|
Demir |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
3 gonca
Üye
Kayıt Tarihi: 30 Kas 2020 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 135 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: DemirGönderim Zamanı: 14 Saat 60 Dakika önce Saat 08:59 |
|
Iyi günler Kadir bey. 20 yaşındaki oglum için rahatsız ediyorum sizi. Oglumda hgb yuksekligi sorunu var daha öncede yazmistim size .2 ayda bir 1 ünite kan boşaltıyoruz kan tahliline bakıp. Son tahlilde demir cok düşmüs. Ama takipteki hocamız bu ayda kan boşaltimi yapalim dedi Size danışmak istiyorum tekrardan kan boşaltilınca demir daha cok düsmez mi? Sizin görüşünüz benim için cok onemli. Degerleri atiyorum hocam.
Ferrittin 16.76 çıkmıs. Yardimci olursaniz com sevinirim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Saat 45 Dakika önce Saat 09:14 |
|
Gönderdiğiniz tahlilde "ferritin" değeri, dolayısı ile Referans Aralıkları görülmüyor.
ASLA Türk doktor aklı ile, bilhassa Hematoloji konusunda iş yapmayın ve bilhassa çocuk konusunda daima bana danışın. Bunlar o kadar cahil doktorlar ki; çocuklarda her yaşta Ferritin değerinin farklı olduğundan haberleri bile yok!! FERRİTİN: /ng/dL) Erişkin erkeklerde:15-200 Erişkin kadınlarda:15-150 6 ay- 15 yaş: 7-140 2-5 ay: 50-200 Aralarındadır. Ferritin bazı Türk doktorlarının sandıkları gibi, "Depo demiri" filan değildir. Bunu ilk kim uydurdu ise iyi halt etti!!! Ferritin, barsaklardan emilen serbest demiri bağlayarak, kandaki Transferrin'e götüren bir proteindir ve vücuttaki demirin sadece %14'ünü bağlar!. Hemoglobin ise, %70'ini bağlar. Bütün bunlar gösteriyor ki, bırakın düz doktorları, bırakın Çocuk doktorlarını, Hematologlar dahi bir kitap açıp okumaktan acizler! Yoksa bu saçmalık, doktorlar arasında bu kadar yaygın olmazdı! |
|
![]() |
|
3 gonca
Üye
Kayıt Tarihi: 30 Kas 2020 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 135 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Saat 37 Dakika önce Saat 09:22 |
|
Referans araligi 30 _400
Bir onceki tahlilinda 125 imis ferrittin. Bu durumda kan boşaltımi yapabiliriz degilmi hocam Düzenleyen 3 gonca - 14 Saat 35 Dakika önce Saat 09:24 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13 Saat 42 Dakika önce Saat 10:17 |
|
Yapın.
Bunlar resmen ÇETE! Çete halinde çalışıyorlar! İşlerine geldi mi; referans aralıklarını yükseltirler, işlerine gelmediği zaman, D vitamininde olduğu gibi, referans değerlerini düşürürler.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|