Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kızarıklık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKızarıklık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
de-met Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 268
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı de-met Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kızarıklık
    Gönderim Zamanı: 18 May 2014 Saat 10:41
Merhaba Kadir bey,

1- 31 günlük oğlumun yanaklarında, alnında, göz kapaklarında, kaşının çevresinde ve içinde, az da olsa kulaklarında uçları sarı kenarları kırmızı kabartılar çıktı. Gün içinde özellikle uyurken kızarıklığı gidiyor, gece ve ağlayınca artıyor. Doktor nemlendirici krem verdi Lenova. Günde 1 kez yıkandıktan sonra sür dedi. Geçmezse kortizonlu krem verecekmiş. Oda geçirmezse tahlil isteyecekmiş. Sizce nedir hocam bu neden oldu? Kremi kullanmalı mıyım? Benim yediğim bir şeyden mi oldu acaba ya da neden? Görüntüsü çok rahatsızlık verici. Sadece emiyor hocam.

2-Bazen kakası köpüklü çıkıyor hocam gazından mıdır?

Teşekkür ederim..

Anne
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119775
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2014 Saat 16:57
1- Sicak tutmaninda otesinde; resmen, bebegi, "Pisirmeye" tesebbus etmisssiniz. Bu cinste ve sekilde terleme, bir tek: "Sicak tutma" sonucu olur..
Ne olur, biraz eski maillere baksaniz!
2- Gaz veya, fazla yemekten. 1 aylik kilosuna bakin, 4.8kg ustu olursa, asiri yedirdiginizden oluyor demektir.
Yukarı Dön
de-met Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 268
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı de-met Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2014 Saat 11:13
Merhaba hocam,

Bebeği serin tutmama rağmen sorunumuz hala devam ediyor. Yüzdeki rahatsızlık verici kızarıklık büyük derecede kayboldu fakat.yüzü KUPKURU ve kabuklu. Kafasının tam tepesi saçlı deri de konak gibi kabuklu? 2 doktora gittik ikiside atopic dermetit dedi. Biri Linola verdi kullanmıştık, diğeri de Hametan krem verdi. Yıkandıktan sonra krem sürüyorum biraz nemleniyor sonra yine aynı. Kaşlarının içi ve kulakları sarı akıntıdan sonra kabuk bağladı ve döküldü. Oralarda da kuruluk devam ediyor. Hatta bu gece her iki kulağının arkası yine sarı sarı akmış hafif kokulu ve yapışkan hocam. Kulağının içi de sarı. Sanki kulağı akmış gibi. Giysisine bile bulaşmış. Bu nedir hocam bizden bile ince giydiriyorum. Tahlil yaptırmamı gerektiren bir durum söz konusu mudur acaba?

Sadece anne sütü alıyor. 1,5 aylık erkek. Eski maillere bakarak muz ve çilek te yememeye başladım hocam. Önceden tüketiyordum.

Anne
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119775
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2014 Saat 11:45
Her gun yikayin. Sacli deriyi yikarken, parmak uclarini degil, kendi sac diplerinizi yikadiginiz gibi, tirnaklarinizla kaziyarak yikayin.. Hemen bir seferdede duzelmez.
Yuzdeki ve kulak arkalarindaki dokuntulere; Ultralan pomat surun, gunde: 2x1 ..
Eski mailleri mutlaka okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.