|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
ozlemakin
Üye
Konu: alerjiGönderim Zamanı: 04 Oca 2012 Saat 18:46 |
|
Hocam merhaba, 3,5 yaşındaki oğlum bir gece yıkandıktan sonra kaşınmaya başladı. Etrafı kırmızı kabarcıklar beyaz şekilde. Bir yeri geçiyor diğer yerinde çıkıyor. kaşıntılı bir şekilde sabahı ettik. Aynı zamanda gözleri ve dudakları şişti. (normalde de yanağından falan sinek soksa gözleri şişiyor.) internetten araştırdım alerjik kurdeşen belirtileri. (kreşe gidiyor ve normalde çok rahat olmasına rağmen okulda çok çekingen. Acaba sıkılıyor mu diye düşünüyorum.) Doktorumuza götürdük teşhisimi doğruladı J penos şurup verdi. Penisilin olduğu için hiç kullanmadım. İyi ki kullanmamışım ki o gece ensesinden başlayıp alnına kadar kıpkırmızı oldu. Yine kaşıntılı. Resimlerini eklemek istiyorum ama ekleyemedim. kadir@anneoluncaanladim.com adresinize gönderdim. Belki şurubu kullansam daha kötü olacaktı. Bu sefer çocuk alerji profesörüne götürdüm. 30 şeye karşı test yapıldı ancak hiç birşey çıkmadı. Çıkmamasına üzüldüm çünkü neye karşı alerjisi var bilemiyorum. Ne yedireceğimi şaşırdım. Zaten çok abur cubur yiyen bir çocuk değil. Cips falan hiç yemez. Tek yediği browni kek ve çubuk kraker. Ama o dönemde çok sakız tüketti. Yemeklere karşı da iştahı yok. Sevdiği şeyler olursa yiyiyor. 105 cm boyu 15,9 kilosu. Sarışın beyaz tenli çocukların alerjik bir bünyesi olduğunu söylüyorlar ne derece doğru bilemiyorum. Döküntülerin o kadar da önemli olmadığını önemli olanın gözlerinin ve dudaklarının şişmesinin olduğunu, daha ileri seviyelerde dili şişerse daha büyük problem olabileceğini söyledi. Bunun için yurtdışından getirtilen epipen adında bu gibi acil bir durumda kendimizin uygulayacağı bir iğne almamızı söyledi. (400 tl bu arada.) bizden bazı testler istemişti. Verem savaş dispanserinde yaptırılmak üzere bir test istedi. Koluna deri altına enjekte edildi. 3 gün bekledik herhangi birşey çıkmadı. Kan tahlillerinde plt 428 mcv 79,5 mch 26,2 rdw 16,1 kompleman c3 77 çıktı. Telefonda konuştuk doktorla. Bu değerlerin başka bir hastalığın habercisi olabileceğini çok önemli olduğunu söyledi. Başka tahliller istediğini söyledi. Yarın muayenehanesine gidip görüşeceğim. Ama çok tedirgin oldum. Neyin habercisi olabilir??? Ve siz nasıl değerlendiriyorsunuz??? |
|
![]() |
|
ozlemakin
Üye
Gönderim Zamanı: 04 Oca 2012 Saat 18:53 |
|
hocam ayrıca 3 aydır alerjik bronşit teşhisi konduğu için flixodite inhaler kullanıyoruz. kortizonlu olduğu için kullanmak istemiyorum ama son gittiğimiz prof da devam etmemizi söyledi.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Gönderim Zamanı: 04 Oca 2012 Saat 19:17 |
|
Bu Allerji doktorlarindan uzak durun, caniniza okurlar. Evet, allerjisi var, neticede neye karsi allerjisi olursa olsun, verilecek ilac ayni. O zaman niye testlerle ugrasirlarki? Ayrica bu testler hic guvenilir degildir, bosuna para telef ettiniz. Gunde 1 olcek Zyrtec vermeniz yeterli idi. PenOs un bu durumda ne isi var anlamis degilim. Oyle can sikintisi ile dokuntu olmaz. psikolojik baski ile gorulen tek durum, "Norodermit" dedigimiz bir durumdur ve Allerji ilaclari ilede gecmez. EpiPen lik bir durumu yok. sadece boyali gidalardan (Jiklet, BoniBon, ayicik seker gibi) uzak dursun. Bu tip allerjilerin hayati tehlikesi yoktur. Zyrtec kullanmaniz yeterlidir, ayricada yas ilerledikce bu allerji kaybolacak.
|
|
![]() |
|
ozlemakin
Üye
Gönderim Zamanı: 12 Oca 2012 Saat 18:27 |
|
kadir bey merhaba,
aynı doktor bizden daha kapsamlı testler istemişti. anti ds dna -fT4 serbest T4 - tiroid peroksidaz anti tiroglobulin - kompleman c3 normal değerlerde ama anti nükleer antikor ANA pozitif çıktı. ana nın pozitif çıkmasıyla ilgili internette hiç iyi şeyler okumadım. nedir bu ????
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Gönderim Zamanı: 12 Oca 2012 Saat 19:12 |
|
Yerseniz. Sanki Docentlik tezi hazirliyacak. Bu testlerin muayenehane gibi ilk basamak saglik kuruluslarinda yapilmasi art niyettir. Universite ortaminda gerek gorulurse istenebilir.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|