|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
duru2010
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Kulakta sıvı ve düşmeyen ateşGönderim Zamanı: 05 Haz 2014 Saat 00:09 |
|
Hocam merhaba,
Kızım 2010 doğumlu. 1 yaşından sonra neredeyse ayda bir kere, gıcık şeklinde öksürük ve kusmayla kendini gösteren rahatsızlıklar yaşıyor. Hasta olmasa bile gece uykuda terlemeyle ortaya çıkan sürekli bir öksürük problemi var. Doktora götürdüğümüzde sağ kulağında sıvı birikmesi olduğu söyleniyor. Şimdiye kadar akciğer veya boğazla ilgili enfeksiyon geçirmedi; hastalıkları esnasında bitkinlik, halsizlik şikayetleri olmaz, sık ateşlenmez. Kusmaların ise geniz akıntısını yutamamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Ama bu durumda bile kulak yüzünden o antibiyotiği bize 5 kere yutturdular maalesef. KBB geniz eti ameliyatı ve sağ kulağa tüp önerdi; 2 aylık bir tedavi verdi ( nasonex ve singulair). Maalesef kullandık. Gece öksürükleri çok azaldı ama kulakla ilgili şikayetlerimiz tekrarlamaya devam ediyor. Son 4 gündür ateşi 37,5-40,5 arasında. Güçten düştüğünü görmedikçe ateş düşürücü vermiyorum. Genel durumu hasta değil gibi; burun akıntısı yok, dili pembe-tabaka yok, ağızda koku yok, kulak memelerinin altına bastırıyorum bugüne kadar acımadığını söylüyordu, bugün acıdığını söylüyor ama belirgin bir kulak ağrısı yine yok, ishal yok.. Sadece baş ağrısından şikayet ediyor ve bol bol geniz akıntısı ve öksürük var. İlk 3 gün sabah akşam İliadin Sprey kullandım. Limonlu bal, Coldmix.. Bugün serum fizyolojikle devam ettim. Yarın İliadine devam.. Ateşin devam etmesi normal mi? Tahlil yaptırmalı mıyız hocam? Aile büyükleri doktora götürmeme tavrımı kınıyor. Antibiyotik yazacağını bildiğim için gitmeyi gereksiz görüyorum.. Doğru yolda mıyım?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Haz 2014 Saat 10:49 |
|
Dogru yoldasiniz.. Simdiki doktorlar, sizin "Aile buyuklerinin" zamanindaki doktorlar degil, hemde HIC DEGIL...
Kulak agrisi oldugunda, cocuk kendisi soyler, sizin oyle bastirarak bakmaniza hic gerek yoktur. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Haz 2014 Saat 10:50 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|