Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Ve babalar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hamile Babalar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuHamile Babalar

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
peperutka Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Tem 2010
Konum: mutlu
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6954
Mesajın Direkt Linki Konu: Hamile Babalar
    Gönderim Zamanı: 04 Şub 2011 Saat 08:57

Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı Op.Dr.Ayşe Duman baba adaylarını etkisi altına alan hamilelik

Eşiniz bir bebeğiniz olacağını duyduğundan beri yerinde duramıyor. İnanılmaz mutlu. Kılınıza bile zarar gelmesinden korkuyor, bir dediğinizi iki etmiyor. Tek kelimeyle sizi el üstünde tutuyor. Ama yaşanan tüm bu güzellikler hamileliğinizin 4. ayında son buldu ve siz kâbus dolu günlere adım attınız. Çünkü eşiniz baba adaylarının % 10 ila % % 65’inde görülen hamilelik sendromuna yakalandı. İlk günlerin o mutlu, heyecanlı, sizi el üstünde tutan adam gitti bambaşka biri geldi. Nasıl biri mi? Sanki kendi hamileymiş gibi midesi bulanan, giderek kilo alan, aşeren, hazımsızlık çeken, başı dönen ve bel ağrılarından şikâyet eden yatağını ayıran size rahibe gibi davranan bir adam… İnanılmaz değil mi?

Onun böyle değişmesinin nedeni yaklaşan doğum nedeniyle duyduğu heyecan, gerginlik, artan sorumluluklarla ortaya çıkan kaygılar. Aslında sizde ortaya çıkan gebelik semptomlarının çoğu da eşinizde olduğu gibi gebelik, doğum ve bebeğinizin sorumluluklarıyla ilgili oluşan kaygılardan ibarettir. Gebelik fizyolojisi bedendeki ve hormonlardaki değişimler, duyguların bedensel yansımasını
kolaylaştırır. Böylece gebelik semptomları dediğimiz hazımsızlık, uykusuzluk, ağrılar, baş dönmeleri, ağlama nöbetleri gibi şikâyetler sıkça meydana gelir.

HAMİLELİK SENDROMUNUN GÖRÜLME NEDENİ?

Gebelik, yaşam serüveninizin en önemli dönemlerinden biridir. Bu
özel dönem bedendeki fizyolojik değişimlerle birlikte ruhsal dalgalanmalara da açıktır.Gebelik dönemine dek yaşantınızda oluşan duygusal birikimleriniz (öfke, çaresizlik, kaygı, suçluluk, yetersizlik, değersizlik gibi) gebelik ve doğum sürecinizi etkiler.Annelik ve eşlikle ilgili duygusal kayıtlarınız ( ki bunda yaşanılan çocukluk döneminiz büyük oranda etkendir) sizin dolayısıyla eşinizin gebelik şikayetlerini etkilemektedir.

Duygularımızın ve hislerimizin davranışlarımızı
kontrol ettiği gerçeğiyle olayı değerlendirebildiğimizde gebelik septomlarını daha doğru değerlendirmiş oluruz. Hamile babaların varlığı bu gerçeği göstermektedir. İnsanoğlu duygu birikimlerini bir şekilde bedeninde yaşamaktadır, aynen anne adaylarında baba adaylarında olduğu gibi…

DAHA ÇOK HANGİ TİP BABA ADAYLARINDA GÖRÜLÜR?

Hamilelik sendromunu, özellikle hamilelik sırasında yalnız bırakılan veya bırakıldığını hisseden, hamilelik sürecine hiçbir katılımda bulunmayan veya abartılı sorumluluk duygusuyla beraber
gelecek kaygısı, yetersizlik duygusu hisseden, nasıl baba olacağını bilemeyen, iyi bir baba olamayacağının kanaatinde olan baba adaylarında sıklıkla ortaya çıkar. Hele de gebelik dışında aile içi sorunlar yaşanmışsa ve hala yaşanıyorsa gebelik sorunlarını arttırabilir.

Bazen de tam tersi etkisiyle erkek baba rolüyle birlikte hayatına daha bir anlam katıp pozitif anlamda ciddi değişimler geçirebilir. Hamile babalarda ki cinsel sorunlar hamilelik öncesi ve belki de tüm yaşam boyunca cinselliğe bakış açısıyla örtüşür. Eğer cinsellik sadece bedensel haz alma, hayvani bir dürtünün tatminini, aslında yasak, günah ayıp bir işlev olarak algılanıyorsa ( bu çoğunlukla bilinçaltı bir algılamadır)
baba böylesine kutsal bir bedende- çocuğunu karnında taşıyan annede- cinselliği yaşamaktan utanır, çekinir.
sendromu ile ilgili bilgiler verdi.

Hamile babalar! Alıntıdır


Düzenleyen Beyza - 04 Şub 2011 Saat 10:39




Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
peperutka Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Tem 2010
Konum: mutlu
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6954
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2011 Saat 14:57

Baba adaylarının yüzde 10 ila yüzde 65’inde görülen hamilelik sendromu ile ilgili Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Duman bilgiler verdi.

Gebelik, yaşam serüveninizin en önemli dönemlerinden biridir. Bu özel dönem bedendeki fizyolojik değişimlerle birlikte ruhsal dalgalanmalara da açıktır. Gebelik dönemine dek yaşantınızda oluşan duygusal birikimleriniz (öfke, çaresizlik, kaygı, suçluluk, yetersizlik, değersizlik gibi) gebelik ve doğum sürecinizi etkiler. Annelik ve eşlikle ilgili duygusal durumlarınız, sizin dolayısıyla eşinizin gebelik şikayetlerini etkiler.

Duygularımızın ve hislerimizin davranışlarımızı kontrol ettiği gerçeğini unutmazsak gebelik septomlarını daha doğru değerlendirmiş oluruz. Hamile babaların varlığı bu gerçeği gösterir. İnsanoğlu duygu birikimlerini bir şekilde bedeninde yaşar, aynen anne ve baba adaylarında olduğu gibi…

Hamilelik Sendromu Hangi Baba Adaylarında Görülür?

Hamilelik sendromu, özellikle hamilelik sırasında yalnız bırakılan veya bırakıldığını hisseden, hamilelik sürecine hiçbir katılımda bulunmayan veya abartılı sorumluluk duygusuyla beraber gelecek kaygısı, yetersizlik duygusu hisseden, nasıl baba olacağını bilemeyen, iyi bir baba olamayacağının kanaatinde olan baba adaylarında sıklıkla ortaya çıkar. Hele de gebelik dışında aile içi sorunlar yaşanmışsa ve hala yaşanıyorsa gebelik sorunlarını artırabilir.

Anne ve Baba Adayının Yanında Olunmalı

Gebelik sendromlarında anne ve baba adayının yanında olunmalıdır. Özellikle bulantı, kusma, aşerme, uyku bozuklukları, halsizlik, nefes darlığı, cilt rahatsızlıkları, kaygılar, depresif ruh hali şikayetlerinde, bedene bu şekilde yansıyan duyguların çözümlemelerini yapmak en doğru yaklaşımdır.  

 
Alıntı




Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.