Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Acil nefessiz kalma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Acil nefessiz kalma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
alev-kerem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 550
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alev-kerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Acil nefessiz kalma
    Gönderim Zamanı: 12 Haz 2026 Saat 17:52

Hocam merhabalar kızım 4.5 yaşında 8 yaş kız kuzeniyle oyun oynarlarken evde koridorda bir hırıltı sesiyle yanlarına gittim kızım morarmisti ve nefesi kesilmiş gibiydi. Bilinç bulanık gibiydi gözleri açıktı güçlükle sırtım diyebildi sırtı kızarmıştı. Kuzeni düştü dedi. Yıllardır okurum sizi hocam ev içi düşmeden bu kadar belirti nasıl olabilirdi kontrolü kaybettim. midem bulanıyor dedi yarim yarim nefes alıyordu soğuk ter döktü toparlandıktan bir süre sonra sürekli esneme geldi ve biraz daha sonra  uyumak istiyorum dedi tam o sırada sağ burun delikten sıvı gelince ben panik yaptım hocam o panikle gittik devlet hastanesi aciline tomografi çekildi kafa tramvasi sebebiyle. Ve iki saat sonra filan güzellikle konuştum kuzeni, kızımın üstüne çıkıp ziplayip boğazını sıktığını söyledi. Kızım da kabul etti. Baştan soyleselerdi hiç tomografi cekilmeyecekti. Ne kadar oksijensiz kaldı bilmiyorum. İki saat sonra bu sefer tablo değişti kan gazına bakılacak dediler eşim sinirlendi imza verip çıkarttı. Saturasyon 96 idi. Bu tabloda kan gazı baktirmadigim için başımıza sıkıntı gelir mi veya neyi takip etmem gerekiyor hocam? Her şey o anda olup bitti mi?  Şu an genel durumu iyi görünüyor bir şeyler yiyebildi. Öne eğilince göbek deliği etrafının agridigini söylüyor. Üstüne zipladigi için mi agriyordur dalak olabilir mi ? 

Düzenleyen alev-kerem - 12 Haz 2026 Saat 20:36
Sen ol da; ister yâr' ol, ister 'yara'; lütfun da başım üstüne, kahrın da.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 122967
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2026 Saat 20:47
" kan gazına bakılacak dediler "
Derler! Çocuğun dudakları ve tırnaklarında morarmalar mı vardı?
Dava, faturayı şişirmek. 
Dalak hasar gördü ve karın içine kanama varsa, aniden soluklaşır, nabız artar,  tansiyon düşer. 
Dalakda yırtılma oldu ise, gelişmiş ülkelerde tıpda kullanılan özel tıbbi Japon yapıştırıcıları kullanılır.
Bunu becerebileceklerini sanmıyorum. O zaman da tek çare, ameliyattır.
İnşallah bir şey çıkmaz. 
Bu arada, Sabit Forumdaki; "Çocuğuma Tomografi" yazısını okuyun ve ne çapta kazık yediğinizi de anlayın. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alev-kerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2026 Saat 20:59
Hocam yanına gittiğimde mordu dudakları fakat tırnakları ve dudakları hastaneye gittiğimizde rengi duzgundu. Hiç dalaktan şüphe etmediler çünkü düştüm dedi sırtım ağrıyor dedi . O yüzden yedik tomografi kazigini. Şuan uykusu da geldi ama sarardı soluklasti biraz üstümde dik bir şekilde uyuyor. Yatamıyorum kötü oluyorum diyor. Midem bulanıyor diyerek uyudu Gece fenalasirsa uyurken de anlar miyim dalak yırtığı oluştuysa hacettepeye goturebilirim hocam 
Bir de omurilikte zedelenme var mı diye çekilen tomografide karın içi sıvı olsa görülür muydu çünkü BT lomber vertebra torakal vertebra BT beyin diye çekilmiş 

Düzenleyen alev-kerem - 12 Haz 2026 Saat 21:09
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2026 Saat 21:50
"omurilikte zedelenme var mı"
Olsa idi, o anda zedelenmenin olduğu hizanın ALINDA felç durumu olurdu!
Nabız dakikada 60'ın üstüne çıkarsa, gidin. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alev-kerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Saat 39 Dakika önce Saat 15:03

Hocam biz geceyi atlattık herhangi bir ani durum olmadı. Gözlemime göre derin nefes alamıyor alırsa karnını gösteriyor acıyor diye. Bir de arada dudakları soluyor sonra tekrar geliyor rengi. Azıcık durumu idare eder hâli var gibi. Oturup oyun oynadı, yemek yemesi keyifsiz karnım kötü oluyor diyor ancak dondurma süt tost yedi. Akciğerde bir sorun olabilir mi görüntüden bişey anlaşılır mı hocam. Sabah ilk uyandigimizda karnına elimi gezdirdigimde sağ kasıkta yumurta gibi bişey elime geldi sonra pıt diye içine gitti ve bulamadım bir daha. Bir şeyleri kaçırmamak adına size yazıyorum tüm olanları hocam. İyi ki varsınız... 
https://hizliresim.com/awoqw69

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Saat 26 Dakika önce Saat 15:16
Akciğerde bir şey olsa bile bu kadar KÖTÜ çekilmiş bir Röntgen'den belli olmaz. 
Sağ kasıkta zormala sonucu  "fıtık" oluşmuş olabilir. Tekrar çıkmazsa, kendiliğinden düzelebilir. 
Takibe devam edin. 
Yarın gene durumunu belirtin. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alev-kerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Dakika önce Saat 11:21

Hocam dün akşam kızım ben nefes alamıyorum  beni doktora götürün dedi çok yorgun bitkin görünüyordu uyuyalım geçer dedim yatırmaya çalıştım yatınca kötü oluyorum deyince düştük yollara. Hacettepede elle muayene ettiler, karın bölgesinde sorun yok dediler sırtını da dinledi normal dedi. Gidelim öyleyse dedim güvenemedi, akciğer boşluğuna  hava kaçmış olabilir bunu görmeliyiz dedi. Karnına da bakalım dedi, ultrasonla olsun zaten hatalı işler yaptık dedim ikisini bir çekerler söylersiniz dedi. Tomografiden sonra röntgen ne ki binde biri, yenidoganlar bile giriyor bu işlemlere dedi. El mahkum çocuk sıkıntılıyım dedi çektirdik. Şuan pismanligimi çektiğim ızdırabı tarif edecek kelimem yok.13 yılı geçkin sizi okurum sayenizde tek bir antibiyotik içmeyen oğlum var kızıma ise 5 yıllık emeklerim beş dakika gözümün önünden ayirdigim bir hatam yüzünden çöp oldu. Hiçbir şeyi yokmuş diye sevinmem gerekirken ona zarar veren olarak suçlu hissediyorum. Size de kizsaniz bile yolluyorum olan oldu hocam. Destekleriniz için minnettarim. Yaşadığı olay travma yaratmış korkmuş o yüzden böyle nefes alıyor dediler. Bugünkü hali dünden daha iyi.
https://hizliresim.com/ksqt577

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.