|
Sizce kizima kan tahlili yaptirmali miyim? |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
cansuucan
Üye
Kayıt Tarihi: 22 Saat 5 Dakika önce Konum: Hollanda Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı cansuucan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Sizce kizima kan tahlili yaptirmali miyim?Gönderim Zamanı: 21 Saat 31 Dakika önce Saat 12:05 |
|
Sevgili Hocam merhaba, 20 aylik bir kizim var. Hollanda’da yasiyoruz. Krese gidiyor haftanin 4 gunu. Bu kresteki ikinci kisi. Ilki de cok zordu, bu sene Aralik’tan beri dogrulamadik… Son 5.5 haftadir 4 kere ateslendik. Atesler 3-4 gun suruyor (rektal 38.7-39.5 civari), sonra kizim toparliyor bir sekilde, sonra yine.. 3 atesini kizim kendi atlatti, zordu ama bir sekilde basardik. Aile hekimimiz de beklememizi onerdi. Atesle beraber oksuruk, bazen burun akintisi oldu. Fakat 4. Ates bizi artik epey zorladi, aile hekimimiz augmentin yazdi. bogazlari kizarmis baya dedi. Kulaklar da kizarmis dedi. Aslinda antibiyotik yazmak istemedi ama tekrarladigi icin ates sanirim denemek istedi cunku burda maalesef test yapmiyorlar.. Augmentin’i aldiktan sonra kizim hemen duzeldi, hemen krese geri dondu. 10 gun sonra yine ateslendi, 2-3 gun sonra atesi atlatti, atesin hemen arkasina oksuruk burun akintisi basladi… Ben tabii cok arka arkaya ateslendigi icin endise ettim ve aile hekiminden yalvar yakar kan tahlili istedim. Hic gerek olmadigini, cocugun gayet saglikli gorundugunu, yedigini, ictigini, oynadigini dolayisyla boyle travmatik bir deneyimi ona yasatmamam gerektigini soyledi. Resmen yalvardim en sonunda tahlile OK verdi.. inanir misiniz hocam, yeterli kan almamislar. Dolayisiyla kizimin tum tahlili yapilmadi… Cikan sonuclar asagida.. kan sayimi yok baska degerler var.. buna bakara diyor ki aile hekimimiz, bir daha tahlil yaptirmayin.. tamamen viral kaynakli seyler icn cocugu travmatize ediyorsunuz. Bu kadar ateslenmek normal mi diyorum, pek tabii krese gidiyor diyor.. bazi cocuklar daha cok ateslenir, cocugu durtmeyin diyor. Asagidaki tahlil sonuclarina ve olaya bakarak, bize kan sayimi onerir misiniz hocam? Artik ne dusunecegimi sasirdim.. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Saat 33 Dakika önce Saat 17:03 |
|
Lökosit düşük, viral enfeksiyon, antibiyotik gerekmez.
Bunlara gerek yok! Bir daha ateşlendiğinde, diline bakın, dili pembe ise, viral enfeksiyondur. Antibiyotik gereken durumlarda: Ateş+Ağızda pis koku+dili kaplayan pas tabakası olur.
|
|
![]() |
|
cansuucan
Üye
Kayıt Tarihi: 22 Saat 5 Dakika önce Konum: Hollanda Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı cansuucan
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Saat 10 Dakika önce Saat 17:26 |
|
sevgili hocam tesekkurler, maalesef kan az alindigi icin lokosit vs bakilmamis..
Bakilanlar sadece sunlar, sanirim goremediniz paylastigim raporda. Altta bakilan degerleri paylasiyorum. Burdaki aile hekimimiz diyor ki, tekrar kan aldirmayin, ciddi bir seyi yok. Cocuga yazik, durtmeyin diyor. Viral enfeksiyon geciriyor diyorlar. Tabii ben son 5.5 haftada 4 kere ateslendigi icin korkuyorum.. Sik ateslenmesi korkutuyor. Sizce tekrar kan aldirmali miyim ve kan sayimi yaptirmali miyim, yoksa asagidaki degerler kotu bir durum olsa zaten gosterir miydi? |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|