Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - d vitamini,  demir eksikliği ve IYE
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumd vitamini, demir eksikliği ve IYE

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
asligibi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesajın Direkt Linki Konu: d vitamini, demir eksikliği ve IYE
    Gönderim Zamanı: 01 Ara 2013 Saat 11:27
Merhaba Kadir Bey. 5  aylik kizima 2 aylikken kan tahlili yaptirmistik demir cok dusukmus 4.5 aylikken ferruma basladim gunde 5 damla. 2 gun once doktora goturdim o tahlilin sonucuna bakinca 6 sabah 6 gece kullan dedi

Ayrica kafa yapisina ve kaburgalarina bakti ve d vit eksikligi var dedi 5 Deca 2 d vit3 ver dedi zaten asiri terliyodu

Idrar tahlilinde nitrit pozitif cikti. Ayrica son kisimda bol bakteri 25_ 30 lökosit yaziyor. Doktor 10 10 gun antibiyotik kullan dedi cefaks. Kullanma konusinda com tereddutluyum.   Baska bi ilac onerirmisisniz. Yaban mersini 5 aylik kizima verebilirmiyim.1 haftadir idrari kotu kokuyordu tesadufen IYE olduguni ogrendim bi sıkıntı farketmemistim.

Dogum kilosu 3100 si an 6700 gr boyu 64 kafa cevresi41.5
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120431
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2013 Saat 18:55
1- O "Idrar tahlilini" baska bir yerde tekrar yaptirin. Biraz "Uc-kagit" kokuyor..
2- Gene; "NITRIT" (+) gelirse, hergun 2defa; 8-10 adet kranberiyi haslayip, ezin, suyunu icirin..
3- Elinizdeki kan tahliline bir daha bakin, bir sahtekarlik olmasin!!!
Bu yastaki bir cocugun normal HGB degerleri:10.0-13.0g/dL dir. Sizdeki degerlerin yanina kasten;eriskin degerleri olan: 13.5-16.5g/dL yazarak sizi kandirmis olabilirler. Bu gunlerde bu sahtekarlik ve "Doktor-Laboratuvar" cetelesmesine cok sik rastliyorum.. Eger boyle bir sey cikarsa, lutfen bunlara hadlerini bildirin, yoksa daha pekcok kimsenin canini yakmaya devam ederler.
4- Gelisimi; 3.1kg doganlara gore, iyi...
Yukarı Dön
asligibi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2013 Saat 20:01
Yukarı Dön
asligibi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2013 Saat 20:02
Hocam cok tesekkur ederim HGB degerine hemen baktim 11.2'ymis gercekten. Bu durumda demiri gunluk 5 damla mi vereyim.
 Bir de d vitamini 5 Deca 2 D vit sizce de uygun mu.cunku d vit eksikligi oldugini birden fazla doktor soyledi ve kafasi cok terliyor. Iyi gunler dilerim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120431
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2013 Saat 20:26
1-Ilk 1 sene icinde, ZATEN demir eksikligi olmaz. Bu tamamen bizdeki "doktor-laboratuvar" cetelerinin uyguladiklari bir sahtekarliktir... Demiri hemen kesin.
2- Bizde maalesef, cocuklara ilk 1 sene vitamin verilmesine zaten cok gec baslanmistir. Hacettepe Universitesi; 1960-'70li yillarda, cocuklara Dvit3 verirken, Istanbul universitesindeki, "kasalot" hocalar israrla degil Dvitamini, hicbir vitamini vermemek icin ayak diriyorlardi...En sonunda vitamin vermeyi kabul ettiler ama son derecede dusuk dozlarda verdiler.. Iste o kasalot hocalarin yetistirdigi doktorlarin uygulamasi ile cocugunuzda Dvit eksikligi olusmustur. Hangi vitamini verirseniz verin,D-VITAMINI; gunde 1000unite yi gecmeyecek kadar olsun.

Ayni aptalligi; Biyokimya degerlerinde, "mg/dL" veya SI ( Sistem International) yerine o aptal "%" isaretini kullanmakta israr etmekle gosterdiler.. Hala kan kimya degerlerinde "%" isaretni kullanan aptallar mevcuttur.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Ara 2013 Saat 20:28
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.