Grip, kulak ağrısı ve illiadin |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Zorannelik
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 28 Oca 2017 Konum: Aksaray Durum: Aktif Değil Puanlar: 311 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Zorannelik
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 19 Şub 2018 Saat 19:07 |
Sayın hocam merhabalar. 4 yaşındaki kızım yaklaşık 6 aydır her grip olsugunda kulağı ağrıyor. Hemen illiadin başlıyoruz ancak illiadin daha önceleri damları damlatmaz ağrıyı kesmesine rağmen son 6 aydır geçirdiği kulak ağrılarında ağrıyı gecirmiyor maalesef. 1 ya da 2 gün bu ağrıyı çekiyor. Bu kadar sık kulak ağrımasınin sebebi ne olabilir ve illiadin ise yaramadığı için kulak burun boğaz bzmanina goturmemizi tavsiye eder misiniz?
|
|
Zorannelik
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 28 Oca 2017 Konum: Aksaray Durum: Aktif Değil Puanlar: 311 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Zorannelik
|
Bu arada 1 sene öncesine kadar griplerde genelde ateşi çok olurdu atesli havale geçirdi iki kez ama kulak ağrısı olmazdı. İlk kulak ağrısı 1 sene önce olmuştu illiadin ile anında geçmişti. Son bir senedir özellikle son altı ayda her grip burun akıntısı burun tıkanıklığı kulak ağrısına dönüşüyor.
|
|
Zorannelik
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Zorannelik
|
Merhaba hocam. Daha önce sormuştum, hep aynı cevaplar aynı sorular diye cevap vermemiş de olabilirsiniz ancak ne yapılması gerektiğini sormayacağım eski maillerden artık bunları öğrendik sayenizde.
Sorum bu kulak ağrısının çok sık yenilemesi. Mesela şuanda yine var. Gündüz hiçbir belirti yoktu gece yattığında da farkettim burnu tıkalı. Uyuduğu için serum fizyolojik yapmadım cold mix damlatıp yastigini yükselttim. Sabahına kulağım akacak gibi oluyor yutkunurken dedi pat pat ediyor dedi. Bu kadar sık olsugu için soruyorum geniz eti ameliyatını bu çocuk kesinlikle olmalı denilecek durumlar var mıdır? Yoksa ne kadar sık olursa olsun hiçbir şekilde geniz eti ameliyatı olmamalı mı? Hastalık olsun olmasın kızımızın burnu hep tıkalı gece yatarken çok belli oluyor. Ağzı kapaliysa dudaklarında köpük birikiyor ağzı açıksa yastık yamyas olana kadar tükürük akıyor ve horluyor. Teşekkür eder ellerinizden öperim.
Düzenleyen Zorannelik - 23 Nis 2018 Saat 09:52 |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118086 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Iliadin DAMLA'dan baska sansiniz yok. Sirt ustu damlatiyorsunuz ve damlattiktam sonra, basini damlattiginiz tarafa ceviriyorsunuz degilmi??? 1-2 dakika beklemeyi, 2-3 dakikaya cikarin.
|
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Ne Geniz eti, nede bademciklerin alinmasina gerek yoktur. Zaten bu devre gecince kendiliginden duzeliyorlar.
|
|
Zorannelik
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Zorannelik
|
Teşekkürler kadir hocam. Evet illiadin kullanıyoruz, 1 dakika kadar bekletiyorum en fazla 1bucuk diyebilirim her kulak için. Daha fazlasına sabredemiyor ben de 1 dakika yeterli diye ısrarcı olmuyordum. Bundan sonra 2 3 dakikaya çıkarayım teşekkür ederim.
Genelde kulak problemi olduğunda illiadin kullandıktan sonra kulak burun boğaz doktoruna götürüyorum. Her seferinde farklı doktora gitmeye çalışıyoruz ve doktorların tepkisi hep aynı. Daha kapıdan girerken "bu çocuğun geniz etine baktirdiniz mi hiç, çocuk tamamen tıkanmış ameliyat olması gerekebilir" diyorlar, zaten sıkkın olan canınızı daha da cok sıkıyorlar.
|
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Amac belli!!!
Bu yaz mumkun oldugunca uzun sure denize sokun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Nis 2018 Saat 21:22 |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|