Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip aşısı-su çiçeği aşısı-hepatit A
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGrip aşısı-su çiçeği aşısı-hepatit A

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hndncndn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 81
Mesajın Direkt Linki Konu: Grip aşısı-su çiçeği aşısı-hepatit A
    Gönderim Zamanı: 13 Eki 2010 Saat 09:28
Hocam merhaba.. Kızım 1 hafta sonra 14. ayını doldurup 15. ayından gün alacak.
 1-) Su çiçeği aşısı ve grip aşısını aynı gün yaptırabilir miyim?
 2-) Grip aşısı yarım doz mu olmalı? Ve anlamlı bi koruma sağlar mı sizce (Kızıma evde kendim bakıyorum ancak geçen seneyi hep hasta geçirdiği için ben yaptırmak istiyorum hem kendime hem kızıma.
 3-) Su çiçeği aşısı deri altına yapmaz da kas içine yaparlarsa aşının tutmasını ya da etkisi üzerinde olumsuz etkisi olur mu? (Bizim hemşire ve ebelere bişey söylemeye gelmiyor, deri altına yapılmasına gerek yok derlerse başka bi yere deri altına yaptırayım mı?)
 4-)Hepatit A aşısı bu aşıdan tam 1 ay sonra olmalı değil mi?

Değerli fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim hocam, kolay gelsin...  Servgi ve saygılar...
hndn
Yukarı Dön
hndncndn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2010 Saat 10:31
Hocam, hoşgeldiniz..
sizden cevap gelmeyince(kongredeymişsiniz) bi doktor; " aynı anda ikisini yaptırırsanız çocuk grip olur" dedi. Çünkü her iki aşının da yapıldıktan sonra gripsel etkileri varmış. Aynı anda ikisini yaptırırsam çocuk ağır ateşli bi gripsel rahatsızlık geçirirmiş. Bi başka doktor ise aynı anda ikisi yapılır bi sorun da olmaz dedi.

Ben bu aşıları aynı gün değil de 10 gün arayla yaptırsam olur mu? Aynı anda yaptırmak gerçekten sorun mu? Ben merkezde oturmuyorum dolayısıyla çarşıya indiğimde ikisini bir defada halletmek mümkünse yaptırırım diye düşünmüştüm. Ama sakıncalı olur derseniz sizin dediğiniz yolu takip ederim.
hndn
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117966
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2010 Saat 11:18
1)Grip ve Suçiçeği aşıları aynı günde yapılabilir. "-bi doktorun" iddia ettiği gibi bir mekanizma olsa idi, KKK aşısı hiç yapılamazdı.
2) 6-36 ay arasında ilk defa aşı olanlar 2 defa yarım doz. yapılıyor.
3) Deri altına yapılırsa, daha üstün bağışıklık sağlıyor. Adalade o kadar değil. Ama anlatamazsınız. Eğitim şart...
4) Hepatit-A aşısı eskiden 2 yaşından sonra yapılıyordu, şimdilerde 1 yaşından sonra yapılabiliyor. Ama acelesi olan bir aşı değil, diğer aşılardan en az 1 ay geçtikten sonra yapılabilir.
5) Bu tür aşılar ASLA 10 gün aralarla yapılamaz.. Ya aynı gün, ya en az 1 ay ara ile...
Yukarı Dön
hndncndn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2010 Saat 09:27
Hocam cevabınız için teşekkürler. Sizin bana cevap yazdığınız sırada ben aşıyı vurduruyordum. İkisini bir defada değil, öncelik yarım doz grip aşısına verdik. 1 ay sonra ikinci yarım doz ondan sonra da su çiçeği aşısını yaptıracağım. Bünyesi zayıf olduğu için ikisini bir seferde vurdurmaya cesaret edemedim. Cevabınızı da görmediğim için bu şekilde yaptırdım..

Kızım 14. ayını bitirdi. 9,400 gr ve 78 cm.. Doktor korkulacak seviyede olmasa da gelişiminin biraz geride olduğunu söyledi. 14 ayın 9 ayı wcb si yüksek hastalıkla geçtiğini ve son 2 aydır iştahında önemli bi gerileme olduğunu söyledim. Yumurta ve peynir yerken birden kesildi, hiçbir şekilde almıyor. Eskiden rahat yediklerini şimdi tadına bakıp ağzından çıkarıyor.Ve eskiden günde en fazla 2 kez düzenli kaka yapan çocuk bu iştahsızlığın başladığı dönemde az az günde 4-5 kaka yapmaya başladı. İlk 6 ay sadece anne sütü aldı halen de almaya devam ediyor. Tabi ne kadar içtiğini göremiyorum. Doyuracak kadar sütüm olduğunu sanmıyorum. Sütüm onun iştahını kapatıyor olabilir mi? (Gün içinde de sık sık emmek istiyor) Doktor da maryns arı sütü şurubu ve sık hastalandığı için imuneks kapsül verdi. Daha evvel hiç böyle şeyler kullanmadık. Bunlardan fayda sağlar mıyız? Sizin önerileriniz nedir? Bu arada halen 2,5 dişi var.

Kızımın gelişimini ve bana iştahsızlık konusunda önerilerinizi yazar mısınız? Saygılar hocam.
hndn
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2010 Saat 12:58
Aşı takviminiz de bir hata yok, bu şekilde de yapılabilir. Gelişimi geri değil, ilave bir desteğe gerek yok. Anne sütünü yemeklerden sonra vermeyi deneyin. Ne arı sütü, ne İmunex, hiç bir işe yaramayacak, boşuna masraf. İlk dişini bu ayda çıkaranlar bile var, diş sayısı normal...
Yukarı Dön
hndncndn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eki 2010 Saat 19:28
Hocam yeniden merhaba.. Aşıyı yaptırdığımızın ertesi günü kızım birden 39 derece ateş ve kulak, yanak, boyundan omuzlara kadar haşlanmışcasına kızartı şeklinde döküntü oldu. Acile kaldırdık 5. hastalık dendi.  Ateş düşürücü vermem söylendi 4-5 gün devam edermiş ateş.

Ertesi gün kızımı üniversite hastanesine götürdüm. Kulaklar temiz, ciğerler temiz, öksürük, akıntı tıkanıklık yok, boğazlarda hafif kızartı var dendi ve augumentin ES 600 günde 2 ölçek vermem söylendi. Ben daha evvel de belirttiğim gibi 14 aylık kızımın bu 10. hasta oluşu ve hepsi boğaz efeksiyonu. Tahliller yapıldı wcb 23 çıktı.. İdrar tahlili temiz çıktı.
Daha evvel hiç yapılaman aşağıdaki tahlilleri bana yorumlar mısınız hocam?
1-) IgA =15
2-) IgM =69
3-) IgG )=553
4-) Sedimantasyon =21 mm/h

Augumentin dışında seven seas balık yağı, günde 1 su bardağı kefir, Broncovaxon pediatrik kapsül verildi.
hndn
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2010 Saat 12:49
14 aylık çocuğa, AugmentinES 600 veriyorlarsa, oradan kaçın ve birdaha semtine bile uğramayın..Veya uğraşmayı göze alıyorsanız, Hastane başhekimine çıkıp, reçeteyi gösterin. Augmentin kilo başına( en fazla) 50mg. verilir. 10 kilo olduğunu farzetsek, günlük dozu, 500mg.dır. Siz 2x600mg. = 1200mg. veriyorsunuz.. Bağışıklığında bir şey yok, diğer ilaçlarında bir faydası olmayacak.  
Yukarı Dön
hndncndn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2010 Saat 14:27

Hocam merhaba.. Kızım 14 aylık ve 10 kez boğaz enfeksiyonu geçirdi bunun üzerine fakülteye götürdük alerjik birşey olabilir mi diye... Yapılan alerji test sonuçlarını size yazsam fikrinizi paylaşır mısınız?

Total Ige :7.65
Yumurta akı :0
Süt         :0

Kızım 14 aylık ve ortalama 20 günde 1 hasta oluyor her seferinde kan tahlili yapılıyor ve wcb yüksek çıkıyor. Dolayısıyla antibiyotik kullanıyoruz.
Burun tıkanıklığı (özellikle geceleri)ile başlıyor. Ağız kokusu oluyor.Gündüz ağzı açık dolaşıyor. Burnu daha hiç akmadı.Sonra ateş eşlik ediyor. Bu güne kadar henüz ortakulak iltahabı, ciğer sorunları, öksürük olmadı. Gün içinde ard arda 5-6 kez (bir seferde enfazla 2 hapşurma)oluyor. Kızım beyaz tenli, kuru cilde sahip. Sizce kızımda alerjik bir şey olabilir mi, neden bu kadar sık hastalanıyor olabilir (Tek çocuk, evde ben bakıyorum, kocaelinde oturuyorum evim otoyola 500 mt)

Benim kızıma siz olsanız ne yapardınız?
hndn
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.