Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - grip aşısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgrip aşısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zehra_80 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2010 Saat 16:54
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Aşı firması, kolay anlaşılsın diye; önce yaşa göre dozları anlatıyor, alttaki satırda da kimlere tek doz kimlere iki doz yapılacağını anlatıyor... ""-Daha önceden gribe karşı aşılanmamış 9 yaş altı çocuklarda, ilk dozun uygulanmasından en az 4 hafta sonra ikinci bir doz uygulanmalıdır-""  ne demek...!! Bu doktorlar hiçbir şey bilmedikleri gibi Türkçe'yide bilmiyorlar... Böyle doktorlarla, ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN...
  ya sormayın hocam,
ben sizden bildiğim kadarı ile 2 doz uygulanacağı için hani ısrar eder de tek doz vurmak isterlerse diye ödemeyi yapmadan eşime "bi sorar mısın kaç doz yapıyorlarmış"dedim.eşimde içerde başka bi yetişkine aşı yaparken kapıdan hemşireye sordu.hemşirede aynen 3 yaşın üstüne tek doz diyince bende kapıdan "yok bizim dr.muz eğer ilk kez oluyorsa (9 yaş altı) o zaman 2 doz şeklinde önerdi"dedim.ve kapının diğer tarafına geçtim.hemşire gittiğimi sandı.ve beni içerde aşı yaptığı hastaya şikayet etti."madem biliyorsun ne soruyorsun kardeşim"dediğini duydum.hastası çıkınca tabi ikaz ettim hemşireyi özür dileyeceğine bide bana "güvenmiyorsanız yaptırmayın"demez mi?şikayette bulundum tabii hemen.
sonra dr yaptı kızıma aşıyı.reçeteyi okuttu.ben okudum hemen altına
"Daha önceden gribe karşı aşılanmamış 9 yaş altı çocuklarda, ilk dozun uygulanmasından en az 4 hafta sonra ikinci bir doz uygulanmalıdır.".
açıklaması yazılmış.onu gösterdim.hala kendi dediğinin doğru olduğunu savundu ama sonuç olarak benim dediğimi yaptı tabii.bi de dr diyorki "bu 2 doz olayı aşı firmalarının tamamen ticari amaçla yaptığı bişeymiş.2.kez ücret ödeyeceğiz diye.ben kalanın dolapta saklanabileceğini bilmediğimden istemedim.ama yine sizden okudum meğer alıp bidahakine kadar saklayabiliyormuşuz kalan dozu..
  sonuç olarak yarım doz yaptırdık.ve diğer dozda öbür ay yapılacak.
peki hocam neden yarım doz yapılıyor küçük çocuklara.yani olabilecek negatif şey nedir?

Düzenleyen zehra_80 - 28 Eyl 2010 Saat 17:00
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118720
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2010 Saat 10:46
Yarım doz ilede, aynı "antijenik" etki sağlanabiliyor. Tam doz yapılırsa bir zararı yok. Sadece fazla aşı sarfedilmiş oluyor. Ayrıcada, "yarım doz" çocuk aşıları da var. Bu sene geldimi  bilmiyorum, ben henüz görmedim.
Yukarı Dön
sdts Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 98
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2010 Saat 12:38
hocam yalnış anlaşılma oldu sanırım..
bi aşımızı vurdurduk.vurulurken gayet sağlıklıydı..
aşı ertesi başlıyan bi ishalimiz var ve hala devam ediyor dün gecede kusmalar başladı..
grip aşısıyla ilgili olabilirmi?
sdts
Yukarı Dön
cerenimo01 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 85
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2010 Saat 15:34
hocam ben de 39 aylık kreşe başlayan kızıma grip aşısı yaptırdım 1.doz.1 ay sonra 2.doz vurulacak.fakat sizin yazdığınız grip ilaçları değil.f ile başlayan bir aşıydı.acaba başka bir firmanınmı
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118720
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2010 Saat 16:26
sdts:Aşı ile ishalin hiçbir bağlantısı yok, ishal; yediği-içtiği bir gıdadan..
cerenimo01: Grip aşılarında 2 marka var... Fluarix ve Vaxigrip... İkiside aynı etkiye sahip.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.