Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik Öncesi Dönem
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hamile kalmadan önce aşı yaptırmak gereklimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuhamile kalmadan önce aşı yaptırmak gereklimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15446
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2007 Saat 10:55
Orjinalini yazan: duru duru Yazdı:

HAmileyken mutlaka tetanoz aşısı yaptırmak gerekiyor hamilelikte 2 doz doğumdan sonra bir doz daha..

ben yiğiti aşıya götüreceğim geleek hafta o zman aşımıda yaptıracağım

Bende hamileyken iki doz halinde tetanoz aşısı yaptırmıştım ama doğumdan sonra yaptırmadım, onu bilmiyordum Disapprove
Duru Yiğit'e hamileyken yaptırmamış mıydın tetanoz aşısı, eğer yaptırdıysan 5 sene ara ile yapılıyordu.
Yukarı Dön
duru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

"Yiğit ve Efe'nin Annesi"

Puanlar: 2222
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2007 Saat 14:46
canım 2 doz hamilelikte bir dozda doğumdan sonra,doğumdan sonra yaptırmam gerektiğini söylemediler sağlık ocağında bende yaptıramadım.
Yiğite hamileyken yaptırdım ama bu hamileliğimde yaptırmam gerekiyormuş,6.aya girdğinde gel yapalım demişlerdi.yarın gidicem yiğitin de aşısı var

Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2007 Saat 14:54
Kızlar şimdi endişelendim ben. Bu aşıları yaptırmadım diye bebeğime kolay geçer mi acaba hastalık mikropları? Deneyimi olan var mı yaptırmayıp bebeği çok hasta olan yani merak ettim doğrusu. Doktoruma da soracağım neden hatırlatmadınız diye...Angry
Yukarı Dön
botag Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 687
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2007 Saat 17:35
ben de hamilelik sırasında 2 doz tetanoz yaptırdım.son dozdan 1 yıl sonra 3.dozu yaptrmam gerektiğini söylediler.ocak ayında 1 doz daha yaptıracağım.
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2007 Saat 18:05
Orjinalini yazan: duru duru Yazdı:

canım 2 doz hamilelikte bir dozda doğumdan sonra,doğumdan sonra yaptırmam gerektiğini söylemediler sağlık ocağında bende yaptıramadım.
Yiğite hamileyken yaptırdım ama bu hamileliğimde yaptırmam gerekiyormuş,6.aya girdğinde gel yapalım demişlerdi.yarın gidicem yiğitin de aşısı var
Yanlış olmasın Durucuğum, ben aradan 5 sene geçmesi gerekiyor diye biliyordum Stern%20Smile
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2007 Saat 18:10
Orjinalini yazan: 1978koaka 1978koaka Yazdı:

Kızlar şimdi endişelendim ben. Bu aşıları yaptırmadım diye bebeğime kolay geçer mi acaba hastalık mikropları? Deneyimi olan var mı yaptırmayıp bebeği çok hasta olan yani merak ettim doğrusu. Doktoruma da soracağım neden hatırlatmadınız diye...Angry
Canım tetanoz aşısı bebek için değil senin için önemliydi Wink Tetanoz aşısının hamile iken yaptırılmasının nedeni ise eskiden kadınlar da doğum yaparken, tetanozdan dolayı ölebiliyorlarmış Disapprove bana doktorum bu şekilde açıklamıştı Disapprove tabi şimdi o kadar yok, eskinin koşulları ile, şimdiki koşullar çok farklı, bir nevi bundan korunmak ve tedbir için yapılıyor. Wink
Ayrıca doktorlar bunu pek hatırlatmıyor, hatırlatan doktor az, ben araştırıp öğrenmiştim Stern%20Smile

Düzenleyen fatoş - 11 Ara 2007 Saat 00:28
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2007 Saat 19:29
Orjinalini yazan: fatoş fatoş Yazdı:

Orjinalini yazan: 1978koaka 1978koaka Yazdı:

Canım tetanoz aşısı bebek için değil senin için önemliydi Wink Tetanoz aşının hamile iken yaptırılmasının nedeni ise eskiden kadınlar da doğum yaparken, tetanozdan dolayı ölebiliyorlarmış Disapprove bana doktorum bu şekilde açıklamıştı Disapprove tabi şimdi o kadar yok, eskinin koşulları ile, şimdiki koşullar çok farklı, bir nevi bundan korunmak ve tedbir için yapılıyor. Wink
Ayrıca doktorlar bunu pek hatırlatmıyor, hatırlatan doktor az, ben araştırıp öğrenmiştim Stern%20Smile

Saol canım. Tetenoz benim için onu biliyorum anladım.LOL Orda sorun yok. Ben doktoruma aşıyı sormuştum duyduğum için o gerek yok demişti ona kızdım. Yani sorduğum halde gerek yok demesine. Ama sizlerin yaptırdığını öğrenince önemli olduğunu düşündüm.Wink
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!

Puanlar: 8271
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2007 Saat 13:32
bende hamileyken 2 doz tetanoz aşısı oldum ama bi daha olmadım,olmam gerekiyormu?? bilgisi olan varmı..
Pamuk Prensesin Annesi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.