Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bir kaç soru.(tuvalet eğitimi, ek gıda, demir)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBir kaç soru.(tuvalet eğitimi, ek gıda, demir)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Oranje Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 176
Mesajın Direkt Linki Konu: Bir kaç soru.(tuvalet eğitimi, ek gıda, demir)
    Gönderim Zamanı: 06 Haz 2013 Saat 11:43
- hocam arkadaşımın erkek bebeği 13 aylık.1 aydır rahatlıkla yürüyor.
Oturmak istediği zaman sürekli w şeklinde oturuyor.Bu oturma şekli zararlımıdır ?
Ayrıca diğer bebekler gibi esnek değil.Bir çok bebek otururken,yatarken ayağını ağzına götürebilir veya yerde otururken öne doğru eğilip başına yere koyabilir ama bu bebek zayıf olmasına rağmen bunları yapamıyor.Neden acaba ?
Öte yandan çok zeki,gördüğü şeyi hemen öğrenip tekrarlıyor.
Annesi altını değiştirirken çok zorlanıyor çünkü kesinlikle bağlatmak istemiyor.Eline en sevdiği şeyi dahi verse bağlatmamak için çabalıyor.Anneside bezi istemiyor düşüncesi ile her gün düzenli wc ye götürüp çişini yaptırıyor.O an çişi yoksa bile yanında su açarak çiş yapmasını sağlıyor.Bebek bunu alışkanlık haline getirmiş ve her wc önünden geçerken gösterip çişşşş diyor annesine.Şuan hiç bir şekilde zor kullanılmıyor çişini öğrenmesi için ama bezi bıraktırmak için çok erken değil mi acaba ?

-Benim kendi erkek bebeğim 13 aylık. Boyu 78 cm kilosu 9500.
Doğum kilosu 3200 gr 48 cm idi.
1 yaşına kadar multitabs kullandık ve bıraktık.Şuan vitamin kullanmaya devam etmek istiyorum çünkü çok seçici bir bebek.Herşeyi yediremiyorum maalesef.Sadece takviye amaçlı vitamin kullanmamı önerirmisiniz ?Önerirseniz hangisini kullanmalıyım ?

-Bebeğime ciğer yedirmeliyim ?Ciğer faydalı bir besinmidir ?

-Birde hocam oğlum son günlerde bir şeye kızdığında veya istediği olmadığında eliyle kafasına vuruyor veya kafasını bir yerlere vuruyor.Bunu nerden öğrendi hiç bilmiyorum.
Bu hareketi yaptığında hiç umursamıyorum,tepki vermiyorum ama yinede her seferinde tekrarlıyor.Aslında agresif bir bebek değil,gayet uyumlu ama neden bu davranışı tekrarlıyor bilmiyorum?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 121119
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2013 Saat 22:34
1- tuvalet eğitimi ile ilgili onlarca yazı var, onları okuyun.
2-MultiTabs'a devam edebilirsiniz.
3- Severse, yedirin, sevmiyorsa yedirmeyin. Merak etmeyin, ciğer  yemezse bir şeyi eksik olmaz.
4- Olabilir, bazı çocuklar bu şekilde davranır. Üstüne düşmeyin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.