Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - grip aşısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgrip aşısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
b.ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 333
Mesajın Direkt Linki Konu: grip aşısı
    Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2010 Saat 10:49
hocam sizin fikirleriniz bizim için çok önemli.oğluma grip aşısı vurdurmakta kararsızım çünkü genelde oğlum soğuk algınlığı oluyor.bu vurulan bildiğim kadarıyla griple soğuk algınlığı farklı şeyler.ben bu grip aşısını vurdurduğumda soğuk algınlığından da koruyacakmı. ne tvdeki drlara nede burda drlara güvenim yok hep bir çıkar içinde olduklarını düşünüyorum.resmen paranoyak oldum drlar konusunda.lüften net biişey söyleyin aşıyı yaptıralımmı yaptırmayalımmı???çok teşekkürler cvbınız için.
HERGÜN ŞÜKÜR EDİYORUM ALLAH'IMA SENİ BANA VERDİĞİ İÇİN
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118397
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2010 Saat 11:53
Grip; Latince(İngilizce) , nezle, soğuk algınlığı, Türkçe... Ayrı hastalıklar değiller. Söylenenlerin hepsi uydurma. Grip çeşitleri vardır. Ateş yapan ve aşısı olan, "İnfluenzae " gribidir. RSV virüsü, Bronşiolit sebebidir, birde ateş yapmayan ve uzun süren, Echo, Rhino, Adeno, Coxsackie, Parainfluenzae gibi pek çok "grip" yapan virüs vardır. Aşıyı yaptırın. Şimdiye kadar hiçbir kimse bir zararını görmedi. Domuz gribi aşısının aleyhinde söylenenlerin hepsi "fos" çıktı, şimdiki mevsimsel aşının içinde bile var. Benim bu konudaki makalelerimi okuyun.
Yukarı Dön
deryalım Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 51
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2010 Saat 00:26
doktor bey bu konuda benımde bi sorum olacak 18 aylık ogluma grip aşısı yaptırmak ıstıyorum burdakı doktor dedıkı yarım yarım yaptır sizce nasıl yaptırmayalım şimdidien tesekkurler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2010 Saat 11:01
Yukarı Dön
zehra_80 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2010 Saat 17:30
hocam
çok özür dileyerek sormak istiyorum.biliyorum çok soruluyor bu konu ama kafam karıştı.
3.5 yaşındaki kızıma sizi okuyarak dün grip aşısı yaptırdım.daha önce hiç grip aşısı veya domuz aşısı v.s gibi aşıları olmadı.bu ilkti yani.vuran dr yaşının 3 ün üstünde olması nedeni ile ısrarla tek doz yapmak istedi.hatta reçeteyi okuttu" işte burda da  3 yaşın üstüne tek doz yazıyor" diye.ama ben sizi okuduğum kadarı ile  (yaşı 3 ü geçsede) ilk defa yaptırdığımız için 1 ay ara ile yarımşar doz şeklinde yapılmasını istedim.öylede yapıldı.ancak kafamı karıştıran bazı yerler de 1 ay ara ile 2 doz yapılması derken yarımşar yarımşar iki doz mu yoksa tam 2 doz mu?yani 0.25 x 2 mi? 0,50 ml x 2 mi?
teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2010 Saat 12:45
Aşı firması, kolay anlaşılsın diye; önce yaşa göre dozları anlatıyor, alttaki satırda da kimlere tek doz kimlere iki doz yapılacağını anlatıyor... ""-Daha önceden gribe karşı aşılanmamış 9 yaş altı çocuklarda, ilk dozun uygulanmasından en az 4 hafta sonra ikinci bir doz uygulanmalıdır-""  ne demek...!! Bu doktorlar hiçbir şey bilmedikleri gibi Türkçe'yide bilmiyorlar... Böyle doktorlarla, ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN...
Yukarı Dön
sdts Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 98
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2010 Saat 13:52
hocam geçtiğimiz cuma günü 21 aylık oğluma grip aşısı yarım doz vurdurdum. 1 ay sonra devamı vurulcak.
ancak cumartesi günü başlıyan ve hala devam eden bi ishal durumu var..aşıyla alakası varmıdır sizce?ateş,huysuzluk vs..hiç birşey yok.
sdts
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2010 Saat 14:48
Hasta iken aşı yaptırmanızda, bir sakınca yoktur. Ancak, hastaneye yatacak kadar ağır hastalarda aşıyı geciktiririz...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.