|
Göz kuruluğu? Egzama? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
BeyzaL ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Oca 2023 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 76 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Şub 2025 Saat 02:18 |
Hocam merhabalar umarım iyisinizdir?
Oğlum 9.5 yaşında, 144 cm, 30 kg. 6 7 aydır göz çevresinde kaşıntı ve kızarıklık-kabuklanma var. Size danıştığımda hastalık değil, göz kuruluğu olabilir demiştiniz. Kendimizi tutamayıp cildiye ve çocuk alerji uzmanlarına da göründük. Sırtına yapılan testte domatese (hiç yemez) ve toza alerjisi çıktı. Locoderm merhem, Zyrtec ve Singulair reçete etti. Odasını boşalttırdı, aşı tedavisi başlatabilirim dedi.Tesadüf mü bilmiyorum ancak solunumla ilgili hiç sorun yaşamayan oğlum geceleri horlamaya başladı. İlaçları kestim. Doktor ısrarla ve sabırsızlıkla muayeneye bekliyor. Gitmeden yapılan kan tahlillerini sizin değerlendirmeniz mümkün olursa çok sevinirim. (Özellikle göz pınarının olduğu yerin kaşındığını söylüyor. Kaşıntı-kızarıklık da parmağını sürttüğü yerler. Locodermle yatıştırıp, diğer zamanlarda mustela stelatopia ile nemli tutmaya çalışıyoruz.
Düzenleyen BeyzaL - 14 Şub 2025 Saat 02:24 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119168 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
" Sırtına yapılan testte domatese (hiç yemez) ve toza alerjisi çıktı. Locoderm merhem, Zyrtec ve
Singulair reçete etti. Odasını boşalttırdı, aşı tedavisi başlatabilirim dedi." Tamami ZIRVA! Goruyorsunuz, yapilan; mumbo-jumbo dalaveralari! Babasini o testlere soksaniz, onda da cikar! Sakin o ilaclari kullanmayin. SADECE; kuru deriye, gunde iki defa; Elidel krem surun. Cok az miktarda ve sadece kizariklik ustune surun.
|
|
![]() |
|
BeyzaL ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Oca 2023 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 76 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim hocam. İki aydır birçok yiyeceğe karşı (domates, çikolata, ceviz, fındık, portakal, süt, muz , glutenli gıdalar vb) diyet başlattı. Gerekirse çok az yesin dedi ama hep tetikteyiz çocuğu da huzursuz ediyoruz, hep müdahale altında..
Bir de göz doktorunun görmesini önerir misiniz kuruluk vs bakması açısından?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119168 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
ONCE, 3-5 gun kremi deneyin.
|
|
![]() |
|
Peki hocam.
Bir de oğlum (9.5 yaş, 30 kg) son günlerde özellikle aciktigi zamanlarda midesinin bulandığını söylüyordu. Dünden beri de poposunun kaşındığını söyleyince iki ölçek andazol içirdim. İçtikten 2 3 saat sonra, yemek esnasında midesi daha çok bulandı. Andazolla bir ilgisi var mıdır? Üç hafta sonra tekrarlamamı önerir misiniz? Küçük oğlumun da (4.5 yaşında, 110 cm, 20 kg) bir süredir ara ara popo kaşıntısı oluyor. Bal yediği zaman makat çevresi tahriş olduğundan diye yorumluyordum, lazımlığında herhangi birşeye denk gelmedim ancak ona da andazol kullanmalı mıyım? Fikrinizi almak isterim. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Buyukte: Solucan varsa, andazol etkisi ile olduklerinde bu gibi sikayetler yapabilir. Bir defalik mushil
ilaci verin. 2- Ayni sekilde kucuk de Andazol alsin.
|
|
![]() |
|
Hocam merhabalar
Oğlumun gözündeki egzamadan bahsetmiştim. Günde iki kere Elidel sürmemizi önermiştiniz. Yarın üçüncü gün olacak. O kabarık görüntü küçüldü ve azaldı. Hafif kuruluk göz pinarlarina kadar sundu. Güncel hali bu şekilde: Daha ne kadar sürmemizi önerirsiniz? Söylediğinize göre uygun görmüşsünüzdür muhakkak ancak ana yüreği işte hocam. Yan etkisi olur mu diye düşünmeden duramıyorum. Bir de ne kadar dikkatli ve az sürsem de arada sürdükten bir süre sonra gözüme kaçtı diyor bir sakıncası var mıdır? Son olarak gün içerisinde nemlendirmek için o bölgeye ne sürmemizi önerirsiniz? Mustelanın stelatopia serisini önerir misiniz? Saygılar dilerim Birkaç gün önceki hali bu şekildeydi:
Düzenleyen BeyzaL - 4 Saat 16 Dakika önce Saat 01:02 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Cok ince bir tabaka surulecek. Bu sekilde surerseniz, gozune kacamaz.
Nemlendirici kullanabilirsiniz, o da bol surerseniz, gozune kacar!! Marka onemli degil, tercihim; hic surmemeniz.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|