Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bir kaç soru(öksürük,röntgen)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbir kaç soru(öksürük,röntgen)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
didemipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 203
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı didemipek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: bir kaç soru(öksürük,röntgen)
    Gönderim Zamanı: 22 Nis 2015 Saat 10:56
1.  hocam kuzenim 16 yaşındaki kızını uzun süre geçmeyen öksürük sebebiyle hastane götürdüğünde yapılan tahliller sonucunda ünüversite hastanesine yönlendirmişler. Çapa tıp fakültesinde önce zatürre denmiş yoğun bakıma alınmış ertesi gün lösemi teşhisi konmuş. Hocam artık öyle evhamlandım ki çocuğum hapşursa hastaneye gidecek duruma geldim. Benim çocuğumda neredeyse 3 aydır öksürüyor ve limon-bal vererek geçiştiriyorum. Böyle durumlarda hastaneye gitsekmi iyi gitmesekmi yine tereddütte kaldım.

2.  soruda kuzenim röntgen teknisyeni. Hamilelik döneminde hiç röntgen odasına girmedi ama emzirirken röntgen çekti. Akrabalarım emzirirken röntgen çektiği için bu hastalığın oluştuğunu söylüyorlar. Hocam sütten radyasyon geçermi? çok saçma geldi bilemiyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 122690
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2015 Saat 19:16
1- Kan sayimi yapildiginda; PLT degerine bakin, Losemi oldugunda; PLT=0 olur.
2- O akrabalar, ne cok biliyorlarmis!!! Rontgen teknisyenleri, Rontgen cekilirken, ya odadan cikarlar ve kursun levha arkasina gecerler, yada "kursun yelek" giyerler..
3- Rontgen sualari; "Radyoaktif" DEGILDIR... X-Sua baska seydir, Radyoaktivite baska seydir. Ama bunu degil halk; doktorlarin cogu bile bilmez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.