Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ritalin
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumritalin

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120384
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2014 Saat 23:20
O dokror hanimin salakligi soyledigi laf ile tescil oluyor.. Bobrek yetmezligi olan bir cocukta, vucut su toplar, eller ve ayaklar anormal siserler.
Citrullinemia vak'alarinin cogunda, kanda Amonyak, yuksek cikar. Tahminim, buda "kus cikacak"...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Şub 2014 Saat 19:34
Yukarı Dön
ceynrose Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 554
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şub 2014 Saat 16:48
hocam metabolizma doktoruna söledim amonyak için  kan alımı yazarmısınız dedim.ters bir adam sendenmi akıl alıcam diye ters ters baktı bana.onun yazdığı kanı verdik şubatın 25 inden sonra çıkıcakmış.aminoasitler yazıyordu kan tüpünün üzerinde.hocam peki bu citrullinemia nın belirtileri nedir eğer oğlumda varsa ki değer bukadar yüksekken nasıl anlaşılırdı.oğlumda hiç bir sorun yok ama?ters doktor yazmadı amonyak için tahlil nasıl bilicem şimdi ben .nekadar anlayışsız oluyor bazı doktorlar.
batuhanım herşeyim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şub 2014 Saat 19:02
Cocukta gozunuze carpan "Anormal" bir goruntu varmi??? Yoksa, her seye bos verin ve KACIN... ZATEN TEDAVISI OLAN BIR HASTALIK DA degil..TESHIS ETSE NE OLACAKKI??? 1 yasinda, kendiliginden duzeliyor.
Sadece YUKSEK "AMONYAK" OLANLARDA, PROTEIN ALIMI KISITLANIYOR.

KACIN... KACIN... O testlerin sonucunu da ONCE bana yazin..
Yukarı Dön
ceynrose Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 554
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2014 Saat 08:46
tamam hocam ne çıkarsa ne ilaç yazarlarsa size sormadan asla zaten kullanmam.yalnız biyerde yanlışmı anladım 1 yaşında kendiliğinden düzelir demişsiniz.oğlum 6 yaşında bu durumda nedir?ben ritalinide kullanmadım aldım ama attım çöpe.hiperaktif çocuklar içinmiş benim oğlumda hiperaktiflik çıkmadıki aşırı hareketli bir çocuk değil sadece derslere dikkatini az veriyor ve disleksi olduğundan derslerimizde sıkıntı var.onunda raporu bu aysonu çıkıcak eğitim alacak.oğlum sizi tanıdığımdan beri daha ilac ağzına sürmedi.allahın izniyle sürdürmiycemde.
batuhanım herşeyim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2014 Saat 18:18
Cocukta, 1 yasinda Citrullinnemia yoktu ise, simdi hic olmaz...

Ritalin'den fayda gorebilirdi, denemekte fayda vardi. Deneyin derim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.