|
Radyasyon |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Ayyse_26
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: RadyasyonGönderim Zamanı: 14 Saat 59 Dakika önce Saat 21:59 |
|
Hocam merhaba. 9 aylık bebeğim var. Bugün babam kalp için ilaçlı emara girdi. Çıktıklarında radyasyondan dolayı hamıle ve bebeklı kişilerden uzak durması gerektiği söylenilmiş. Fakat biz bebeğimle aynı otobus içinde ve daha sonra takside bulunmak zorunda kaldık 1 bucuk saat civari gibi. Ama bebeğime asla temas ve yakınlık olmadı. Radyasyondan etkilenmiş midir. Temaslı olan kişiler bebeğime yaklaştı bir sıkıntı olur mu. Ve yaklaşması için ne kadar süre geçmesi gerek. Endişeleniyorum bu konuda ama aynı evde yaşadığımız için elimden birşey gelmiyor. Bu dedıklerimden dolayı bebeğim radyasyondan etkilenmiş midir. Zararı olur mu
|
|
![]() |
|
Ayyse_26
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 4 Saat 53 Dakika önce Saat 08:05 |
|
Hocam galıba emar dediğim yanlış. Gama kamerası ile çekilmiş adını tam bilmiyorum kusura bakmayın kalp için çekildi. Benim korkum cocugum radyasyona maruz kalmış mı yada herhangi ciddi birşey olasılığı varmı
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 2 Saat 60 Dakika önce Saat 09:58 |
|
MR; manyetik alan yaratarak çalışır, "radyasyon" yoktur!
Sizin, "gama kamerası" dediğiniz; SPECT cihazıdır. Hastaya çok düşük miktarda "radyoaktif madde" verilir. Bu madde bütün vücuda yayıldığı için, yaydığı "radyasyon" bir etki yaratamaz. Tavşanın suyunun, suyu misalidir. Onu hangi dangalak söyledi ise, daha kullandığı cihazın çalışmasından bile haberi yok. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Dakika önce Saat 12:28 |
|
![]() |
|
Ayyse_26
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 2 Saat 16 Dakika önce Saat 10:42 |
|
İnanın bilmiyorum. 24 saat, geçmesi gerek demiş doktor. Benim bebeğimle babam işlem sonrasından hemen aynı ortamda bulundu. Bulunmak zorunda kaldı hatta ilk saatlerde o radyasyona maruz kaldıgı için bebekte sıkıntı olabilirmiş. O yüzden öyle söylenilmiş. Hocam birde şimdi bebeğime bire bir temas olmadı ama beniö babamla oldu şimdi bana geçiğ bemden bebeğime geçme olaıslığı var mı yanı radyasyon böyle yayılan birşey mi. Yoksa boşa evham mı yapıyorum
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Dakika önce Saat 12:29 |
|
Evham değil, saçmalama sınırına geliyorsunuz.
Yazdığımı bir daha okuyun.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|