- hocam arkadaşımın erkek bebeği 13 aylık.1 aydır rahatlıkla yürüyor.
Oturmak istediği zaman sürekli w şeklinde oturuyor.Bu oturma şekli zararlımıdır ?
Ayrıca diğer bebekler gibi esnek değil.Bir çok bebek otururken,yatarken ayağını ağzına götürebilir veya yerde otururken öne doğru eğilip başına yere koyabilir ama bu bebek zayıf olmasına rağmen bunları yapamıyor.Neden acaba ?
Öte yandan çok zeki,gördüğü şeyi hemen öğrenip tekrarlıyor.
Annesi altını değiştirirken çok zorlanıyor çünkü kesinlikle bağlatmak istemiyor.Eline en sevdiği şeyi dahi verse bağlatmamak için çabalıyor.Anneside bezi istemiyor düşüncesi ile her gün düzenli wc ye götürüp çişini yaptırıyor.O an çişi yoksa bile yanında su açarak çiş yapmasını sağlıyor.Bebek bunu alışkanlık haline getirmiş ve her wc önünden geçerken gösterip çişşşş diyor annesine.Şuan hiç bir şekilde zor kullanılmıyor çişini öğrenmesi için ama bezi bıraktırmak için çok erken değil mi acaba ?
-Benim kendi erkek bebeğim 13 aylık. Boyu 78 cm kilosu 9500.
Doğum kilosu 3200 gr 48 cm idi.
1 yaşına kadar multitabs kullandık ve bıraktık.Şuan vitamin kullanmaya devam etmek istiyorum çünkü çok seçici bir bebek.Herşeyi yediremiyorum maalesef.Sadece takviye amaçlı vitamin kullanmamı önerirmisiniz ?Önerirseniz hangisini kullanmalıyım ?
-Bebeğime ciğer yedirmeliyim ?Ciğer faydalı bir besinmidir ?
-Birde hocam oğlum son günlerde bir şeye kızdığında veya istediği olmadığında eliyle kafasına vuruyor veya kafasını bir yerlere vuruyor.Bunu nerden öğrendi hiç bilmiyorum.
Bu hareketi yaptığında hiç umursamıyorum,tepki vermiyorum ama yinede her seferinde tekrarlıyor.Aslında agresif bir bebek değil,gayet uyumlu ama neden bu davranışı tekrarlıyor bilmiyorum?