Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip ve sık idrar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGrip ve sık idrar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
neslimovie Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı neslimovie Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Grip ve sık idrar
    Gönderim Zamanı: 16 Oca 2016 Saat 16:20
Kadir Bey, kolay gelsin. 44 aylık kızım balgamlı öksürükle başladı 37-38 ateşin üçünü günü, yoğun burun akıntısı var. Bademcik kırmızı ama ağrısı yok. Sadece sizin yazdıklarınızı uyguluyorum. Dilindeki beyazlıktan şüpheye düştüm. Neocate mama içiyor hala günde 2-3 bardak. Süt alerjisi var. Mama da dilini beyazlatıyor, ama bu sefer fazla gibi geldi. Kan sayımı yaptırayım mı? Bu beyazlık fırçalayınca da geçmiyor.
Bir de kardeşi doğduğundan beri, 5 aydır idrara sık çıkıyor. iki kez idrar tahlili yaptırdım.

görünüm: berrak
dansite:1.006
ph:6.0
glu: neg
pro: neg
ket: neg
uro: normal
bıl: neg
nirit: neg
bld: -+
leu: neg
idrar mikroskobisi: neg
lökosit: nadir
 Günde 15-20 kez idrara çıkıyor. Bir bardak sıvıdan sonra 10 dk bir tuvalete taşınıyor. Psikolojik midir, yaptırmam gereken tahlil vs var mı? Neocate mamayı yıllardır içiyor. Onun yan etkisi olabilir mi? Bıraktırmak istiyorum ama kıskançlıktan daha çok içmeye başladı. Bütün gün tuvalette geçiriyor. Oyunu bile bırakıp koşuyor. Çok üzülüyorum, müdahale etmiyorum.Şimdiden teşekkür ederim, Allah razı olsun...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117900
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Oca 2016 Saat 18:57
Antibiyotik baslamak icin, dildeki Pas yaninda; ATES ve Agiz kokusunun BERABER olmasi gerekir.
Dildeki gorunum, biraz supheli zira arka kisimda pas olmasina mukabil, on kisimda pas yok.
Ates+agizda koku varsa, antibiyotik beslayin.
Idrari temiz... Bazi cocuklarda; Strese bagli; Aseptik Sistit olabiliyor. Biraz tartismali bir konudur.
Aksamlari 1 olcek, Atarax , 5 gece verin bir bakalim..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.