|
Domuz gribi |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Yasyas
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Domuz gribiGönderim Zamanı: 9 Saat 33 Dakika önce Saat 17:11 |
|
Kadir bey merhaba oğlum 8,5 yaşında sanıyorım domuz gribi geçiriyor 5.gün bitti ateşi düşmedi eklem ağrıları yoğun yemek yemiyor. Sorularım;
1. Beşinci günde de düşmeyen ateş tehlikeli mi bir şey yapmak gerekir ni? 2. Kardeşi 4,5 yaşında gece kusma ve arkasından hafif ishal başladı başka birşey mi yoksa kardeşine de mi bulaştı enfluvir vereyim mi? Teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 5 Saat 25 Dakika önce Saat 21:19 |
|
Ateş; hiçbir zaman veya şekilde zararlı olamaz. Bu tamamen Türk doktorlarının hastaları korkutmak için
uydurdukları bir saçmalıktır. Ateş; vücudun enfeksiyonlara karşı geliştirdiği bir savunma mekanizmasıdır. Esas; ateşi ilaçlarla düşürdüğünüzde "tehlike" olabilir. Yazarlar kısmındaki makale listemin en altındaki; "Ateş ve Tedavisi" yazımı okuyun. Ne ateşin, ne de havalenin hiçbir zararı yoktur! Türk doktorlarının bir yalanı da; "Yüksek ateş Menenjit yapar" sahtekarlığıdır. Menenjit, menenjit bakterileri ile olur ve ateş de burada savunma mekanizmasıdır. Daima; ateş olduğunda diline bakın, pembe ise antibiyotik gerekemz. Kusma ve arkadan ishal gelmesi; sıradan bir ishal olduğunu gösterir. Domuz Gribi diyebilmek için, beraberinde Grip arazlarının da olması gerekir.
|
|
![]() |
|
Yasyas
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 4 Saat 60 Dakika önce Saat 21:44 |
|
Teşekkürler kadir bey tüm yazılarınızı okudum büyük oğlum bebekken de takipteydim sizi oyüzden ateşine müdahale etmedim fakat ben ateş ve yoğun bacak ağrısından dolayı domuz gribi diye düşünmüştüm fakat diğer grip arazlarının hiçbiri yok
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|