:14
Öncelikle mobbing Türkiyede henüz çok  yaygın ve bilinen bir kavram değil. Çalışanın mobbinge uğradığını kabul etmek için bu baskının işveren ya da işveren vekili tarafından yapılması gerekir. Sizden aldığım bu kısa bilgiyle durumunuzun tam olarak mobbingi karşılamadığını düşünüyorum ama belki daha ayrıntılı konuşma şansımız olursa fikrim değişebilir.
Tazminat haklarınıza gelince Sigortanızın maaşınız üzerinden yatırılmıyor olması Kıdem ve İhbarınızı etkilemez. Gerçek maaşınız üzerinden tazminatlarınızı alırsınız. İşyerini eksik ödeme yaparsa kalan kısım için dava açma hakkınız var. Bu aşamada istifa ederseniz bu aklı fesih olmaz kanımca tazminatlarınızı alamazsınız. Ancak işten çıkarırlarsa sizi tazminatlarınızı ödemek zorundalar. Bu arada fazla çalışmalarınız varsa çalışırkende fazla çalışma bedelleriniz için dava açma hakkına sahipsiniz. En azından bir ihtarname çekmenizi öneririm.
Sevgiler..
Yukarı Dön
narsistanbul Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2011 Saat 23:21
begüm hanım, cevap için teşekkürler... 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.