|
Ilaci kustu |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
3 gonca
Üye
Kayıt Tarihi: 30 Kas 2020 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 143 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Ilaci kustuGönderim Zamanı: Dün Saat 21:25 |
|
Iyi akşamlar hocam 9 yaş erkek cocuk. Dunden beri ateş halsizlik ve oksuruk burun akintisi vardi. Bugun test verdik influenza B pozitif çıktı . Doktor enfluvir verdi. Icirdikten 1 saat sonra kustu . Acaba ilacı tekrarlamak gereklimi yoksa etki etmişmidir
. Hocam az önce uyuyodu uyandi fakat sanki karşısı da başka biri varmış gibi sayiklaďı gözünü bir yere dikti kendine bi gelemedi korktum hocam.bu durum normalmi bu hastalıkta. Ateşi yuksek ondan olabilir mi?Siz bu durumu enfeksiyöz mononükluoz hastalığında olur demiştiniz. Bu hastalıktada olur mu? Hocam ilacin yan etkilerinde zihin karısiklıgı ,anormal davranış,hayal görme gibi etkileri varmış. 1 dozda bu etki ortaya çıkar mı?Şaşırdım hocam.bu durum varsa doktora veya hastanenin aciline başvurun diyor.Ne yapayım.
Sağlıkli günler dilerim.
Düzenleyen 3 gonca - 22 Saat 38 Dakika önce Saat 00:31 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13 Saat 29 Dakika önce Saat 09:40 |
|
Enfeksiyöz Mononükleosis olabilir. İlacın bir zararı olmaz.
Coxsackie virüsü de, hayal görmeler yapabilir. Hiçbirinin önemi yok, hepsi kendiliğinden düzelir, yeter ki, antibiyotik kullanmayın. Giderseniz, canınıza okurlar! Tomografi, MR, US, artık ellerinde hangi chazlar varsa, hepsine sokarlar.
|
|
![]() |
|
3 gonca
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Saat 3 Dakika önce Saat 13:06 |
|
Hocam tekrar rahatsiz ediyorum sizi. Biz dun test verirken streptokok icinde kultur ve hizli test vemiştik. Hizli negatifti bugun kültürde negatif fakat başka bi bakterinin ürediğini söylüyor.
Transient bakteriler:pseudomonos aeruginosa cok sayıda. Açıklama:Bu bakterinin normal bogaz flarasında olmadıgı gibi klasik patojen bakteriler arasındada değildir. ANcak üzun süren antibiyotik tedavisi sonucu oluştuğunu. Ancak bogaz mukozalarında açık yara olmasi halinda patojen etkin olarak değerlendirilmelidir. Yaziyor hocam. Bu ne anlama geliyo .Siz kızarsiniz ama internetten baktim korktum bu bakteri hakkında. Ne yapayım ben şimdi hastaneye götüreyim mi? Düzenleyen 3 gonca - 9 Saat 50 Dakika önce Saat 13:19 |
|
![]() |
|
3 gonca
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 9 Saat 43 Dakika önce Saat 13:26 |
|
Bu arada hocam biz en son 8 ay once kızıl olmustuk o zaman kullanmistik.Bu yaşina kadar 4 kere kullandik antibiyotik.Onu soylemek istedim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 9 Saat 10 Dakika önce Saat 13:59 |
|
Kültüre kulak asmayın! Dişardan bulaşmıştır!
Pseudomonas bakterisi; terminal derecede ağır kanser hastalarında üreyebilir.
|
|
![]() |
|
3 gonca
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 9 Saat 8 Dakika önce Saat 14:01 |
|
Tekrardan bi test filan gerek yok degilmi hocam. Cok tesekkür ederim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 9 Saat 6 Dakika önce Saat 14:03 |
|
Sabit Forum, 3. sayfadaki; "Parasetamol dozları" yazımı okuyun.
|
|
![]() |
|
3 gonca
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 36 Dakika önce Saat 22:33 |
|
Hocam kusura bakmayin cevabinizi anlamadim dediginiz yazınızi okudum ama bizim konu ile alakasini anlamadım affınıza sığınarak.
Ben Pseudomonas aeruginosa ilgili yapacağımız başka test varmı diye sormuştum.Tam emin olmak için demistim.Sizin sözunüze itimatım tam ama benim kaygi bozuklugu (tedaviye basladım)durumu olduğu icin tekrar sordum.Tekrardan kusura bakmayın. Neden böyle sonuc çıktı anlamiyorum DÜZEN Labaratuar ına yaptırıyorum bi ton para verip sonuçta böyle çıkınca artik kime güveneceğimizi şaşırdim. Sabrınız ve cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. Sağlıklı günler dilerim.
Düzenleyen 3 gonca - 34 Dakika önce Saat 22:35 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|