|
EO% yüksekliği |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
ekim2016
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 23 Ara 2016 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 194 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: EO% yüksekliğiGönderim Zamanı: 5 Saat 25 Dakika önce Saat 15:23 |
|
Sayın Hocam,
kan tahlilinde EO% değeri 6,7 çıkmış (limitler 0,2-5,3 arası). Diğer değerlerden de HGB 11,7 g/dL(Limitler 11,9-14,6); MCV 78,5 fL (limitler 82,9--98); MCH 25,1 pg (limitler 27,0-32,3); MPV 9,0 fL (9,1-11,9); PDW 9,3 fL (9,9-15,4); P-LCR 16,4 % (17,5-42,3) çıkmış limitler dışı olan değerler. IG% ve IG# değerleri ve diğer tam kan sayım parametreleri normal sınırlar içinde. Tırnak mantarı için bir aydır 250 mg Terbinafil HCl etken maddeli hap (günlük 1 adet) kullanıyorum, ayrıca her gün 2*500 g metformin kullanıyorum. Evde bir makat kaşıntısı ve ağız suyu sorunu olduğundan sık sık Andazol 400 mg hap kullandım ama sorun ara ara devam ettiğinden şüphelenip tekrarladım. Hatta 3 haftada bir bir kapsül yerine en son 12 gün önce eczacının önerisiyle 3 gün peşpeşe birer hap yuttum, yarın 13.gün olduğundan (3*1-10 gün sonra tekrar dediği için 3.haptan 10 gün sonra) tekrar 3'lü peşpeşe andazol alacağım. Buna rağmen bu EOS% hala kurt varlığını mı işaret ediyor, diğer anormal değerlerle birlikte mantar tedavisinden mi kaynaklı veya başka önemli bir sorunum mu var? Çok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 2 Saat 2 Dakika önce Saat 18:46 |
|
Sakın o cahil eczacının verdiği şekilde kullanmayın.
Laboratuvar desen, ayrı bir rezalet! Kasten mi bilinmez, Limitlerin tamamı yanlış.
EO(Eosinofil) sadece barsak parazitlerinde yükselmez ve ayrıca da barsak paraziti olduğunda bu değerin bir kaç misli yüksekliklerde olur! Sizin EO değeri ile "barsak paraziti" teşhisi konulamaz. Diş çürüğü bile, EO'yu yükseltir. 20 yaş üstü kimseler, çocuklar gibi pis olmadıkları için (her şeyi ağızlarına sokmazlar, her şeyi ellemezler, sık ellerini yıkarlar) barsak parazitleri çok nadirdir. Bulaşsa bile; Ascaris veya Kıl kurdu gibi kendi-kendini tekrar bulaştıramaz. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|