Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - grip-ortakulak-tıkanıklık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgrip-ortakulak-tıkanıklık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hndncndn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 81
Mesajın Direkt Linki Konu: grip-ortakulak-tıkanıklık
    Gönderim Zamanı: 24 Kas 2010 Saat 21:43
Hocam merhaba.. Hoşgeldiniz.

Kızım 15 aylık 10.300 gr. ve 80 cm..

19 ekimde yarım doz grip aşısını yaptırmıştım. 19 Kasım günü 2. doz yapılacaktı ki kızım grip oldu sanırım (Burnu tıkandı, çok hapşurdu sonrada su gibi akıntı başladı. Ateş öksürük, iştahsızlık olmadı. Burna hemen serum fizyolojik uygulamaya, ballı limona başladım. Tıkanıklık3. gün had safhaya ulaşınca illiadin ped. 3 gün 2x2 kullandım. 4. gün akıntı sarımtrak yeşile döndü. 5.gün grip aşısının 2. dozunu yaptırdım. Aynı gün öylesine bi doktora gitmişken bozğaz, kulak baktırayım dedim. Gripliyken grip aşısı olur mu diye kızdılar. Oysa aşıyı yapan da doktordu ve ağır seyretmediği için olur dedi. Sol kulağında kızarıklık var dediler. Gripliyken grip aşısı olduğu için gribi tekrarlayacak dedi ikinci doktor. Ve peditus 7 gün günde 3x yarım ölçek, kulağı kızardığı için 5 gün azitro 1x1 ölçek, illiadin damla. ve ateş ve huzursuzluk için ibufen verdiler..

1-) Grip aşısının ilk dozunun etkisiyle mi böyle hafif geçirdi? Ve ben yanlış mı yaptım ikinci dozu gribi tam geçmemeişken yaptırmakla?
2-) Serum fizyolojik ve illiadin damlayı aynı anda kullandım yanlış mı yaptım?
3-) İlliadin damlayı kullandıktan ne kadar ara vermeliyiz yeniden kullanmak için?
Kulağında kızarıklık var dediler ama çocukta halen ne ateş ne huzursuzluk, ne ağlama, ne kulakla ilgili bi sıkıntı var. Sadece tıkanıklık devam ediyor?
3-) Ne yapayım hocam?
hndn
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119535
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2010 Saat 15:19
1- Hasta iken bal gibide aşı yapılabilir, ikinci doktorun uyuzluğu...
2- Kesinlikle Peditus'u verme, nezlesi göğüsüne iner.
3- Serum fiz., İliadinden önce kullandı iseniz, mahsurlu değil. Sonra kullanırsanız, İliadinin etkisi azalır.
4-İliadin'i 3 gün kullandıktan sonra 1 gün dahi ara verseniz, tekrar 3 gün kullanabilirsiniz.
5- Peditus ve Azitroyu kullanmayında ne isterseniz yapın.  Eğer kulaktan bir şüpheniz olursa,veya burnunu serum fiz ile açamıyorsanız,  İliadin kullanın yeter.
Yukarı Dön
hndncndn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 81
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2010 Saat 15:23
Hocam heyecanla cevabınızı bekliyordum. İlaçları açmadım bile. Aşıdan sonra bugün 3. gün ve ne ateş, ne huysuzluk ne de durumda ağırlaşma olmadı.  Tıkanıklığı hafifledi. Artık ağzını kapatabiliyor, burnundan zar zor alıyor ben yine de 3 gün illiadin kullanayım diyorum kulağı için. Peki hocam burun tamamen açıldığında kulakla da ilgili sıkıntı otomatikmen ortadan kalkar mı? (Ağrı, sızı olmadığında)
hndn
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119535
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2010 Saat 16:05
Kulak problemi olduğu bile şüpheli.. Eğer olursa, ağrı olacak...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.