Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Göz tembelliği ve göz kayması tedavisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGöz tembelliği ve göz kayması tedavisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bernadgny Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Konu: Göz tembelliği ve göz kayması tedavisi
    Gönderim Zamanı: 25 Şub 2012 Saat 23:21
Doktor bey merhaba; Oğlum 25/12/2010 doğumlu. 1 yaşını doldurduktan sonra bir göz muayenesi gerektiğini düşünürek bugün oğlumu iyi bir göz hastanesine götürdüm. doktor oğlumda tek gözde kayma ve aynı gözde tembellik olduğunu söyledi. 3 ay günde 2 saat kadar sağlam gözü kapatarak tembel göze tedavi uygulamamamızı söyledi. kapama bandı aldım ancak bebeğim bu bandı bırakın gözünde tutmayı yapıştırtmıyor bile. bu tedaviyi uygulamamızın çok önemli olduğunu yapmazsak bebeğimin ileride büyük sıkıntılar hatta görme kaybı yaşayabileceğini ameliyata kadar varabileceğini daha çok yeni olduğu için önlem almamız gerektiğini söyledi. bebeğime bu tedaviyi nasıl uygulayacağım. lütfen bilgi verir misiniz :(   şimdiden teşekkürler
Diren Güney
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119583
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2012 Saat 03:37
Anlattiklariniz bana pek bir guven vermedi, baska bir yerde daha gosterin. Istanbulda iseniz; Dunya Goz Hastanesine gidin.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2012 Saat 18:04
Hocam bende Dünya Göz e götürdüm ancak beylikdüzündeki şubesine... ataköy e de götüreyim diyorum. eğer oradada aynı teşhis konulursa bu tedaviyi kabul etmeyen bebeğime nasıl uygulayacağım :( ? bugün defalarca sakince yine denedim olmuyor. 1dk bile tutmuyor. çekip atıyor. büyükler için olan kapama yapışkanları daha iyi yapışıyorsa acaba onlardanmı alıp denesem. :( Cry
Diren Güney
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2012 Saat 18:20
Eger hakikaten "VAR" ise bile, merak etmeyin, acelesi yok. Bu yasta hakikaten cok zor.  Yuva"ya baslayana kadar hallolur.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2012 Saat 18:24
çok teşekkür ederim hocam içimi rahatlattınız. teşekkür ederim. hocam birde sizi bulmuşken bebeğime 2 aydır ek olarak hiçbir vitamin balık yağı vs vermiyorum en son 2ay önce gittiğimzde doktor vermeyin dedi ama baktığmda etrafmdaki bütn arkadaşlarım bebeklerine en azndan bir vitamin veriyor. ferromixin veriyordum toz olarak günde 1 tane. ona devam etsem mi sizce_? demir damlası falan kusturuyor diye vermişlerdi. balık yağınıda kusuyor.
Diren Güney
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2012 Saat 19:05
1 yasindan sonra pek gerek yok. Ancak yaz mevsiminde gunes gormeyen (gormeyecek) cocuklarda gerek olabilir. Demer ondan da gereksiz. Kullanacaksaniz, dislerinin curumesini onlemek icin "Zymafluor" kullanin. Bakin cok enteresandir; 2000 yilina kadar Hacettepe disinda hicbir Universite, bir yasa kadar bile cocuklara hic vitamin vermezken, simdi ne olduda nerede ise butun cocuklara, hayat boyu vitamin veriyorlar? Bu nasil bir "hidayettir ki", bu kadar abartma olabilsin. Demir icinde ne munakasalar yapmislardi. "- Demir tedavisi diye bir sey yoktur -" diyen Istanbul Universitesi nin (1960-70 yillari) hocalari simdi ne olduda "hidayete" erdiler??
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2012 Saat 19:11
:) haklısınız hocam. sağolun. şuanda 4 tam çıkmış 2de yarım toplam 6 dişimiz var. söylediğiniz ilacı alacağım. sebzelerini mevsim sebzelerinden ve mümkünse organik almaya çalışıyorum (yazın yazlığımızda annem ve babamın yetiştirdiği sebze ve meyveleri veriyorum). her gün mutlaka en az 500cc pınar çocuk sütü veya günlük şişe süt veriyorum. tavuk ve etinide haftaiçinde belirli günlerde çorbasının içine koyarak yediriyoruz. meyvesini ve yoğurdunuda her gün düzenli tüketiyoruz. bazen hergün bazen gün aşırı yumurtanında olduğu her gün içine peynir pekmez ekmek ve sütün olduğu kahvaltısını yaptırıyorum. daha ne olsun?  tamam vitamin vermiyorum öyleyse... teşekkürler bir kez daha ... saygılarrrClap
Diren Güney
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2012 Saat 19:28

Hocam sorulardan sıkılıp cevap yazmaktan yorulmadıysanız bir şey daha.... Güney 14 ayını bitirdi ama hala yürümedi. aylardır sıralıyor, kendi başına yataktan inip koltuklara çıkabiliyor. tek elinden tutulduğunda yani elele yolda bir süre beraber yürüyor. çok hızlı emekliyor çok hareketli ama yürümüyor. yürümeyede niyeti yok gibi. 17aya kadar yolu var problem yok denildi.. sizde aynı fikirde misiniz acaba? ben çalışan bir anneyim bebeğime annem bakıyorve annem çok ilgili. gün içerisinde oyun saati yapıyorlar kendilerine beraber oynuyorlar. uyku saatleri var genelde hep aynı saatlerde falan uyuyor. yürümesiyle ilgilide gün içinde ben geldikten sonrada karşılklı yere oturup ondan bana benden ona yürütüyoruz tutunmadan ama en fazla 5 adım ...

Diren Güney
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.