Malzemeler:
Revanisi için :
4 yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı irmik
1 Su bardağıyoğurt
1,5 Su bardağı un
kabartma tozu ( 1 Paket )
Vanilya ( 1 Paket)
1 tane portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için
2,5 Su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:
Önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz iyice mikserle. Arkasından yağ yoğurt irmik un ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. En sonda vanilya kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesi ilave edip önceden ısınmış fırında 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Ben yuvarlak borcam tepsiye yaptım bu ölçüyle .
Şerbetini revaniyi fırına koyduğumuzda pişiriyoruz ikiside ( Hem revani hem şerbet ) ılıkken aşıkları kavuşturuyoruz
Not : üstünü hindistan cevizi ile de süslerseniz süper olur ama benim sıpalar hindistan cevizini sevmiyor