Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - iliadin ve serum fizyolojik aynı anda kullanımı hk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumiliadin ve serum fizyolojik aynı anda kullanımı hk

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Konu: iliadin ve serum fizyolojik aynı anda kullanımı hk
    Gönderim Zamanı: 28 Oca 2014 Saat 22:45
Merhaba Kadir Bey,
Bir üyeye iliadin kullanırken serum fizyolojik kullanmayın demişsiniz.Ancak iliadinden önce temizlemek için kullanabilirsiniz demişsiniz.Bunun nedeninin sormak istemiştim herhangi bir zararı var mı ? çünkü ben kızıma kulak ağrısı olduğunda iliadin kullandım 6 7 gün kadar bu arada serum fizyolojikte kullandım  :((( Sadece iliadinin etkisini mi azaltır yoksa başka olumsuzluklar olabilir mi? iliadinide ara vermeden kullandım ilk 2 gün sadece feceleri 1 fıs diğer günlerde 3*2 KBB dr. önermişti burnum acıyor diye ağladı kızım bende bıraktım 10 güne tamamla demişti.Sizden 3 gün sonra 1 gün ara verilmesi gerektiğini öğrendim ama benim dr. önerisiyle kullandığım kızıma kalıcı bir hasar vermiş midir? burun yüylerini döküyomuş etlerinede kalıcı hasarlar veriyor diye okudum uykularım kaçtı çünkü 1.5 aydır 2 hafta arayla hep kullandık kulak ağrısı şikayeti ile :(((

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120421
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2014 Saat 01:10
Iliadin kullandiktan sonra Serum fiz kullanirsaniz, ilaci seyreltmis olursunuz ve ilacin etkisi azalir.
Iliadin; 3 gun( bazen en fazla; 5gun) kullanildiktan sonra; burun icindeki cilia denilen ve ancak Elektron mikroskobu ile gorulebilen kirpiksi organellerin beslenmesi bozuluyor ve siliniyorlar. 3gun kullanimdan sonra 1 gun daha ara verdiginizde bu cilia'lar canlanabiliyorlar. Cilialar yok oldugunda, yabanci cisimler ve mikroplar bu cilialarin ustunde duracaklarina, dogrudan burun icindeki satha degebiliyor ve siddetli reaksiyona sebep oluyorlar. Bunun sonucunda; burun mukozasi anormal derecede siserek, burun boslugunu tikiyor ve devamli burun damlalari kullanma ihtiyaci doguyor...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Oca 2014 Saat 01:10
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2014 Saat 23:47
Kadir Bey Peki yeniden çıkarlar mı? çünkü kızım 7 8 gün kullandı iyileşti derken burun etleri şiş şiş dedğiniz gibi seside bir tuhah bu cilialar öldüyse tekrar canlanırmı ? çünkü kızımı tekrar KBB ye götürsem daha beter olacak ondan korkarım ben KBB hekimine 4 gün iliadin kullandık dedim 1 hafta daha kullan ilacın prospektüsü herkes kullanmasın diye şuan ihtiyaç var ben ne dersem o dedi kızdı kendinen çok emindi kullandım birkaç gün daha kızım ağlayınca burnum acıyor diye kestim.Ama bu arada sanırım dediğiniz gibi birşey olmuş olabilir mi? :(((( tekrar çıkması muhtemel mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120421
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2014 Saat 00:10
    " - 3gun kullanimdan sonra 1 gun daha ara verdiginizde bu cilia'lar canlanabiliyorlar-"

Tabiiki KALICI bir hasar olmuyor...
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2014 Saat 01:55
Teşekkür ederim Kadir Bey 8 gün aralıksız kullandığım için yokolduğunu düşünmüştüm çünkü hiç ara vermemiştim.Teşekkür ederim
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.