Merhaba,
Az önce yazdığım mesaj bir anda silindi, kısaca tekrar yazacağım:
2.5 yıldır bir firmada elektronik mühendiisi oalrak çalışıyorum. şu anda 35 haftalık hamileyim.
uzun süredir orada çalışanlar tarafından mobbinge maruz kalıyorum. uzun süredir devam ediyor.
patronuma herşeyi anlatmama rağmen 'haklısın ama ben onları karşıma alamam, iş hayatı böyle acımasızdır, sen yıpranıyorsun duygusal oalrak en iyisi mi ayrıl sen ' dedi...ben de ayrılmayacağımı söyledim. istiyorsanız siz çıkartın beni dedim.
sigortam tam maaşım üzerinden yatırılmıyor. bir kısmı patronlarım tarafından eft yapılıyor. tam maaş üzerinden yatmadığı için her türlü tazminat, daha sornasında da işsizlik maaşından çok az yararlanmama sebep olacak.
Ofiste hamileliğim sırasında sigara içiliyordu, ALO184 ü arayıp sormuştum, yasak demişlerdi. ben de mutfakta sigaraların ve kül tablalarının fotoğraflarını çekmiştim. ve patronuma birkaç mail attım, durumu düzeltmelerini istedim. tamam dedi ama hiçbişey düzelmedi. ben kendi masamda rahatsız olduğum için toplantı odasında çalıştım uzun süre.
Ayrıca ofisteki bu kişiler benimle konuşmuyor, beni dışlıyorlar... uzun süredir bu durum devam ediyor. patronum da hiç karışmıyor, bu durum mobbing kapsamına girer mi?
Ayrıca ben bu şirkete 2.5 yıldan fazla süredir canla başla çalışıyorum, gece gündüz uğraşıp şirketi biryerlere getirmeye çalıştık. karşılığında elime geçen sey, sen burdan ayrıl oldu.
bu işyerinden neler talep edebilirim? Hamileliğimden ötüsü ücretli izne ayrılmak üzereyken beni işten çıkartmak istemeleri (daha doğrusu beni ayrılmaya ikna etmek istemeler) Kötü niyet tazminatı almama yol açabilir mi?
En en kısa şekliyle durumum böyle, çok üzgünüm, 2-3 gündür moralim bu yüzden çok bozuk. İnternetten araştırdım haklarımı az çok ama bir uzmanın da görüşüne ihtiyacım var.