Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Wbc yüksekliği Acill
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Wbc yüksekliği Acill

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zübeyde78 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zübeyde78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Wbc yüksekliği Acill
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 14:40
Hocam merhaba oğlum 19 aralıkta ciğerde , göğüste nefes verirken sessolunum hızı44 terleme+yoğun öksürük boğulur gibi acile gittik acilde kustu balgamı.wbc 23,lym 15,mono6,4,neut71,8 eo6,2 CRP 7 Doktor zatüreden şüphelendi ben sizi bildiğim için solunumu çok kötü değil çekmeyelim desemde doktor çekti.Bronşlsrda uzayan çizgiler olduğunu söyledi çocuk da çok kötü halde olunca korktum.Prednol yapıldı, Cortair, Ventolin 10 dk da bir napıyorsunuz ya dedim çocuk Nabız 148 durdurdum.Eve gidicez dedim.Kortizon yapıldığı için damardan novosef taktırdım.Ev için Klamoks 10 gün ve impratom 5 gün aldı.antibiyotik bittikten 3 gün sonra yine soluk ten, öksürük balgamlı, mide bulantısı, solunum hızı 50, göğüs ve ciğer sesi normal tahliller wbc 29 Netrofil 86,7 lenfosit 7,2 nlr 12,1  İGE 200, crp 1.53 prokalsitonin 0.23 müdahale olarak hemen yine kortizon dedi ben göğüs sesleri normal bir çocupa neden yapıyorsunuz dedim büyüme hormonu alıyor oğlum doktoru gereksiz izin vermiyor dedim.Kulak ve boğazda ağrısız kızarklık var. doktorun dediği ya önceki enfeksiyon geçmedi ya da kulak ve boğazdaki kızarık sebebiyle bu çocuk yeni bir bakteriyel enfeksiyon aldı dedi. Cefaks yazıldı kortizonları reddettim almıyoruz.Çünkü sesler normal.Bu çocuk alerji atağı da geçiriyor dedi.iki hastalıkda da ateş yoktu,Benim çocuğum ilk antibiyotiğini 5 yaşında sizin sayenizde kullandı bu yaşa kadr.şimdi üst üste iki tane almış olacak teşhis gerçekten bakteriyel mi lütfen yazın 🥹
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120504
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 17:03
Bildiğin salak! Antibiyotik alırken, nasıl olurda ikinci bir bakteri alınabilir? 
Virus aldı dese anlarım da, ayrıca, bu çocuk KPA aşılarını olmadı mı? 
Kortizon be oluyor??? Ventolin ne oluyor??? Astım ilacının işi NE?
 "Bu çocuk alerji atağı da geçiriyor dedi" !!!
 Al işte!! Tipik Türk doktoru. Bilemediğinde hemen işi "allerjiye" bağlarlar! 
Siz hiç Türk doktorlarının "Grip" teşhis ettiklerini gördünüz mü?? 
Eğer ateş olmadı ise, o tahlil bile sahtedir! 
Eğer ateş yoksa, "Kan Sayımını" özel bir laboratyvarda yaptırın. 

Çok mu aradınız bu ahmağı? 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Saat 7 Dakika önce Saat 09:13
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zübeyde78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 18:44
İki farklı yerde yaptırdım hocam aşağı yukarı aynı çıkıyor ateş de olmayınca ikisinde alerjiyi yapıştırdı İge 200 diye , solunum50  hızlı diye.Oplumun solunumu hep hızlanıyor hasta olduğunda astım başlangıcı diyorlar.Bu yaşa kadar böyle getirdim çocupu hepsi şok geçirdi.Ama şimdi sıkıştım hocam Cefaks başladık, yoğun balgamlı öksürük akıntısı var hata mı yaptık , bakteriyel değil mi ! Sizden öğrendiklerime göre wbc yüksekse bakteriyeldir, wbc yüksek olup crp düşük olan ateş olmayan forumda bulamadım.bu arada okulun 2. Yılındayız. Geçen sene tüm hastalıklar antibiyotiksiz atlattık, koritoznsuz.Bu yıl sert geçiyor 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zübeyde78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 18:55
Hayatında ilk kez kortizon aldı ve şuan “ikinci antibiyotiği.Ben şimdi
Böyle bir durum tekrarladığında wbc yüksek +crpdüşük+ateş yok+solunum 50 sesler temizse antibiyotik başlanacak mı 
Ve başlamışken Cefaks keselim mi ? 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zübeyde78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 20:45
Cefaks iki bacağında avuç içi kadar döküntü yapmş
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120504
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Saat 5 Dakika önce Saat 09:15
Kan sayımını, özel bir laboratuvarda tekrar yaptırıp, bana yazın. 
Sakın hastane içi laboratuvar olmasın.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Saat 4 Dakika önce Saat 09:16
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zübeyde78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Saat 20 Dakika önce Saat 11:00
Tamam hocam yaptıracağım
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.