Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sürekli ilaç vermenin zararları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsürekli ilaç vermenin zararları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120385
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2014 Saat 20:56
Balikla bir ilgisi YOK...
SAKIN; verilen hicbir ilaci kullanmayin...
Sadece benim anlattiklarimi yapil, eski mailleri, Alt Forum yazilarimi ve ilk sayfadaki Makalelerimi okuyun.
Yukarı Dön
sevgi44 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 6
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sevgi44 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2014 Saat 14:03
ÇOKKK TEŞEKKÜR EDERİM İYKİ VARSINIZ
Yukarı Dön
ebelener Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 23
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ebelener Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2014 Saat 15:06

Merhaba hocam,

Benim kizim 23 aylikken (simdi 46 aylik), oglum da 14 aylikken (simdi 21 aylik) havale gecirdiler. Havale gecirene kadar ilac vermiyorduk ama havale gecirdiklerinden beri atesten cok korkar olduk. Kizim gecen sene okula basladigi icin hastalik evimizden hic eksik olmadi. Ikisi de surekli ateslendiler. Bu sene de 2 hafta once yine ilk hastalik dalgasina basladik. Kizim hemen atlatti, oglum biraz oksuruyordu ama mudahalesiz gecti. Su an baska hic belirti olmamasina ragmen oglumun tekrar atesi cikti. 38 ile basladi 39,5 dereceye kadar cikti. Havale gecirdikleri icin malesef esimi ilac vermemeye ikna edemiyorum, calpol-ibufen ikilisini kullandik 2 gun. Yazilarinizi takip etmeye basladigimdan beri ilac vermekten cok rahatsizim ancak diger taraftan da havale gecirmelerini de goze alamiyoruz. Ama evde surekli bir ates durumu yasiyoruz (ozellikle oglumda oluyor, aniden yukseliyor ve bazen atesten baska bir belirti olmuyor). Pfapa olabilir mi diye gozlemliyorum, son 3 ateslenmesi 40 gun arayla olmus. Pfapa olabilir mi sizce? Baska bir test (idrar-kan vb) yaptiralim mi? Baska neden bu kadar atesleniyor olabilir? Havale gecirdikleri icin 39-40 dereceleri ilacsiz beklemek riskli olur mu (oglumun genelde atesi aniden yukseliyor)? Eski yazilarinizi da okudum ama kafam gercekten cok karisik, yardiminiza ihtiyacim var. Cevabiniz icin cok tesekkur ederim hocam.

Yukarı Dön
ebelener Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 23
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ebelener Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2014 Saat 15:29
hocam su an oglumun bogazinin beyaz ve iltihaplandigini fark ettim. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120385
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2014 Saat 02:37
1- Sitenin ilk sayfasinda; YAZARLAR bolumunde, benim makalelerim arasinda; Ates ile ilgili 3 makale var, onlari iyi okuyun. Bir tanesinin altinda bir sema goreceksiniz... O semanin ustunu tiklayip buyutun ve iyi inceleyin.
2- Havale'nin HICBIR ZARARI YOKTUR.... Sakin Turk doktorlarinin, bic bir yalanina inamayin.. Bu SAHTEKARLAR, sirf uc kurus ugruna halka yalanlar soyleyen, sizleri bos yere telasa dusuren, yaratiklardir.
3- 35 seneden beri isin dogrusu anlatiyorum... Bunca hakarete ragmen, niye bu gerzek doktorlar hic agizlarini acip, itiraz edemiyorlar???
isin dogrusunu onlarda, BAL GIBI BILIYORLARDA ONDAN...
Hicbir Tip kitabinda, benim anlattiklarimin aksine bir yazi bulamazsiniz. Tabii, bu kitaplarin, Turkce OLMAMASI SARTI ILE...
4- Yazilarimi okuyun, senelerdir; HERGUN anlatiyorum...
Agizda pis bir koku ve Dilde, kalin bir pas tabakasi yoksa, Antibiyotik gerekmez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.