Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğlence / Hobi / Sanat > Anketler / Oylamalar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Görücü usulü evlilik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Görücü usulü evlilik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Anket Sorusu: Görücü evliliği hakkındaki düşünceleriniz
Anket Seç Oylar Anket İstatistikleri
2 [6,06%]
19 [57,58%]
3 [9,09%]
2 [6,06%]
0 [0,00%]
2 [6,06%]
5 [15,15%]
Bu ankete oy veremezsiniz

Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
peperutka Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6954
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı peperutka Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Görücü usulü evlilik
    Gönderim Zamanı: 02 Mar 2011 Saat 14:34

Evlilik bir sanattır; ailemizdeki mutluluğumuzu sürdürebilmemizde sanatımızı nasıl icra etiğimizle yakından ilişkilidir. Hangi dallarda mı sanatımızı göstermemiz gerekli, gelin kısaca göz gezdirelim.

Evlilik, güzel ve etkili konuşma sanatıdır.

Güzel görebilme ve güzel düşünebilme becerisidir.

Karşınızdakini anlayabilme (empati) ve kendinizi anlatabilme yeteneğidir.

Karşınızdakinde görmek istediğiniz bütün güzellik, iyilik, olgunluk hallerini önce kendinizde gerçekleştirmeye çalışmadıkça hiçbir şey istediğiniz gibi gitmeyecektir.

Aradığınız niteliklerde bir insan bulma gayretinden önce aranılan niteliklere sahip bir insan olmayı gaye edinmeliyiz.

Alıntı

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
mine Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3462
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mine Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2011 Saat 14:41
görücü usulü evlilik daha uzun ömürlü daha güzel oluyor bence gördüğüm kadarıyla eşler zaman içinde birbirlerini tanıyorlar herşeyi hemen yaşayıp tüketmiyorlar
yıllarca çıkıp sonra evlenince evlilik uzun sürmüyor yani ben böyle görüyorum hep çevremde
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
Yukarı Dön
SELİN2 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 4231
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SELİN2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2011 Saat 17:34
bende aynı fıkırdeyım tabıkı ıstısnalar olabılırr  bende gorucu usulu evlendım ıyıkıde evlenmışımmEmbarrassed

Yukarı Dön
oky Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 49
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oky Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2011 Saat 17:37
Bu zamanda kalmadı diyenlere inanmıyorum. Aşk vardır ama aşık olup evlenmek midir, evlenip aşık olmak mıdır doğru olan tartışılır. Görücü usulu evlilikler eskide kalmadı hala gündemde fakat eskilerde körü körüne bilmeden görmeden evlenen oldugunu sanmıyorum.. Görücü usulü evlilik mantık evliliğidir bana göre. En doğrusu olabilir. Ki ben öyle bir evlilik yaptım.. Thumbs Up
Yukarı Dön
PinarTN Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3271
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı PinarTN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2011 Saat 17:50
eskiden çok karşıydım ama şimdi görücü usülü yapılan evliliklerin diğerlerine oranla daha sağlam olduğunu düşünüyorum
aşk evliliklerinde başta insanın aklı bi karış havada olduğu için karşısındaki de aynı duygularda olduğu için objektif bi değerlendirme yapılamıyor
diğer türlü baştan çiftler beklentilerini dile getirdikleri için daha uyumlu birlikteliklerin olduğunu düşünüyorum
aşkın ömrü azdır sevgiyi yakalamak için de illa evlenmeden önce aşık olmak gerekmez bence

Yukarı Dön
ikikuzum Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 908
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ikikuzum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2011 Saat 22:41
Orjinalini yazan: mine mine Yazdı:

görücü usulü evlilik daha uzun ömürlü daha güzel oluyor bence gördüğüm kadarıyla eşler zaman içinde birbirlerini tanıyorlar herşeyi hemen yaşayıp tüketmiyorlar
yıllarca çıkıp sonra evlenince evlilik uzun sürmüyor yani ben böyle görüyorum hep çevremde

aynen sana katiliyorum
pamuk kizim 02.07.2007
kücük tosbam 26.11.2008
Yukarı Dön
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7998
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Şehnaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2011 Saat 15:25
olabilir diyorum çünkü herşey kısmet. Görücü usülüyle evliliklerde çok güzel devam ediyor. Ben internet usulüyle evlenenlerdenim.
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
Yukarı Dön
peperutka Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 6954
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı peperutka Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2011 Saat 15:27
Orjinalini yazan: Şehnaz Şehnaz Yazdı:

olabilir diyorum çünkü herşey kısmet. Görücü usülüyle evliliklerde çok güzel devam ediyor. Ben internet usulüyle evlenenlerdenim.
Bende bendeeee evlilik kardeşiyiz ehehhehe Pig

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.