Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Yeme Sorunları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gezerek yiyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgezerek yiyor

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aysegnc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 26 Şub 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 134
Mesajın Direkt Linki Konu: gezerek yiyor
    Gönderim Zamanı: 15 Eki 2011 Saat 00:09
merhaba özlem hanım, 
kızım 13aylık ve kesinlikle yemek yerken zorlanıyoruz. yemeği görünce ilk tepki olarak kafasını çeviriyor ve kaçıyor zorla bir kaşık ağzına verdikten sonra sevdiği bir yemekse yiyor fakat bunu da çeşitli oyunlarla dikkatini dağıtırsam ancak öyle. Mama sandalyesinde artık hiç yediremiyorum gezerek yemek yiyoruz o kaçıyor ben yakalıyorum veya önüne ilgisini dağıtacak bir oyuncak koyunca yiyor. Kahvaltı hiç yaptıramıyorum mama veriyorum öğlen ve akşam bizim yemeklerimizden yiyor fakat sulu yemek olunca yiyor katı makarna veya pilav sebze vs yemiyor. yalnız çorba yedirebiliyorum. Arada eline havuç, salatalık, meyve veriyorum birde kuru ekmek yemeyi çok seviyor.
Önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum bu arada halen anne sütü alıyor gece uykularımız yok sürekli uyanıp emmek istiyor ve yanımızda uyuyor çünki yanımda emzirirken ben sızıp kalıyorum.
Yukarı Dön
aysegnc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 26 Şub 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 134
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2011 Saat 23:30
bu arada hocam kızım eline kaşık alıp kendi yemeye çok hevesli fakat yiyemiyor daha çok oyun oynuyor bizlere yedirmeye çalışıyor ve yeni tatlara çok açık değil sanırım. birde bizim alt üst 2şer olmak üzere 4dişimiz var azı dişlerimiz yeni çıkıyor sağ üst patlamış sanırım bununda etkisi vardır sanırım. önerileriniz ve yardımınız için şimdiden teşekkür ederim
Yukarı Dön
haydibebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12 Ara 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 496
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2011 Saat 01:32
aynı sorun bende de var,13,5 aylık kızım ve gezerek yiyor,halılarım ,mobilyalarım leş gibi oldu,sevmeyince de tükürüyor eşek.mama sandalyesine oturtamıyorum..
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 10 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2011 Saat 16:01
gezerek yemesinin yolunu açarsanız önleyemezsiniz. havuç, salatalık, meyveyi gezerek yiyebilir ancak yemeği mutlaka oturarak yemeli. yerken önüne oyuncak koyabilir, h,,kayeler anlatabilir ve yemek saatini eğlenceli hale getirebilirsiniz. sofradan kalkıyor ve yemiyorsa peşinden kesinlikle gitmeyin, alın ve masaya getirin. masa dışında yemek vermeyin. gerekirse bir öğün yemesin. ama arada da eline yiyecek bir şey vermeyin ki diğer öğüne kadar acıkmış olsun. kolayına geldiği için yumuşak şeyleri yiyordur küçük parçalar halinde verin, ezmeyin, bir süre sonra çiğnemeye alışacaktır. diş çıkarma dönmelerinde zorlanabilir. bu durumda lokmayı çatalda ezebilirsiniz ama püre haline getirmek veya blenderden çekmek gibi şeyler yaparsanız sonra katı yiyecekleri uzun süre yemez. bir yaşında bir çocuk anne sütünü beslenmekten çok keyif ve anneye yakınlık için alır. bu nedenle gece yatamadan önce emzirip kendi yatağına yatırın, ilk günler uzun süre ağlayabilir, sık uyanabilir. ancak sonunda alışacaktır
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.