|
Domuz gribi |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
mervezehradem
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mervezehradem
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Domuz gribiGönderim Zamanı: 07 Oca 2026 Saat 23:57 |
|
Hocam selamlar. 10 yaş 33 kilo kızım hafif ateş ve baş ağrısı şikayetlerinden dolayı doktora götürdüm yapılan test sonucunda ınfluenza A pozitif çıktı. Belirtiler başladıktan sonra ilk 24 saatte enfluvir 12mg/ml dan sabah ve akşam olmak üzere 5ml verdim. Toplamda 3 kere aldı ilacı. Demin uyuyordu uyandı yanıma gelip tuhaf tuhaf şeylerden bahsetti bilinci bulanık gibiydi. Vazoyu gösterip bunun tuşu nerde diye sordu ortadan bölünüyor mu dedi? Tuhaf tuhaf konuştu hocam. Ateşi var ölçmedim ama çocuk sıcak bayağı. Herhangi bir ateş düşürücü de vermedim. İlaçın etkisinden mi olmuştur hocam? Kesmem gerekir mi?
|
|
![]() |
|
Glsrnglmzz
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 25 Ağu 2024 Konum: Babaeski Durum: Aktif Değil Puanlar: 151 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Glsrnglmzz
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: Dün Saat 00:37 |
|
Araya giriyorum hocam da size cevap verir bu surubu kullandığımda bizdede oldu boyle oğlumda ödüm koptu hatta degisik seyler görüyor gibiydi bu ilacı arastırın recetede yan etkılerinde de şikayet vardada boyle seyler yazıyor korkmustum bizimde influenza testimiz pozitifti ama kafam karısmıstı hocam dedi ki enfeksiyon mono hastalıgı olmasın diye onda da hayal gormeler varmıs cidden kan testimizde de mono değerimiz 15 ti yüksekti yani anlamamıştım hangi hastalık olduğunu şurup yan etkısı mıydı reçetede de yazıyor kötü şeyler yoksa enfeksıyon mono hastalıgından mi oyleydık kan sayımınız varsa mono değerine bakın
Düzenleyen Glsrnglmzz - Dün Saat 00:42 |
|
![]() |
|
mervezehradem
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mervezehradem
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: Dün Saat 01:08 |
|
Monosit değeri 10. Yüksek mi bilemiyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Saat 13 Dakika önce Saat 10:55 |
|
Monosit % 2-8 aralığındadır! Yüksek sayılır. Evet, enfeksiyöz mononükleoz.
Ayrıca; Coxsackie virüsleri de, Grip benzeri tablo ve hayal görmeler yapabiliyor.
Önemli bir şey değil. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|